Za Hornádom-plavaren

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Peter 31. januára 2022

Dobry den. Chcel by som sa opyat, ci by sa mesto mohlo vyjadrit k rekonstrukcii plavarne. Nie su ziadne informacie o realizacii ani na stranke mesta, ani na stranke STEZ a este aj v informaatore mesiac co mesiac svieta, ze prebieha rekonstrukcia vymenikovej stanice "az do odvolania".

Chcel by som poprosit, ci by bolo mozne zverejnit plan a hlavne priebeh rekonstrukcie. Vazeni, za taku dobu, aku je uz plavaren zatvorena, by sa s trochou nadsazky uz dala postavit nova plavaren, nie ze zrekonstruovat vymenikova stanica.

Dakujem.

15. február 2022

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti stále prebiehajú rekonštrukčné práce v rámci projektu "Rekonštrukcia výmenníkovej stanice a bazénovej technológie pre areál krytej plavárne a letného kúpaliska". Celý projekt pozostáva z troch hlavných častí:
1. rekonštrukcia bazénovej technológie letného kúpaliska a plavárne - tá je úspešne ukončená, zmodernizovala sa celá technológia na letnom kúpalisku, a na plavárni sa vytvoril samostatný technologický okruh pre detský bazén;
2. vykurovanie - kompletná rekonštrukcia výmenníkovej stanice spolu s výmenou vonkajších teplovodných rozvodov s napojením na nové rozdeľovače v objektoch športová hala a krytá plaváreň - táto fáza sa finalizuje, nastavuje sa celý systém merania a regulácie;
3. vzduchotechnika - kompletná výmena starých rozvodov spolu s vzt jednotkami - osadzujú sa vzt výustky a dokončujú sa stavebné veci, a taktiež sa to spolu s vykurovaním nastavuje.

Vzhľadom na komplexnosť a náročnosť stavby, taktiež na obdobie v akom sa to realizuje (COVID - 19), ktoré ovplyvňuje všetky dodávky materiálov, zariadení, výpadky pracovníkov kvôli karanténe, si nemyslíme, že rekonštrukcia trvá dlho.
Podľa zmluvy generálny dodávateľ mal na kompletnú realizáciu 9 mesiacov.
S rekonštrukciou sa začalo v júli 2021, tak sme stále, aj napriek určitým problémom, v predstihu.
Celý systém vykurovania a vzduchotechniky musí prejsť funkčnou skúškou, následne prebehne kolaudácia a až tak budeme môcť otvoriť plaváreň pre verejnosť.
Okrem tejto rekonštrukcie využívame toto obdobie uzatvorenia plavárne aj na rekonštrukciu šatní.
V rámci tejto akcie dôjde ku výmene okien, dlažieb, obkladov a osvetlenia.
Predpokladaný termín otvorenia plavárne je apríl 2022.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Ing. Vladimír Hovaňák
riaditeľ príspevkovej organizácie
-------------------------------------------------------
STEZ Správa telovýchovných zariadení
Za Hornádom 15
05201 Spišská Nová Ves
IČO: 35514035
mobil: 0915 377 774

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania