Ulica J. Fándlyho-chodník-rozkopaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Marian 11. apríla 2019

Dobry den. Clovek z casu na cas vidi, ako sa v meste robia veci ktore tak akosi nedavaju zmysel... Ale toto co sa deje teraz je uz vazne na zamyslenie... Rad by som bol a bol rad, keby mi niekto vysvetlil, naco sa rozkopava uplne cely chodnik na Fandlyho ulici. Tento chodnik bol absolutne neporuseny, ziadna nerovnost, bol urobeny z kvalitneho liateho asfaltu, ktory sa dnes uz ani nevyraba. A namiesto neho sa ide robit chodnik zo zamkovej dlazby. Toto len niekto niekomu dohodil kseftik??? To ma mesto tolko penazi, ze si moze dovolit robit taketo uplne zbytocnosti. Musim napisat, ze ked som sa dozvedel co sa ide robit, tak ma to poriadne rozculilo. To co je za logiku rozkopat kvalitny chodnik, ktory by vydrzal dalsich 20-30 rokov a urobit novy? Aka firma to robi a koho znamy ju vlastni...?

12. apríl 2019

Pa3ess

Dobrý deň. Mňa by zaujímalo, či sa budú realizovať aj samotné vstupy do vchodov? Keď sa robia takto veľké skrášlovacie úpravy :)
Ďakujem
12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Vašu reakciu.

Oprava chodníka na Ul. Fándlyho je stavebnou činnosťou, ktorá spadá do väčšieho rozsahu prác - projektu Revitalizácia vútrobloku medzi ulicami. Ľ. Ondrejova a I.Krasku.
V rámci tejto veľkej revitalizácie vnútrobloku sa budú meniť chodníky na uliciach: Dobšinského, Fándlyho,Mišúta, Francisciho.
Všetky potrebné podrobnosti o revitalizácii nájdete TU: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/revitalizacia-vnutrobloku-zacina-uz-v-marci/


Michal Ďureje - hovorca mesta

12. apríl 2019

Marian

Odpoved je nedostatocna. Ja som sa pytal, aka firma to robi ?! Za dalsie...co je to za logiku, znicit nieco funcne a kvalitne a nahradit to niecim inym...co urcite nieje tak kvalitne ako povodne prevedenie. Za dalsie, chodnik zo zamkovej dlazby zacne v jeho okrajovych a malo pouzivanych usekoch po case zarastat travou, co sa u liateho asfaltu stat v ziadnom pripade nemohlo. Peniaze vynalozene na tento chodnik, ci uz su nenavratny prispevok alebo nie su doslova vyhodene peniaze. Keby ste radsej robili veci, ktore su akutne a nie takto plytvat finacnymi prostriedkami. A nikto ma nepresvedci o tom, ze je aj o tom "dohodit" niekomu zakazku za nejaky ten vacsi obnos penazi. Viete, cim dalej tym viac mi zacina vadit co sa v tomto meste deje a popravde rozmyslam vazne nad tym, odstahovat sa z neho.
14. apríl 2019

Dušan

A kam sa chcete odsťahovať? Myslíte, že niekde inde sa takéto veci nedeju?
15. apríl 2019

Tomáš

V prípade, ak je chodník kvalitne urobený, t.j. správna výška a vyrovnanie podkladovej vrstvy, kvalitne osadené obrubníky a vypieskované medzery medzi zámkovou dlažbou je takmer vylúčené prerastanie trávy. Chodník zo zámkovej dlažby ma jednu neskutočnú výhodu oproti asfaltu a to, že v prípade poškodenia, stačí vymeniť len jednotlivé diely zámkovej dlažby. Esteticky to vyzerá rovnako čo sa o rôznych lokálnych oprávach poškodeného asfaltu povedať nedá. Nehovoriac o tom, že takáto výmena jednotlivých dielov je finančne menej náročná. Ja som za to, aby sa už iné chodníky ako zo zámkovej dlažby ani nerobili.
16. apríl 2019

Lišiačik

Dalsi typicky Prievidzsky tunel :) ...cela tato sranda sa tam aj tak robi len kvoli ehm... nazvyme to cirkvi sv Terezie z Lisieux.

Radsej kebyze sa konecne spravi aj nieco uzitocne. Napr. chodnik na Nedozerskej - medzi Sportovou a kruhovym pri Kauflande.
19. apríl 2019

Martin

Ten povodny chodnik sice nemam nafoteny, no urcite sa neda suhlasit s nazorom, ze bol neporuseny a bez nerovnosti. Po tom chodniku som siel viac ráz s kociarom a teda z tejto revitalizacie celeho bloku sa teším. V PD je velmi malo povodnych asfaltovych chodnikov bez prasklin a nerovnosti. Je potrebné postupne vsetky vymenit. Ci uz novy asfalt alebo zamkova dlazba.
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dielo je ukončené, začiatkom 47. týždňa sa uskutoční slávnostné otvorenie zrevitalizovaného vnútrobloku.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania