Štefánikova-Verejný poriadok-pyrotechnika

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Mozem sa opytat, vedenie tohoto mesta sa prezenzuje ako ide voci petardam a ohnostrojom, lebo to nici zvierata atd. Ak som spravne pochopil zakon tak tieto veci sa mozu predavat iba v obdobi od 28.12. do 31.12. pokial obec nepovoli inak. Tak sa pytam ked tak aktivne toto mesto bojuje voci tym petardam a ohnostrojom ako je mozne ze napriklad stanok v tescu je uz mozno od zaciatku decembra a v kauflande a lidli to predavaju uz tiez nejaku tu dobu. Takze maju povolenie od mesta na predaj? Alebo to predavaju proti zakonu? Alebo vedenie mesta ukazuje sa ako strasne ide pomahat zvieratkam a pritom samotne podpisuje povolenia na celomesacny predaj petard. Dakujem za vysvetlenie

29. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup.

Mestský úrad Púchov
29. december 2022

Martin zo Sládkovičovej

Toto zaujíma aj mňa. A zaujíma ma tiež koľko pokút vybrala mestská polícia za nedovolené používanie pyrotechniky mimo dni striktne uvedených v mestskom nariadení.
29. december 2022

A.K

za mňa 0,00 pokút a aj keď kohosi chytili, si myslíte, že tie malé decká, čo nemajú ani občianku tak čosi zaplatili, resp. rodičia? Tu je mestská polícia len na pokutovanie za parkovacie lístky, nič viac
30. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto Púchov eviduje "Oznámenie o prevádzkovej doby prevádzkarne", predmet činnosti: prevádzka na predaj zábavnej pyrotechniky a výdajné miesto e-shopu, ktoré je v zmysle § 52, odst. 10, Zákona č. 58/2014 Z. z. Zákon o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v termíne od 1.12.2022 - 31.12.2022.
Predajne sa nachádzajú v priestoroch hypermarketov TESCO a Kaufland.
Predaj a používanie pyrotechniky upravuje Zákon č. 58/2014 Z. z. Zákon o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Podľa §52 ods. 9 sa obmedzenie predaja na obdobie od 28. decembra do 31. decembra kalendárneho roka vzťahuje na pyrotechnické výrobky kategórie F2 a F3, a to petardy, zábleskové petardy, batérie petárd, batérie petárd s externou oporou, batérie zábleskových petárd, batérie zábleskových petárd s externou oporou, výmetnice, míny, rímske sviece, rakety obsahujúce pyrotechnickú jednotku, ktorej hlavným efektom je hluk, a kombinácie obsahujúce ako prvok petardy alebo zábleskové petardy.
Mesto nevydalo povolenie na predaj pyrotechniky nad rámec zákona.

Oddelenie dopravy a služieb
30. december 2022

Milan Vojtas

Problém je, že tieto predajne v Tescu aj Kauflande predávali petardy a iné pyrotechnické výrobky v kategórii F2 a F3 aj mimo zákonom povoleného obdobia, teda pred 28.decembrom. Keď mesto vydá povolenie na prevádzku, snáď by si aj malo skontrolovať, či dodržuje zákon.
30. december 2022

A.K

vydajne eshopu 🤣🤣 anooo a co Lidl a Kaufland ktore to prednavaju vo vnutri prevadzky hypermarketov? To je tiez eshop? Fakt Cirkus Puchov… Nemam slov na vedenie tohoto mesta… Predavaju tam aj v tych stankoch rakety vsetkeho druhu ale co uz ked date povolenie tak je to na Vas

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania