Asociáli v parkoch

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Peter 19. augusta 2014

Rád by som sa opýtal náčelníka mestskej polície ako často vykonávajú hliadky kontrolu na Šafárikovom námestí na sidl. Mier.Lebo to čoho sme svedkami každý deň je už neunosné.Asociali vysedávajuci na lavičkách,popíjajuci čučko,ktorí vykonávajú svoje potreby v blízkych kríkoch.Povedzte mi ako mám vysvetliť svojim deťom,že prečo ujo zvracia na lavičke,alebo prečo ujo spí na chodníku.Je to frekventovaná lokalita vzhľadom na blízku poštu,zdravotné stredisko,kino a obchody.Prechádzam tadiaľto viackrát denne a môžem povedať,že je to jedno nechutné miesto.Nemal by tento park slúžiť na oddych pre slušných občanov?Momentálna situácia,ale spôsobuje,že sa mu veľa ľudí radšej vyhýba.A to isté sa týka aj parku za trhoviskom na sidl.Východ.Toto je vizitka našich sídlisk a nášho mesta.Ďakujem za odpoveď

20. august 2014

občan sídliska

Súhlasím, podobné výjavy vidieť na sídlisku Mier, pred predajňou potravín(Špajza), pred a za predajňou Diskont, kde postávajú, posedávajú a popíjajú. Keď chcete ísť npr. do lekárne, musite kľučkovať medzi vozíkami a rôznými kárami, ktoré si asociáli zaparkovali pred predajňou,postávajúc pri odpadkových košoch konzumujú a fajčia. Všetký ohorky,vrchnáky od fľašiek a pľúvance končia na chodníku. Posedávajú aj v rôzných častiach sídliska, kde po nich okamžite ostáva špina a neporiadok. A čo desí najviac, že v dnešnej dobe infekcií a rôzných nákaz oni otvárajú a chytajú sa tých istých dverí a kľučiek čo ostatní ľudia.
20. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dňom 2O.8.2014 sa zvyšuje frekvencia hliadkovej činnosti na sídl.Mier v popoludňajších a večerných hodinách, ako aj hliadkovanie v parkoch za účelom dodržania verejného poriadku. Zároveň prosíme, aby v prípade zistenia prítomnosti asociálov, príp. požívania alkoholických nápojov mladistvými, či maloletými nám podali oznámenie cez bezplatné tel.číslo 159, aby sme mohli promptne zasiahnúť, pretože hliadkovanie vykonávame v celom meste.

JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
20. august 2014

Kvetka

To nie je iba večer a popoludní,to sa tam deje nonstop!Známa šla minule so synčekom k detskej doktorke a za kríkom spal "ujo s odhaleným.... " , tak ho rýchlo zobrala na ruky a otočila mu hlávku na opačnú stranu!!!Kde to žijeme?!Vyjdem z pošty a na lavičke si ďaší "ujo" sladko odfukuje,tiež napoly nahý s čučkom v ruke!!Mám malé deti a veľmi ťažko sa mi vysvetľuje,prečo spí ujo na zemi alebo pred hlavným vchodom k detskej doktorke!!!Pochybujem,že niekto bude volať hliadku,pretože po ich odchode sa to všetko vráti do "starých koľají".Je potrebné vymyslieť niečo iné a hlavne účinnejšie...... napr. hliadka by tam mala byť celý deň....
17. september 2014

Juraj

Co take robi ta mestska policia ked im teraz odpadol hlavny zdroj prijmu a to vyberanie pokut za parkovne v meste.Ja osobne by som bol za zrusenie tejto nezmyselnej organizacie.Stoji to nas obcanov vela € a vysledky a zasahy si mozme precitat v icku kazdy mesiac je to naozaj na smiech.Ziadne pravomoci a pri zisteni trestnej cinnosti volaju statnu policiu.To je povinnost kazdeho obcana a bez naroku na odmenu.A tu situaciu v parkoch kludne povazujte za NEVYRIESENU,lebo stav ktory tam bol pokracuje bez akejkolvek zmeny.Tie parky su naozaj hnus.
21. september 2014

Anna Uhrová

Rozhodnutie o podnete v hlasovaní - výsledky:

Zdá sa Vám podnet ako vyriešený?

Áno - 2
Nie - 17
22. september 2014

Dušan

Ja som mestského policajta na sídlisku Mier ešte nevydel
23. september 2014

johan

Pan KOMARA! - ste nekompetentny - pochopte to uz!
23. september 2014

Juraj

Nekompetentna je cela Mestska policia,vymyslena organizacia ktora,plytva mestskymi financiami ZRUSIT ZRUSIT ZRUSIT!!!.Prosim o zverejnenie rozpoctu na fungovanie tejto organizacie.Nepotrebujeme ozbrojenych muzov,ktori prevadzaju kacku s mladatkami na druhu stranu cesty za €€€.
24. september 2014

Anna Uhrová

Prosíme diskutujúcich, aby sa v diskusii vyjadrovali k danej téme a to vecne a fakticky, nepodnecovali k nenávisti, pristupovali k používateľom portálu s úctou a vyhýbali sa neopodstatneným obvineniam a útokom voči ich osobám. Ďakujeme.
03. október 2014

Matej

Vážení občania, mám taký dojem že toto to už samospráva nevyrieši, je to štátny problém. Problém je aj v meste priamo na námestí v parkoch. *** Spišská Nová Ves je totiž mesto veľkých sociálnych rozdielov, chudoba a veľké bohatstvo. Je pravda mestskí policajti majú slabé právomoci a tak jazdia iba na aute to musíme pochopiť, situáciu aby sa neopakovala nevyriešia to by tam museli stáť alebo chodiť každú chvíľu. Po vykázaní bezdomovcov tam znova prídu.
03. október 2014

Anna Uhrová

Komentár pána Mateja bol upravený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
08. október 2014

Jozef

Problem sa naozaj neriesi ti bezdomovci a asociali pred spajzou a pred zdravotnym strediskom stale popijaju.Ja so tam hliadku mestskej policie naozaj este nevidel.Pan Komara to si robite srandu?Je to naozaj neunosne.A sidl.vychod to iste.Kde chodia tie hliadky ?????Robte si konecne svoju robotu!!!!Vynakladame vsetci nemale financne prostriedky na fungovanie mestskej policie.
10. október 2014

spišiak

"policajti maju asi vela prace"
16. október 2014

Jakub

hej,hľadajú stratené kľúče a keď ich nájdu hľadajú strateného majiteľa.Trápne
16. október 2014

spišiak

vidite zobrat sa da vsade!
23. október 2014

Tomáš

Všeobecne záväzné nariadenie mesta VZN č.6/2003 o čistote mesta.
Článok 3 - Udržiavanie čistoty verejných priestranstiev.
Zakazuje sa:
- Odhadzovať akýkoľvek druh odpadu, ohorky cigariet, obaly, použité cestovné lístky, zvyšky jedál, ovocia, zeleniny, popol a iné nepotrebné veci a odpadky mimo nádob na to určených.
- Konzumovať alkoholické nápoje na verejných priestranstvách, pred reštauračnými a obchodnými zariadeniami, ak k tomu nie sú vytvorené stolovacie a hygienické podmienky.
- Znehodnocovať, alebo ináč poškodzovať mestskú zeleň, vrátane osadených lavičiek, pieskovísk a detských ihrísk, taktiež verejné objekty, umelecké diela (sochy, pamätníky), osvetlenie, osvetľovacie telesa, verejné telefónne stanice - búdky, autobusové zástavky, autobusové čakárne, cestovné poriadky, dopravné značky, reklamné zariadenia a znečisťovať budovy spraymi, alebo inými nedovolenými maľbami.
- Vyberať odpad zo smetných nádob.
- Vykonávať osobnú potrebu.
- Fajčiť v čakárňach, prístreškoch a na zástavkách hromadnej dopravy.

Porušovanie ustanovení tohoto všeobecne záväzného nariadenia je priestupok, za ktorý môže byť zamestnancami Mestskej polície uložená fyzickým osobám bloková pokuta do výšky 33 eur. V rozkaznom konaní do 250eur.
23. október 2014

jozef magurský

ale ta pokuta je zbytocna z coho tu pokutu bezdomovci zaplatia?!
23. október 2014

Tomáš

Na základe zákona o priestupkoch môže páchateľ vykonať verejnoprospešné práce ak má pokutu nad 60 eur (3eur/hodina). Ak ani to nie, ide to na súd a po niekoľkých rokoch snáď exekúcia, alebo v tomto prípade skôr teplé miesto so stravou 3x denne v base :)
23. október 2014

janko králik

najat SBS!
27. október 2014

Anna Uhrová

Diskusia vedená na tomto portáli je verejná. Smerovanie a úroveň diskusie k jednotlivým podnetom určujú samotní diskutujúci svojimi komentármi. Podotýkame, že portál Odkazprestarostu.sk je založený na myšlienke riešenia problémov v obciach a v mestách vzájomnou komunikáciou medzi ich samosprávou a občanmi. Preto jedným z cieľov portálu je aj snaha kultivovať túto komunikáciu. Aj preto nám je úprimne ľúto každej neadekvátnej reakcie na tu zverejnený podnet, ako aj na diskusné príspevky k nemu. Avšak z dôvodu zachovania plurality názorov nechávame zverejnené všetky diskusné príspevky, ktoré závažným spôsobom neporušujú základné podmienky používania tohto portálu. Naopak, doposiaľ zverejnené komentáre, ktoré hrubo porušili tieto pravidlá, sme upravili alebo odstránili. Domnievame sa, že práve vecne a slušne vedená diskusia môže v mnohých prípadoch k vyriešeniu zverejnených podnetov oveľa viac napomôcť. Z tohto dôvodu opakovane prosíme diskutujúcich, aby dodržiavali základné pravidlá diskusie, aby sa vo svojich komentároch vyjadrovali k danej téme, a to vecne a fakticky, pristupovali k používateľom portálu s úctou a vyhýbali sa neopodstatneným obvineniam a útokom voči ich osobám. Ďakujeme za porozumenie.
27. október 2014

emil praman

prosim aby ten komentar ktory bude utocit na danu osobu diskusir urazky,vulgarne slova tenkomentar bude vymazany!
29. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet neaktuálny vhodný uzavrieť a podľa komentárov je vidieť že samospráva na zadávateľove otázky odpovedala.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania