Požiarna - Verejné služby

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Ľuboš Kečkeš 03. októbra 2019

zaujímalo by ma,či je možné pri každoročnom výbere daní za odpad a byty,či domy,pri platení celej sumy naraz / nie polročne alebo štvrťročne/,odrátatať sumu,ktorú potom mesto vracia ako tzv.podporu bývania občanom hneď pri platení na mieste na Msú.Vzniká totiž problém na pošte,pretože šek s touto sumou pošta vyplatí iba na doručiteľa,teda nie napríklad manželke,dcére či synovi,hoci sa preukážu občianskym preukazom s tou istou adresou ako doručiteľ.Príde mi to nelogické,lebo sa môže stať,že dotyčný sa dlhodobo nezdržiava na adrese pre rôzne príčiny a tento tzv.preplatok mu prepadne,resp. ho nevyplatia,lebo je tam lehota na výber.Je nutné uvádzať na šeku ,,DO vlastných rúk?,,ďakujem za odpoveď

03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Podpora na bývanie sa posiela na daňovníka, ktorý má podané daňové priznanie. Zasielaním do vlastných rúk predchádzame odcudzeniu poukážok, prípadne konfliktným situáciám, ktoré vznikali, ak podporu vybral niekto iný ako adresát.
Príjemca o podporu nepríde, nakoľko v prípade prepadnutia termínu poukážky je informovaný listom, na webovom sídle mesta aj v Púchovských novinách o lehote jej vybratia v pokladni na mestskom úrade.

Ekonomické oddelenie
03. október 2019

Michal

Bolo by mozne opatovne vysvetlit, co brani tomu, aby: 1. namiesto zaplatenia a nasledneho vratenia bola jednoducho vyrubena nulova dan na konretnu nehnutelnost? 2. ak uz to dan musi byt zaplatena a nasledne o niekolko mesiacov vratena, je mozne vratenie vykonat bezhotovostne, napr. na bankovy ucet uvedeny v danovom priznani? Vopred dakujem.
04. október 2019

Milan Vojtas

Celé vracianie daní cez šeky je populistický nezmysel. Ja sám by som bol šťastný, keby mi mesto nič nevracalo, nemínalo peniaze na zbytočné administratívne úkony, ako je vystavovanie šekov a vracanie peňazí cez poštu.

Namiesto toho by som ocenil, keby aj za moje dane konečne začali riadne v meste lepšie fungovať elementárne veci ako činnosť mestskej polície či technické služby.
07. október 2019

Jan

Uplne suhlasim p. Vojtas. Osobne kaslem na podporu byvania v tejto trapnej podobe. Daleko viac ludia zaplatia na opravach aut od vytlkov, zodratych topankach od posipov frakcie xxxl ktora sa zmeta v lete, atd... S rozumom investovane 1 euro dokaze usetrit aj 2.
09. október 2019

Michal

Z tohto uhla pohladu tych par eur nikoho z nudze nevytrhne, a ak by sa vybrata hromadka penazi efektivne vyuzila, pokojne tych mojich 10€ mestu venujem pre veci verejne. Analogicky, ani 26,50 € nevytvori nove pracovne miesto a ani nepodpori nijak vyznamne zivnostnika. Ani par tisic velku firmu.
09. október 2019

Michal

Ale aj uz mesto robi PR vo forme ulavy/vracania dane, stale je tu moja otazka, ci to moze byt efektivnejsie, ako som pisal vyssie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania