Moravská - poplatky za terasy

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
karol 11. mája 2020

Dobry den, prosim ako bude mesto tento rok vyberat poplatky za letne terasy od podnikatelov? Totiz prevadzky boli zavrete a teraz bude aj menej miest na sedenie, cize mensie trzby. Dufam, ze nebude mesto tento rok vyhadzovat peniaze za nezmyselne kvietky predrazene ako po ine roky, ale zacne setrit. Ludia su zhrozeni z toho ako sa tu safari. Karantena, ale nezmyselne kvety su vsade, naco pre koho. Ludia su proti! Zacnite setrit pri tychgto nezmysloch a pomozte miestnym podnikatelom!

15. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Pri nákupe materiálu v oblasti zelene vždy oslovujeme viacerých dodávateľov práve za účelom dodania „nepredražených“ kvietkov, okrasných stromov a krov. Pripomínam, že bola dočasne pozastavená činnosť Okrášľujúceho spolku, nerealizovali sme jarné výsadby okrasných stromov, pozastavili sme výsadbu trvalkových záhonov a znížili sme aj frekvenciu pravidelných údržieb už vysadenej zelene. I napriek všetkému sme ale presvedčení, že i v tejto komplikovanej dobe obyvatelia nášho mesta opätovne pozitívne ocenia kvetinovú výzdobu mesta.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Daň za užívanie verejného priestranstva – letné terasy je vyrubovaná v zmysle platného VZN o miestnych daniach v meste Púchov. Zmena VZN je v kompetencii mestského zastupiteľstva. Daň za užívanie verejného priestranstva pre tento rok zatiaľ nebola vyrubená.

Ekonomické oddelenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania