Materská škola Mládežnícka

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
S 19. februára 2018

Dobrý deň, prečo sú rozdielne podmienky v jednotlivých škôlkach v Púchove, napriek tomu že všetky majú zriaďovateľa - mesto (okrem súkr. ). Prečo nemáju rodičia deti navštevujúcich MS Mládežnícka k dispozícii informácie o mesačne davanych €, koľko detí/rodičov ma záujem počas rôznych prázdnin navštevovať škôlku. Prečo naše detičky nemajú k dispozícii autobus na prepravu na klzisko priamo z pred škôlky ale mestskú linku? Prečo je na dvore už niekoľko mesiacov spadnuty posed pre deti, či niekoľko rokov schodíky do "neba" bez šmýkačky. Zaujímalo by ma či mesto, vykonáva nejake kontroly alebo ci dáva všetkým škôlkam rovnaké podmienky pre ich prevádzku. Veľká vďaka patrí niektorým pani učiteľkam.

27. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pre všetky škôlky, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Púchov, platia rovnaké podmienky. Pri prijímaní dieťaťa do materskej škôlky, konkrétne MŠ Mládežnícka, rodičia dostanú oznámenie o výške mesačného poplatku, ktorý je určený VZN č. 5/2012 v sume 15,00 €. Tento poplatok je určený na čiastočnú úhradu neinvestičných nákladov, ktoré sú spojené s činnosťou MŠ. Za čerpanie týchto finančných prostriedkov zodpovedá riaditeľka školy a vyúčtovanie týchto finančných prostriedkov predkladá riaditeľka školy v správe jedenkrát ročne rade školy.
Čo sa týka obsadenosti škôlky deťmi počas prázdnin, pani riaditeľka dva týždne pred prázdninami dá oznam pre rodičov, aby zistila záujem o dochádzku detí v MŠ.
Pre deti z materských škôlok v Púchove je zabezpečená školská linka č. 7 Š k preprave na športoviská, ktorá zastavuje na priamo určených zastávkach. Z technických dôvodov nie je možné zachádzať priamo pred škôlku.
Posed a schodíky k šmýkačke sa budú opravovať v jarných mesiacoch. Oprava je už zabezpečená.
Mesto Púchov vykonáva kontroly nad školskými zariadeniami a dáva všetkým škôlkam rovnaké podmienky, ktoré si vyžadujú ich prevádzky.

Oddelenie školstva a sociálnych vecí
07. marec 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

pridávame komentár od užívateľky Aleny Pšenákovej, nakoľko jej ho systém nezverejňuje:

Dobrý deň! Predpokladám, že tento podnet pridal niekto z rodičov, ktorých dieťa navštevuje spomínanú MŠ. Pozitívne hodnotím, že rodičia sledujú aj také veci, ako je vybavenie školského dvora. Ja som sa v minulom roku zúčastnila výberového konania na miesto riaditeľky MŠ Mládežnícka a vo svojom projekte rozvoja z tejto školy som mala aj revitalizáciu školského dvora tak, aby spĺňala aj funkčné ale najmä bezpečnostné požiadavky podľa európskej normy EN1176. Ďalším z cieľov bolo odstránenie akumulačných kachlí z tried, ktoré tam boli nainštalované v r.1981 a už roky boli nefunkčné. Problémom bol v tom, že tieto kachle obsahovali azbestové komponenty a ako všetci vieme, azbest je nebezpečný karcinogén. No a detičky ho počas celého dňa vdychovali. Po konkurze boli tieto kachle odstránené. Dobrá vec sa podarila, detičky už azbest nevdychujú. Myslím, že rodičia ani nevedia, kto bol pôvodca tejto myšlienky. Vo výberovom konaní som síce neuspela, ale teší ma, že moje dobré nápady sú realizované. Bolo toho ešte viac, lebo do konkurzu som išla s cieľom zmeniť niečo v spomínanej MŠ.
27. november 2018

Sona

Dobrý deň, je mi ľúto že samospráva pokladá tento podnet za vyriešený, schody do neba namiesto smykálky sú stále na rovnakom mieste:-( takze sa nič nezmenilo, rovnako sa nezmenila infirmovanost o míňaní 5€ ktoré dávame za každé dieťa každý mesiac priamo pani učiteľkám. Tiež nedostavané informácie o zaujme rodičov navštevovať škôlku počas školských prázdnin. Tiež celkom nerozumiem ako sa samospráva stará o škôlky, keď škôlka s najväčším počtom deti v meste/okrese má zatekajucu strechu, bezpečnostným normám nezodpovedajúce detské ihrisko.... a v iných škôlkach sa robí nový plot? Naozaj je nevyhnutne čakať až keď stane niečo niakemu dieťaťu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania