Koše na psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Jozef Drevko 16. júna 2014

Dobrý deň. Prosím Vás o osadenie odpadkových košov na psie exkrementy v počte min. 2-3 ks na sídlisku MIER v časti Krčméryho ul. a za touto bytovkou ( viď. obrázok ). Je to miesto kde chodí veľmi veľa psíčkarov a tieto koše tam chýbajú. Na obrázku z prílohy sú vyznačené 3 miesta kde by sa mohli nachádzať tieto koše. Následne cez mestskú políciu by mohlo by kontrolované a dosledované dodržiavanie verejného poriadku a neposlušných psíčkarov trestať pokutou kedže v týchto miestach sú aj detské ihriská a pieskoviská a aby nedochádzalo k znečisteniu tohoto prostredia. Ďakujem

17. jún 2014

Miro

Koše na psie exkrementy pre obyvateľov sú zámerne umiestnené pri Štúrovom nábreží smerom k Hornádu za cestou ktorý je určený pre výbeh psov. V žiadnom prípade by sa psy nemali "venčiť" v spomínaných oblastiach kde sú pieskoviská a ihriská!
18. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
V spomínanej lokalite sa nachádzajú detské ihriská spolu s pieskoviskami. V tomto priestore by sa psy nemali vôbec venčiť! Neďaleko (cez ulicu!!!) je vyhradená veľká plocha na venčenie psov (pravý breh Hornádu - Štúrovo nábrežie). Toto miesto bolo odsúhlasené mestským výborom aj hygienou a sú tam osadené koše na psie exkrementy v počte 3 kusy. Je potrebné psičkárov upozorniť, aby venčili svojich psov na vyhradenom mieste a nie medzi detskými ihriskami. Poprípade volať mestskú políciu na bezplatné číslo 159.

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ


Ďakujeme za Váš podnet. V ranných a popoludňajších hodinách zvýšime hliadkovú činnosť v tejto lokalite.

JUDr. Michal Komara, PhD., náčelník mestskej polície
19. jún 2014

Asertivák

Navrhujem, aby mesto poslalo všetkým psičkarom domov na ich adresy písomnú správu o tom, kde môžu venčiť svojich psov a kde NESMU! Rád by som vedieť tiež štatistiku výberu pokút mestských policajtov pre psíčkarov, pretože sťažnosti stále pretrvávajú a žiadne opatrenia sa nevykonávajú.
Vopred ďakujem.
23. jún 2014

Anna Uhrová

Mestská polícia v rámci hliadkovej činnosti pravidelne, hlavne v ranných hodinách kontroluje venčenie psov a evidenčné známky. Ku 23. 6. 2014 vykonala celkom 131 kontrol, v 65 prípadoch zistila porušenie a v 16 prípadoch boli uložené blokové pokuty. V tomto monitorovaní naďalej budeme pokračovať.

JUDr. Michal Komara,PhD.
náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
25. jún 2014

Jozef

Zdravim. Ak sa tam nesmú venčiť psy tak tam osadte zákazové alebo infornatívne tabule !!! Lebo o tomto 99% všetkých psíčkarov ani netuší .... vďaka
25. jún 2014

Miro

tie tabule tam boli osadené napr. dodržujte čistotu pri pieskovisku, výbeh pre psov pri Hornáde.... ale všetky boli zničené! to musí byť všetko napísané že čo sa má a čo nemá? veď psíčkári by mali mať aj troška zdravého rozumu ale mnohí asi nemajú, upozorňujte ich aj Vy a pohrozte! a proti vandalom slovne zakročte! polícia nemôže byť všade a nebudte stále apatický vážený občan a nečakajte že všetky problémy za vás vyrieši mesto a pričinte sa o nápravu a krajšie okolie aj vy!
25. jún 2014

Jozef

Vážený občan Miro.
1., Tie tabule som tam nikdy nevidel a pokiaľ tam aj boli určite ich nezničili psíčkari. 2., 90% psíčkarov ako ich sledujem za svojim psom upratuje psie exkrementy a na detské ihrisko resp. pieskovisko nikdy nevkročili - svoje prechádzky smerujú po chodníkoch a priestoroch nato vyhradených 3., oveľa väčšie škody spôsobujú opilci a deti , ktorí pijú alkohol. a iné nápoje o potom močia na okolité lavičky a bytovky ... evidentne ich vy dokonalý občan SNV upozorňovať nechodíte , lebo sú tam každý deň od rána do večera. 4., z Vášho príspevku je jasné že Vám vadia psíčkari.
26. jún 2014

Miro

Pán Jozef, ak patríte k tým "90 percentám" ktorí po sebe poupratujú tak proti vám "čistotným psíčkarom" nemám nič, ale ak sa pohybujete v "inkriminovanej oblasti" častejšie a vidíte tých čo robia ten neporiadok skúste i vy konať, ja by som tvrdšie konal, ale nemám právomoc! minule konala i polícia ale nemalo to efekt majú slabé právomoci - nespratníkov tú opileckú mládež nemôžu v dnešnej dobe "vyfliaskať, alebo vybiť obuškom" a smejú sa im potom do očí...hrozí súd... to pár ľudí nevyrieši! to chce nátlak od viacerých slušných občanov pre krajšie a hlavne zdravšie prostredie. Ale aj tak je stále veľa výkalov od psov a nielen od ľudí všade naokolo. Ak by bola väčšia čistota, neboli by i také vysoké poplatky za psov!
27. jún 2014

jan

v rozpocte na rok 2013 sa pise: dane za psov 43 tis €, stanica odchytu 32 tis € takze ostava 10 tis € ROCNE na odpadkove kose alebo "vystrazne" (100 ks po 100€) tabule, ktore sa nedaju znicit plus armada nezamestnanych, ktora by mala "odbrobit" davky, takze o "cistote" v meste by sme sa nemali ani bavit :-(
27. jún 2014

Rišo

Je zaujímavé, ako má mesto všetkých vychovávať. Vychovať psíčkarov, aby po svojich psoch upratovali. Vychovať mládež aby sa neopíjala a nemočila po sídlisku. Vychovať vandalov, aby neničili verejný majetok. Dnes už nikto za nič nechce preberať zodpovednosť. Všetkú zodpovednosť hodiť na niekoho iného a len upozorňovať na nedostatky, proti ktorým samy nič nerobíte.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania