Ulica P. Benického-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Veronika 23. septembra 2019

Dobrý deň
Už dlhšiu dobu sledujem že ihrisko na ulici Benického oproti škôlke okupujú deti teenagerskeho veku ,čo by nebol až taký problém ,ale deti tam robia neporiadok a ničia preliezky.niekolko krát som deti napomenula ale samozrejme bolo to úplne zbytočne.potom mi bolo povedané aby som ohlásila mestskú políciu čo som urobila ale zmena neprišla. Mesto minulo kopu peňazí na ihrisko kde sa malé deti ísť hrať nemôžu.mozno by pomohol kamerový systém alebo pravidelné hliadky polície.dakujem

24. september 2019

štefan

Pre deti je už aj nebezpečné. Napríklad keď vybehnú deti zo škôlky tak ich tam čakajú nástrahy. To bolo rečí o centrálnych ihriskách, keď zničili všetky preliezky čo boli skoro na každom dvore, že o tieto sa budú starať.
25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Mesto jednoducho nemá finančné prostriedky na umiestňovanie kamier nad každé jedno ihrisko, smetnú nádobu, park, zeleň, teda na miesta potenciálneho vandalizmu.
V tejto lokalite sme počas letných prázdniny vykonávali hliadky MsP. Najlepším a najefektívnejším spôsobom riešenia uvedeného problému je okamžité privolanie MsP v čase, keď sa vandalizmus deje. Ak ste svedkom, že ihrisko využívajú deti v už odrastenom veku volajte mestskú políciu.

Žiaľ z fotiek je zrejmé, že stav ihriska je zlý. Situáciu preveríme miestnou obhliadkou a zvážime ďalší postup. Nakoľko na dané ihrisko zaznamenávame viacero sťažností, na stole bude aj otázka premiestnenia ihriska.
Kto? TSMPD
Kedy? po preverení podnetu

Michal Ďureje - hovorca mesta
03. október 2019

Juraj

Sem by ste teda kamery dat mali. ihrisko sa stalo spadovym miestom stretavania sa mladeze nizsich vrstiev zo slobodarni a sirokeho okolia Stareho sidliska. Decka uplne zlikvidovali dva prasiaky, znecistuju prostredie odpadkami a hlavne obtazuju okolie hlasnou a vulgarnou rapperskou hudbou produkovanou ich bluetooth reproduktormi ukrytych vo vakoch. To, ze spinavo vulgarne rozpravaju medzi sebou aj 10-15 rocne dievcata je nonsens. Ihrisko je pred materskou skolou, a toto vsetko sa deje, ked rodicia vyzdvihuju svoje deti poobede zo skolky. Ked ich napomeniete, poslu vas niekam a ohanaju sa demokraciou. Co ma ale zarazilo bolo, ked mi suseda, ktora volala mestsku policiu povedala, ze pani na centrale jej povedala "..viete pani, je demokracia a nie je po 22:00". Tak to som padol na zadok! Ak treba, mam video ako to tam vyzera popoludni. bolo natocene v auguste. Vdaka.
03. október 2019

Juraj

Opravujem sa. Znicili len jeden prasiak a dve lavicky na total a obrubu pieskoviska. A s potesenim dodavam, ze dnes rano boli lavicky opravene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania