Nádražná-problém s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

Uzavretý
meno
Marián Ševčík 24. augusta 2020

Ide o to nešťastné značenie chodníka pre cyklistov.(vieme aký človek to navrhol, ale to je druhá vec). Prišiel nový náčelník mestskej polície (po dvoch či troch rokoch ďalší) a začína zametať. S bývalým primátorom sme sa dohodli, že sa ten zelený pás nebude maľovať a ani sa už dlho nemaľoval, lenže zabudla sa zdemontovať aj značka, ale po dohode to už nikomu nevadilo,že tam parkujeme pri svojich domoch. Keď nesmieme na pravej tak môžme parkovať na ľavej strane? Alebo vytvoríme pakovisko na tráve na ľavej strane? Treba to už nejako vyriešiť a nie každé 2-3 roky znova a znova to otvárať.

26. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, parkovanie motorových vozidiel na cestičke pre cyklistov je zakázané v § 25 ods. 1 písm. k/ Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, kde sa uvádza, že "vodič nesmie zastaviť a stáť na cestičke pre cyklistov ". Na ulici Nádražnej v Rajci sa nachádza cestička pre cyklistov, ktorá je označená vodorovným značením a zvislou dopravnou značkou. Uvedené dopravné značenie prešlo príslušným schvaľovacím procesom, je teda platné. V súvislosti zo základnými úlohami, ktoré plní obecná polícia podľa § 3 ods. 1 Zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov, príslušníci MsP v Rajci budú predmetné priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky riešiť v blokovom konaní, kde je možné uložiť blokovú pokutu do výšky 50,-Eur, alebo predmetné priestupky budú odstupovať na okresný dopravný inšpektorát v Žiline. V závere by som rád občanov - vodičov upozornil, že nedodržiavaním zákazu zastavenia a státia na cestičke pre cyklistov, ktorá sa nachádza na ulici Nádražnej v Rajci obmedzujú ostatných spoluobčanov - cyklistov, ktorí využívajú túto cestičku pre cyklistov. Za účelom ochrany práv občanov - cyklistov bude MsP v Rajci vyžadovať dodržiavanie zákazu zastavenia a státia na cestičke pre cyklistov.
Kto? MsP Rajec

Mgr. Adrian Begáň, náčelník MsP Rajec
26. august 2020

Marián Ševčík

Tak,ale v ľavo stáť môžme?
31. august 2020

Silvia Divková

Vodičmi sme celoročne, každý chodíme do práce (či je jar, alebo zima) a autá hlavne počas zimy štartujeme pred domom skôr, aby sa odmrazili. Teraz budeme nútení chodiť s metlou o ulicu vyššie. Ako bude využívaný cyklistický pruh cez zimu?
Po celom Rajci sa cyklisti presúvajú klasicky po ceste, bude problém zrušiť cyklistický pruh? Alebo ho odkloniť napr. dolu ulicou Komenského, kde sa rovnako napojí na hlavný ťah?
Alebo zmeňme cyklistický pruh na cyklokoridor, v ktorom môžu fungovať aj vozidlá. Ten je vedený od začiatku ulice Nádražná (Mestský úrad-> veterinárna ambulancia). Cyklokoridor nebude obmedzovať vodičov, no upozorní cyklistov kadiaľ sa majú pohybovať a zároveň upozorní vodičov na zvýšený výskyt cyklistov.
28. máj 2021

Marián

Dobrý deň. Ide o to parkovanie na tej nešťastnej Nádražnej ulici. Keďže bola pandémia, všetci mali iné starosti, preto som sa neozýval, ale odvtedy ubehlo 8.mesiacov, čo ste mi odpísali, že sa tým parkovaním budete zaoberať. Dopravný inžinier, čo sa tým mal zaoberať už má aj fúzaté deti. Na sídlisku Sever už vyrástli parkovacie miesta na novom asfalte, ale o Nádražnej ulici je tichučko. Na mestskom zastupiteľstve "niekto" vyhlásil, že sme sa pekne UPRATALI! Na sídliskách je viac voličov ako na jednej ulici, ale každý hlas dobrý.
Takže už by som bol vďačný za nejakú normálnu odpoveď. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.