"parkovanie" na križovatke Gorkého-Clementisa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
občan 25. mája 2014

Rád by som poukázal na "parkovanie" v križovatke ciest Gorkého-Clementisa. Týka sa hlavne návštevníkov fitnes, ktorí z nevyužívajú priľahlé parkovisko, ktoré je mimochodom cez deň využité z polovice, ale parkujú čiastočne na chodníku, pričom nedodržujú zákonom stanovené odstupy od kraja chodníka, ani stredu cesty. Pravidelne parkujú za hranicou križovatky, čo je myslím 5m, a taktiež až za značkou. Dokonale tým komplikujú prejazd vozidiel oboma smermi, bezpečnosť v križovatke, pretože veľakrát nieje cez odstavené vozidlá vidieť...podotýkam, že 300m odtiaľ je sídlo MSP, ktorí zdá sa tento problém potichu tolerujú. Zároveň chcem upriamiť pozornosť na parkovanie na hlavnej ceste pred fitnes, kde je značené pozdĺžne státie, avšak mnohokrát tam stoja autá šikmo do cesty, vzniká veľmi nebezpečná situácia " prechod, autá, autobusy a pod. " rovnako pod nosom polície. Podľa môjho názoru by stačilo osadiť pár "papúč", mesto čosi zarobí a ľudia sa naučia, kde majú stáť.

26. máj 2014

Peter

MsP má tento problém dlhodobo úplne na háku, rovnako aj šikmé státie na parkovisku na ulici Novackého. "Riešenie" hovorcu mesta - zavolajte MsP, veď oni predsa pracujú iba na zavolanie....
26. máj 2014

občan

...v noci o 00:30 hod pred pár mesiacmi som volal na MsP z dôvodu rušenia nočného kľudu, partia "mladíkov" si dala zraz na parkovisku pri večierke a púšťali rap na plné pecky v autách. Podotkol som službukonajúcemu, že "máte to sem cca 250m, tak keď si švihnete, do dvoch minút ste tu"...jasné, že sa vôbec neukázali.
26. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
K uvedenému podnetu sa vyjadrí referent dopravy MsÚ a Mestská polícia. Len pripomínam, že v takýchto prípadoch je potrebné privolať Mestskú políciu. V prípade, ak Mestská polícia na miesto nedorazí, je potrebné, aby ste nám dali vedieť presne dátum a čas, kedy sa tak stalo. Veci budeme riešiť priamo s operačným zamestnancom Mestskej polície.


Michal Ďureje
hovorca mesta
27. máj 2014

Petra

Súhlasím s tým, že parkujú na chodníku, ale nesúhlasím s tým, aby využívali to priľahlé parkovisko. My keď ideme o 18.00 domov, tak nemáme kde zaparkovať lebo je to tu plné... Nech si parkujú pod Jednotou.
28. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho príspevku Vás žiadame o uvedenie dátumu a času Vášho oznámenia operačnému MsP. Uvedené údaje potrebujeme z dôvodu preverenia reakcie operačného MsP na Váš oznam.



Zástupca náčelníka MsP pre hliadkovú činnosť
29. máj 2014

občan

Mile rád by som doložil presný dátum aj čas, avšak ja si takúto "evidenciu" skutočne nevediem, keďže to bolo pred pár mesiacmi.
29. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Vyzvali sme Mestskú políciu na kontrolovanie uvedenej skutočnosti. Nabudúce ak budete svedkom podobnej situácie volajte prosím MsP na tel. číslo 159. Bez aktívnej účasti verejnosti nedokážeme tieto problémy vyriešiť.

Michal Ďureje
hovorca mesta
20. jún 2014

policajt

Občan to určite: tak najskôr obviníš a potom to nevieš podložiť?
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy


Čiastočné státie na chodníku a miestnej komunikácii v predmetnej lokalite je v rozpore zo zákonom. Daný podnet sme postúpili Mestskej polícii.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania