Železničná-cesta-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Maroš Ožvald 25. mája 2019

O tomto probléme určite viete, ale eurofondová cesta popri plote jazier po železničnú stanicu je v dosť zlom stave, a to už bola raz opravovaná. Alebo je to mimoriadne nekvalitná realizácia, alebo to bolo veľmi nevhodné riešenie cesty, po ktorej chodí aj dosť autobusov. Zhotoviteľ myslím stále pre mesto dodáva, nebolo by dobré a správne, aby navrhol, ako to skutočne opraviť, aby to o rok nebolo rovnaké? Tiež už nefungujú 2 z 3 obrazoviek pri autobusových zástavkách.

27. máj 2019

Janka

Súhlasím, rozpadáva sa to už viac ako tri mesiace a je to stále horšie a nič sa s tým nerobí. Podľa mňa to bolo veľmi zlé riešenie pre mesto, tento typ dlažby síce vyzerá dobre, ale vôbec nie je vhodný na tak zaťažujúcu premávku. Je stavba ešte v záruke alebo sa potichúčky čaká na uplynutie posledných týždňov aby to mesto zaplatilo celé zo svojho?
Ď. J.
27. máj 2019

Sencan

Nuz tato dlazba sa zacala rozpadavat cca 3 mesiace po realizacii... Jedna katastrofa
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Všetky doterajšie opravy boli vykonané v rámci záručnej doby, ktorá však koncom minulého roka uplynula. Plánujeme poškodenú dlažbu využiť na budovanie spevnených plôch v rámci mesta, pričom cestné teleso bude opravené asfaltovým kobercom.

mesto Senec
29. máj 2019

Janka

Ten, kto odsuhlasil ze sa na tu cestu da dlazba, by sa mal pekne postavit k seneckemu stlpu hanby, aby sme ho za to vsetci mohli pochvalit, ako efektivne sa nalozilo s mestskymi financiami. !!!
29. máj 2019

Maroš Ožvald

Bolo to v zlom stave už koncom minulého roka, takže by bolo dobré, keby to opravoval zhotoviteľ ešte v rámci záruky, ale asi by to po čase vyzeralo rovnako ako teraz
30. máj 2019

Tomas

Už lepší scénar tohto diela sa ani odohrať nemohol :)
30. máj 2019

Tomas O.

Takze mesto planuje asfaltovu cestu, ktoru uz samozrejme bude platit mesto, lebo nejaky "sikula" tam dovolil polozit dlazbu. Gratulujem k tomuto rozhodnutiu a som rad, ze sa usetrilo na postovnom za dane, ale neviem ci to bude na ten asfalt stacit.
02. jún 2019

Robo T.

Príčinou dlhodobého havarijného stavu realizácie je nesprávne zvolený rozmer d betónovej krytiny, alebo navrhnuté skladby podložia? Dlažba v Ríme: https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Via_Appia
26. jún 2019

Sencan

Neviem o akych opravach je rec v stanovisku mesta, pretoze ta cesta je rozbita odkedy bola sprevadzkovana.
24. júl 2019

Laco

Ako moze uplynut zaruka na opakovene reklamovanom diele? Televizor, ktory sa vam opakovane kazi aj po opravach vratite.... Dodavatel, ak je seriozny a profesional, mal upozornit zadavajucich 'expertov' z MsÚ, ze zvolena dlazba nie je vhodna na takyto druh komunikacie a jej prevadzkove zatazenie.
02. august 2019

Sencan

Mohol by prosim admin vyziadat detailne informacie od mesta - postupnost ako boli nahlasovane jednotlive poskodenia, ako boli opravovane, ako sa predlzovala zarucna doba, kedy zacala, skoncila a kto je vlastne zhotovitelom stavby.
Dakujem.
06. august 2019

Odkaz pre Starostu

Požiadal som o informácie v zmysle zákona č. 211/2000

Juraj Zeerak
[email protected]
15. august 2019

Martin

Cesta je stále v katastrofálnom stave:
26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Realizátorom stavebných prác v rámci projektu „Terminál integrovanej dopravy v Senci“ bola spoločnosť Cesty Nitra a.s., na základe Zmluvy o dielo č. 14/2012/08421/M/R. Záručná lehota na dielo trvala v zmysle zmluvy 48 mesiacov od prevzatia. (29. 05. 2013) Všetky reklamácie závad zistených počas tohto obdobia na povrchu cestnej komunikácie boli vybavené a závady odstránené na náklady spoločnosti Cesty Nitra a.s.. Mesto Senec počas tohto obdobia zvolalo viacero pracovných stretnutí s dodávateľom, projektantkou, zástupcami firmy, ktorá dodávala dlažbu, aby sa zistili príčiny nestability cestného povrchu. Problémový úsek je vyhotovený z dlažby Citytop Einstein, ktorá spĺňa kvalitatívne parametre a je špeciálne odporúčaná na použitie na spevnenie povrchu veľmi namáhaných komunikácií (na zastávkach hromadnej dopravy alebo logistických centrách atď. ). Po celom obvode dlaždice sú špeciálne drážky, ktoré zabezpečujú silnú vzájomnú väzbu dlaždíc. Výrobca má na túto dlažbu pozitívne referencie zo stavieb, kde bola táto dlažba použitá a nie sú s ňou žiadne problémy. Na pracovných stretnutiach boli opätovne skontrolované všetky použité materiály (napr. aj výber škárovacej hmoty), všetky pracovné postupy ako intenzita a realizácia škárovania, dodržanie kladačského plánu, správna realizácia pokládky dlažby do lôžka a pod. Pod dozorom všetkých zúčastnených bola opätovne spoločnosťou Cesty Nitra a.s. vykonaná bezplatne pokládka 50 metrového najkritickejšieho úseku, (cca 400 m2 dlažby bezplatne poskytla spoločnosť Semmelrock s.r.o.) s použitím stanovenej špárovacej hmoty odporučenej veľkosti a kvality. Po určitom čase však, žiaľ, aj tento úsek začal vykazovať známky poškodenia. Nakoľko boli uvedené postupy realizované na celej stavbe jednou spoločnosťou s rovnakými materiálmi a problémovým je len stredný úsek komunikácie pri autobusových zastávkach a neobjavuje sa na jeho okrajoch na parkovisku a priamo pri zastávkach autobusov (ktoré sú rovnako zaťažované pri štartovaní a brzdení autobusov) a v úseku obratiska pred budovou železničnej stanice, príčina uvedeného javu na tomto úseku sa, žiaľ, nezistila.
Mesto Senec vyčerpalo všetky možnosti na odstránenie tejto závady a preto v záujme konečného vyriešenia plánuje výmenu problémového úseku komunikácie nahradiť asfaltovým povrchom koncom tohto roka a odstránenú nepoškodenú dlažbu použiť na spevnené plochy v rámci mesta.
11. október 2019

Martin

Stav dlažby je zúfalý a týždeň čo týždeň zúfalejší, možno až nebezpečný.
Možno by nebolo na škodu súčasnú max. rýchlosť znížiť na 20 km/h (či ešte menej ?) a komunikáciu označiť aj značkou "Nerovnosť vozovky" (C: aaautoskola_sk).
11. október 2019

Ondrej

Chcel by som upozorniť zástupcov samosprávy, že už neplatí ani skutočnosť, že "problémovým je len stredný úsek komunikácie pri autobusových zastávkach a neobjavuje sa na jeho okrajoch na parkovisku a priamo pri zastávkach autobusov (ktoré sú rovnako zaťažované pri štartovaní a brzdení autobusov) a v úseku obratiska pred budovou železničnej stanice".

Minimálne červená časť, čiže zástavková je na niektorých miestach, hlavne pri kanalizačných vpustiach preliačená, resp. prepadnutá.

Treba vykonať komplexnú kontrolu tohto diela, aby sa nestalo, že teraz opravíme "jeden problém" a za rok sa ukáže, že máme ďalší a že to bolo potrebné riešiť komplexne.
13. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Oprava komunikácie je plánovaná ešte do konca roka 2019.
06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Cesta bola vyasfaltovaná.
23. január 2020

Maroš Ožvald

Dobrý deň, ďakujem za vyriešenie situácie a cestou, ale predsa ostáva aj nejaké ale - prechod pre chodcov (na konci autobusových zastávok pri stanici) padol za obeť asfaltovania, zvislé značky síce zostali, ale na cestu ho už nikto nevymaľoval (a autá ho ignorujú). Keď počasie dovolí, dalo by sa ho znovu namaľovať?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania