Nezabezpečená jama

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 12. decembra 2011

Pri ceste smerom na ČOV vo Veči je táto nebezpečená jama, hlboká cez dva metre, obsahujúca vodu a kovové armatúry, vo vzdialenosti asi meter a pol od cesty. Jama je zabezpečená len kozmeticky - tenkou páskou a tenkými latkami. V noci toto "zabezpečenie" nie je viditeľné vôbec. Je toto miesto podľa mesta Šaľa riadne zabezpečené? Pred TROMA týždňami som to ohlasoval na emailové adresy mesta a Mestskej Polície. Dodnes mi ani len nepotvrdili príjem emailu, aj keď som ich o to žiadal. Prvá fotka je zo 17.11.2011, ďalšie sú zo 7.12.2011.

27. december 2011

Anonymný užívateľ

21.12.2011 mi prišla táto odpoveď mesta Šaľa:

"Uvedenú cestu smerom na ČOV V Šali - Veči mesto vo svojom majetku neeviduje a ani nespravuje.

S pozdravom

Mgr. Ing. Daniela Vargová
prednostka Mestského úradu Šaľa"
07. október 2012

Róbert Andráši

mesto by ale malo urgovať majiteľa, správcu cesty. Alebo to má občan si zistiť či je majiteľom, správcom VÚC alebo RSC alebo SSC a potom ich kontaktovať? To by malo spraviť mesto.
09. október 2012

Anonymný užívateľ

Jama je už asi zakrytá (podnet je z minulého roka), ale inak súhlasím s p. Andrášim. Chcel by som tiež poďakovať za vyjadrenie mesta, ktoré takto otvorene potvrdzuje svoj ignorantský postoj k mnohým podnetom občanov. Jama tam takto bola mesiac, možno aj dva, prebiehali tam rekonštrukčné práce a stavba bola celý čas nezabezpečená. Oznamoval som to aj Mestskej polícií, ktorá nereagovala vôbec.

Len tento rok som čítal v novinách o dvoch prípadoch pádu malých detí do nezabezpečených jám, jedno z nich (dvojročné) neprežilo. Vyjadrenie Mgr.Ing. Vargovej a náčelníka MsP (nevyjadril sa vôbec) naznačujú, že títo úradníci asi čakajú, kým sa nestane niečo podobné aj niekde v Šali. Aspoň dovtedy im prajem pokojný spánok (vlastne pochybujem že by sa im nejako zhoršil, aj ak by sa stalo nejaké nešťastie - veď predsa ich sa to netýka a deti už asi majú odrastené).

Domnievam sa, že mesto by sa malo zaujímať o bezpečnosť obyvateľov na území mesta, obzvlášť poliaľ ide o verejne prístupné miesta, a to bez ohľadu na to, kto je vlastníkom či správcom nebezpečných pozemkov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.