Repno-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Rimavská Baňa

V riešení
meno
Rastislav Antal 25. novembra 2020

Zdravim chcem upozornit na znečistovanie verejneho priestranstva pri vstupe do ulice Repno okolie potravin.Riesenie umiestnit nadobu na odpad v okoli rodiny Katreniakovej.Respektive osvetu spoluobčanov v danej casti ulice.Ak je možnosť sponzorsky podporim kupu nadoby.Dakujem Antal.

25. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Množstvo nádob na triedený odpad je určený organizáciou zodpovednosti výrobcov u nás fi Nowas. Je našou snahou každoročne počet týchto nádob zvyšovať. Problém nie je v nadobudnutí nádoby. Triedený odpad sa prepočítava pomernou sumou podľa počtu nádob pri spoločnom zbere firmou Brantner. Toto uvádzam len pre vysvetlenie počtu. V Repne je nádoba na kovy (červená) a nádoby na sklo.
Tuhý komunálny odpad má každý uložiť do svojej nádoby na odpad. Na verejných priestranstvách máme len malé odpadové koše. Zakazuje sa uložiť alebo ponechať odpad na inom mieste, ako na mieste na to určenom. Nemyslím si, že umiestnenie nádoby na tomto mieste je riešenie. Odstránenie neporiadku, kontrola a hlavne výchova (viem, že ste v tomto smere aktívny a často ste deti k udržiavaniu poriadku motivovali). Uvedené uvádzam, len ako vysvetlenie, situácia sa týmto nevyriešila.
Kto? Miestna občianska poriadková služba
Kedy? týždeň

Mgr. Elena Polóniová, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.