Parkovanie na Medzibriežkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
petra 13. januára 2014

Možnosť parkovania na chodníkoch umožnil zákon 8/2009 Z.z. o cestnej premávke z roku 2009 za podmienky, že vodič nechá priestor pre chodcov v šírke 1,5 metra.
Ale podľa nakreslených čiar, ktoré vyznačujú ako majú parkovať vozidla, to nie je 1,5 metra. Vodiči môžu dostať aj papuču, či sa majú odvolať na mesto? Hlavná vec, že je to spoplatnené parkovisko...

17. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pri rozhodovaní o umiestňovaní parkovacích miest v rámci CMPZ sme vychádzali zo skutočností, že chodci využívajú chodník na druhej strane cesty, ktorý je lepšie výškovo oddelený od cestnej komunikácie a je v lepšom stavebno- technickom stave. Taktiež vodiči boli a sú zvyknutí stáť na tejto strane. Po zrealizovaní CMPZ sú obidva chodníky voľné pre chodcov, pretože motoristi málo využívajú parkovacie miesta na uvedenej ulici.

Uvedené dopravné značenie je riadne schválené Okresným dopravným inšpektorátom Prievidza, ktorý vydáva súhlasné stanovisko, okrem iného aj v súlade so zákonom 8/2009 Z.z., resp. vyhláškou 9/2009 Z.z. Parkovacie miesta boli navrhované s dôrazom, aby sa poskytlo čo najviac parkovacích miest pre rezidentov a obyvateľov mesta Prievidza.


Roman Bartoš
Vedúci prevádzky parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania