Otvorený kanál

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Janka Gambošová 08. septembra 2016

Dobrý deň pán Primátor,
obraciam sa na vás ako zástupca vlastníkov bytov na ulici Obrancov mieru 1151/4 v PU. Napriek veľkej snahe sa nám dodnes nepodarilo so zamestnancami Mestského úradu vyriešiť vážny problém OTVORENÉHO KANÁLU priamo na chodníku na uvedenej adrese. Kanálový poklop sa sám prepadol - skorodoval. Zabezpečili sme ho paletou, no toto riešenie je neprípustné. Jedná sa o chodník, po ktorom denne chodia deti, starý ľudia... Ak túto paletu nejaký "unudený" občan odstráni, dôsledky budú fatálne . Obrátila som sa na pani Ing. Šicovú, na odbor dopravy, všade mi prisľúbili výjazd na miesto, riešenie no dodnes mi ani len nezavolali že sa to riešil.Číslo telefónu si napísali vždy. Rieši sa to viac ako tri mesiace. Žiadam o nápravu, pomoc. Ďakujem. Ing Gambošová

16. september 2016

Janka Gambošová

Stále sa nič nedej, OTVORENÝ kanál obchádza množstvo ľudí, Zápach je neznesiteľný. NIKTO SA O TENTO PROBLÉM NEZAUJÍMA. A to nečakáme zázrak preto že sme to zverejnili. Samospráva bolo niekoľko krát predtým informovaná o stave veci.
Smutné, ale pred komunálnymi voľbami budú schránky plné sľubov ako občanom zlepšiť kvalitu bývania. Nechcem nič vystaviť, len uzavrieť splaškový kanál.
16. september 2016

Odpoveď samosprávy

Vážená p. Gambošová, na základe Vášho podnetu, ktorý už v predchádzajúcom období ohlásil na PTSM dodávateľ prác na dažďových zvodoch objednaný Vaším spoločenstvom a poklop sa pravdepodobne neprepadol ako píšete sám od seba, bol stav opätovne preverený zamestnanci mesta aj s výjazdom na miesto. Zatiaľ Vás nikto nekontaktoval, nakoľko sme preverovali všetky možnosti riešenia. Jedná sa o poklop šachty kanalizačnej prípojky, ktorá je v správe Vášho spoločenstva v súlade so zákonom č. 442/2002 §4 ods.8, písm c/ (preverené v spolupráci s PVS, a.s. PB). Tento vážny problém je potrebné vyriešiť ako opravu vo Vašej réžii – objednávkou. Podrobnejšie stanovisko Vám bude zaslané písomne.

Mestský úrad Púchov
08. november 2016

Odkaz pre starostu

Dnes bol podnet aktualizovaný samosprávou, kanál bol opravený a nehrozí nebezpečenstvo úrazu, viď foto.
08. november 2016

Janka Gambošová

Je veľmi smutné, že samospráva mesta Púchov sa chváli prácami, ktoré vôbec nezaistila, nesprostredkovala, nepodieľala sa na ich riešení. Dodnes nám nebolo zaslané žiadne písomné stanovisko mesta Puchov, ako ste vyššie uviedli.
Bytové spoločenstvo sa samo postaralo o nápravu. Faktúra za práce činila 3 337,68€. Práce sa realizovali od 03-07.10.2016. Citujete zákon, ktorý sa vzťahuje na kanalizačnú prípojku. Tak teda pomenujme fakty vecne, Mesto Púchov, resp. Bytový podnik mesta v ´90 rokoch odpredávalo byty vlastníkom aj s prípojkami vody a odpadu, bez akýchkoľvek preberacích protokolov, odovzdania revízii. Len ako súčasť pozemku.... samozrejme tiež na základe zákona. V našom prípade sme hovorili o havarijnom stave a skorodovanom poklope, a úplnom odkrytí šachty na chodníku, resp. parkovacej ploche Mesta. V odpadovej šachte chýbal úplne betónový konus... od počiatku tam nikdy nebol. Až tento havarijný stav odhalil, v akom stave sa odpredal predtým majetok Bytového podniku do osobného vlastníctva majiteľom bytov.
K tomu sa kanalizačný poklop nachádza priamo na parkovisku, za ktoré Mesto vyberá parkovacie poplatky. Čakali sme naozaj pomoc od samosprávy, nie výhovorky a citovanie zákona cez web. Okrem tohto sa vlastne nikto nijak neozval, nekomunikoval. A naozaj občan nech sa zariadi ako vie. Za čias pani Fedorovej, by sa toto na Mestskom úrade nestalo.

Subjektívny názor je veľké sklamanie, akým spôsobom sa celá zaležitosť vyriešila. Mesto nepotrebovalo na citovanie zákona písať cez web po troch mesiacoch. A dnes 08.11.2016 tam uverejniť foto prác, ako by ich platil a zariadil Mestský úrad. :( :(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania