Chodníky na Partizánskej

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Mikuláš Albert 09. novembra 2015

Dobrý den.Chcem Vám poukazať na dlhodobý problem chodniku na Partizanskej ulici su neskutočne pokrivene ,vydute ,jednocho sa po nich neda normalne chodiť,v zime a po daždi su tam velke kaluže ludia radšej chodia po ceste,na niektorých miestach zateka pod domy.Na jednej strane sa ani neda prejsť s kočíkom,su tam aj el. stlpy.Už som to kritizoval pred niekolkými rokmi ,dostal som odpoved že je to VúCky,patri to vraj ku ceste,ale aj ta je problematicka nie je dostatocne odvodnovana,konkretne na križovatke s Ružovou zateka voda zpäť na chodník a pod dom/môj/ .Prosím teda prešetrite tento problem.
Dakujem.
Albert

16. november 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet a pripomienku problému, ktorý vedenie samosprávy pozná. Kompetenčne cestná komunikácia na Partizánskej ulici patrí pod VÚC Košice( Košický samosprávy kraj). Podľa informácie z odboru regionálneho rozvoja MsÚ v Sečovciach vlastník komunikácie pri vstupoch do dvorov urobil úpravy práve kvôli zatekaniu pred asi 5-6 rokmi. Pokiaľ máte problém na konkrétnom úseku tejto cesty( zatekanie cez chodník pod Váš dom), odporúčame Vám obrátiť sa na: Ing. Peter Restei - referent pozemných komunikácií, správa a údržba ciest, kontakt: 055 7268 252 306, e-mail: [email protected]
Chodníky nielen na Partizánskej síce patria taktiež KSK, ale rovnako ako o všetky ostatné na území mesta sa má starať samospráva - údržba aj investície do nich. Keďže finančné zdroje mesta Sečovce sú obmedzené, chodníky udržuje, resp. do nich investuje v rámci možností aktuálneho rozpočtu mesta. Počas ostatných rokov sa podarilo zrekonštruovať úseky chodníkov na Hviezdoslavovej, Kochanovskej a Dargovských hrdinov či už z vlastných zdrojov alebo eurofondov.
V rekonštrukcii chodníkov chce mesto pokračovať, rozsah prác však závisí od objemu financií, ktoré budú na tento účel vyčlenené. Momentálne je koniec rozpočtového roka a investícia do chodníkov v ňom zahrnutá nebola. Aktuálne sa pripravuje rozpočet na rok 2016. Vaša pripomienka a podnet budú predmetom rokovania príslušných komisií pri Mestskom zastupiteľstve.


Ing. Lýdia Vereščáková
Kancelária primátora
18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Váš podnet, ktorý nie je v kompetencii Mesta - týka sa zatekania z cesty na Partizánskej pod Váš dom, sme na KSK odoslali aj v našom mene.
S pozdravom

Ing. Lýdia Vereščáková
18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Váž.p. Albert,
KSK reagoval na Váš podnet, odoslaný aj z Mestského úradu nasledovne:
Dobrý deň,
Partizánska ulica je naša cesta III/3656.
Podnet sme postúpili na preverenie Správe ciest KSK, ako správcovi.
S pozdravom
Ing. Peter Restei
Odbor dopravy
Úradu Košického samosprávneho kraja
055 / 7268 252
[email protected]

Ing. Lýdia Vereščáková
Kancelária primátora
01. december 2015

Odpoveď samosprávy

Váž.p. Albert,
KSK mestu Sečovce poslal reakciu na časť Vášho podnetu, ktorá sa netýkala kompetencie samosprávy:

Dobrý deň,
Vami zaslaný podnet sme posunuli na preverenie Správe ciest KSK (www.scksk.sk) , ako správcovi cesty III. triedy.
Správa ciest podnet preverila a poslal mi nasledovné stanovisko:
Podnet občana - cesta na Partizánskej Sečovce
Na podnet sťažovateľa SC KSK vykonala dňa 19.11.2015 obhliadku cesty III/3656 v meste Sečovce ul. Partizánska, križ. s mestskou komunikáciou ul. Ružová.
Na obhliadke cesty III/3656 sa v daný deň nenachádzala žiadna zrážková voda.
Stavebno-technický stav cesty III/3656 je dobrý.
Cesta III. triedy je odvodnená cestnou kanalizáciou, čo dokazuje aj v mieste križovatky nachádzajúca sa funkčná dažďová vpusť.
Vjazd pred rodinným domom sťažovateľa je vyvýšený t.j. dažďová voda z cesty III/3656 nezateká pod rod. dom sťažovateľa.

S pozdravom

Ing. Peter Restei
Odbor dopravy
Úradu Košického samosprávneho kraja
055 / 7268 252
[email protected]

Ing. Lýdia Vereščáková
Kancelária primátora
01. december 2015

Mikuláš Albert

Dakujem za odpoved. myslím ste predviedli presne ako vyzerá u nás absurdistan a ako viete zavádzať a prekrucať skutočnosti.na križovatke ružova partizánska je iba jeden vpust ato na vzdialenejšej strane križovatky od môjho domu t.j.číslo 1094/19.a neviem načo vyžadujete fotky ked su toho presne dokazom čo tvrdím a vy presne toto negujete,a vôbec nie je pravda že je chodnik v poriadku ved je tam diera bez obrubnikov.myslím že prave toto je dôkaz opovrhovania nazoru a požiadaviek občanov.teraz už ani neverím že ste tu boli,takže asi aj to je klamstvo.dakujem.
albert.
08. december 2015

Mikuláš Albert

08. december 2015

Mikuláš Albert

posielam Vám dalšie fotjly aby ste tomu verili v akom dľzolatnom stave je tato križovatka,podotýkam aj cesta smerom na Ružovu,každy rok to len platajú a ani neubiju nechaju to na auta. niele podla zimných fotiek hoci tam to je presne vidiet čo píšem čo sa tu deje.chcem tiež upozorniť na podstatne zošikmený el. stlp ale neviem Vám poslat viac fotiek .dakujem Albert
08. december 2015

Mikuláš Albert

Križovatka Partizanska sRužovou

dobrý posielam Vám dalšie fotky z križovatky aby videl aj p.Restey v KE,pretože to asi nevidel ked tvrdí že je to v poriadku.
Ten el. stp som upozornoval elektrikarov,asi ho držia len lana v tom stave,možno Vaše upozornenia zoberu vážne,za 10 rokov sa priblížil k plotu asi o 10 cm.
dakyujem.
Albert

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.