Svetelná križovatka na obchodnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Mikuláš Albert 09. novembra 2015

Dobrý deň.Prosím Vás aby ste prešetrily spôsob prevadzky svetelnej križovatky na obcodnej.Pripadá mi to úplne nelogicke že v čase najväčšej špicky je semafor vypnutý.Neviem ktoto riadi ,len pevne verím že za tým nie je snaha o šetrenie el energie,z hladiska bezpečnosti je to na zamyslenie ,niekedy su velmi problematicke a nebezpečne prejazdy z vedlajších ciest,nehovoriac o trpezlivosti vodičov a zbytočne vyplytvaného benzínu a životneho prostredia.
Tiež by som chcel upozorniť na velmi zlý výhlad od semaforu na lavo smerom na Košice predVúB bankou su nejake okrasne stromčeky a zabranuju výhladu.A tiež je tam proble z chodcami smero ku Freshu,je tam zakaz pre chodcov ale neustale tam odbočuju z chodnika.
Neviem či niekto už hlasil ten znížený odvodnovaci kanal od Freshu
Dakujem
Albert

18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, jediná svetelná križovatka v meste je zdrojom sporov už od svojho zriadenia.
Sečovčanov delí na dva tábory - jeden je zásadne proti jej celodennému zapínaniu a druhý požaduje presný opak. V každom prípade Vás môžeme ubezpečiť, že jej správcom síce sú Technické služby mesta Sečovce, ale svojvoľné zapínanie, resp. vypínanie križovatky nie je v kompetencii mesta Sečovce. Takisto za súčasným režimom fungovania svetelnej signalizácie nie je snaha o šetrenie elektrickej energie.
Je nutné pripomenúť, že svetelná signalizácia sa nachádza na ceste 1. triedy európskeho významu a jej správcom je Slovenská správa ciest.
Podľa slov povereného vedúceho Technických služieb Jána Pavlovčáka súčasný režim križovatky nastavila oprávnená osoba - spoločnosť, ktorá každoročne robí revízie tohto dopravného zariadenia. Vychádzala z podnetov a štatistík, ktoré si robila práve Slovenská správa ciest. Tá zistila, že celodenne zapnutá križovatka obmedzovala plynulosť dopravy na hlavnom ťahu, znižovala jeho priechodnosť, spôsobovala zhoršovanie životného prostredia v centre kvôli státiu ťažkých áut a kamiónov na červenej, nehovoriac o poškodzovaní a deformáciách vozovky v okolí semaforov. Preto žiadala o úpravu režimu.
Momentálne je svetelná signalizácia oprávnenou osobou pomocou špeciálneho čipu zapnutá v čase dopravných špičiek - ráno od 6.00 do 9.00 hod. a popoludní od 14.00 do 17.00 hod. Mimo týchto hodín a počas víkendov je svetelná signalizácia vypnutá.
Technické služby do režimu križovatky môžu zasiahnuť len vo dvoch špecifických prípadoch - v čase vysokých vonkajších teplôt(aby nedochádzalo k deformáciám vozovky)a v čase náľadia (autá by mali problém sa pohnúť, keďže križovatka je do kopca a hrozilo by šmýkanie).
Pokiaľ ide o druhú časť podnetu - okrasné stromčeky pred OD Dargov, boli vysadené kvôli tomu, aby tlmili prach a hluk z križovatky v rámci rozširovania plôch zelene v centre mesta. Žiadali to občania mesta. Mrzí nás, že Vám ako vodičovi vadia, lebo v čase plného režimu svetelnej signalizácie nikomu zavadzať nemôžu a v čase vypnutých semaforov stačí trochu posunúť auto dopredu.
Tretí okruh Vášho podnetu, znížený odvodňovací kanál od Freshu - jeho riešenie nie je v kompetencii Mesta Sečovce, nakoľko pozemky, budova, parkovisko aj príľahlé komunikácie patria spoločnosti Fresh. Odporúčame Vám obrátiť sa na spoločnosť : konkrétne na sl. Miriam Tordovú, regionálny manažér FRESH pre Košický kraj, 0910 860 006, [email protected].




Ing. Lýdia Vereščáková,
Kancelária primátora
18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Časť Vášho podnetu, ktorá nie je v kompetencii mesta Sečovce(znížený odvodňovací kanál pri FRESH-i) sme odoslali do spoločnosti FRESH aj v našom mene.
S pozdravom

Ing. Lýdia Vereščáková,
Kancelária primátora
18. november 2015

Odpoveď samosprávy

Váž.p.Albert,
spoločnosť FRESH reagovala na Váš podnet, odoslaný aj z Mestského úradu nasledovne:

Dobrý deň,
Podnet občana berieme na vedomie, situáciu odvodňovacieho kanála zmonitorujeme a budeme riešiť v dohľadnej dobe.
S pozdravom

Ing. Marek Bene
Správca nehnuteľností
LABAŠ s.r.o.
Textilná 1, 040 12 Košice
tel./fax: 055/78 32 220
www.labas.sk
www.labas-reality.sk
mobil: 0902 990 931

Ing. Lýdia Vereščáková
Kancelária primátora
19. jún 2016

Katarína

Ja si myslím že mohol by tam byť Kruhač na miesto svetelnej signalizácie.
04. marec 2019

Ato

Ten predmetný semafor je úplne zbytočný, pravidelne jazdím cez mesto počas špičky a k semaforu prichádzam dokonca z vedľajšej cesty od autobusovej stanice, semafor bol dlhú dobu vypnutý, ja si myslím že úplne správne... nikdy som na križovatke nemusel čakať aby som sa dostal na hlavnú ulicu smerom na Hriadky... Nechápem kto a prečo niekto požaduje zapnutie???
04. marec 2019

Ato

Bože... Ešte kruháč...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania