Nebezpečné prechody pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Paťo 16. novembra 2014

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať dokedy budú prechody uvedené na obrázkoch (prechod pri zimnom štadióne a pri rampách na sídlisko Západ) takto "označené" ako je tomu teraz. Je síce pekné, že aktuálne sú prechody namaľované červenou farbou, no tá pomáha rozoznať chodca na prechode väčšinou cez deň za dobrých svetelných podmienok. Problém je však to, či už v tomto období, kedy sa skôr stmieva a sú aj ranné hmly, alebo aj počas noci, že vodič zaregistruje chodca, ktorý na sebe nemá reflexný prvok v poslednom okamihu tesne pred prechodom. Je pekné od mesta, že pri zimnom štadióne nainštalovalo na lampu mestského osvetlenia dodatočné osvetlenie no to absolútne nepostačuje na kvalitné a bezproblémové osvetlenie celého prechodu v celej jeho dĺžke (pri zimnom štadióne 4 jazdné pruhy). Tieto mestom spravované prechody denno denne v tomto období ohrozujú niekoľko stoviek osôb pri rampách na sídlisku Západ, pretože nie každý vodič hneď pri vstupe do mesta ide predpísanou rýchlosťou ( 50km/h) a tiež aj chodcov prechádzajúcich prechodom pri zimnom štadióne. Žiadam týmto mesto, či už sú voľby alebo nie, osvetlite tieto nebezpečné prechody tak, ako to vidíme v inakších dovolím si tvrdiť aj chudobnejších mestách, kedy je chodec na chodníku viditeľný aj zo vzdialenosti niekoľkých metrov a je tým aj chránený na tomto prechode. Za skoré osvetlenie - bez zbytočných slov typu NEDÁ SA vopred ďakujem.

20. november 2014

Roman

Veru, s prechodmi pre chodcov v tomto meste to je zle.....
20. november 2014

skorost

aka skorost
24. november 2014

Danko

zatial kym mesto spi, uz auto zrazilo 15-rocnu studentku...
26. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V súčastnosti nie je možné z dôvodu rizika oslepenia vodičov osadiť výkonnejšie svietidlá. Mesto plánuje v budúcom roku kompletnú rekonštrukciu verejného osvetelnia v celom meste, vrátane prechodov pre chodcov. Mesto má záujem použiť stožiare určené špeciálne na osvetlenie prechodov pre chodcov.

S pozdravom

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
27. november 2014

Asertivator

Už som videl LED osvetlenie na prechodoch priamo v asfalte. Mesto ale plánuje v priestore závor na sídlisku Západ postaviť podzemný kruhový objazd a to bude až pri reko trate, ktorá bude podľa mňa o 30 rokov. Aj obchvat SNV už mal byť dávno, ale mesto má výbornu výhovorku - reko trate. Mohol by som pokračovať, ale by to asi nikoho z úradnikov mesta nezaujímalo a už vôbec nie p. primátora.
09. december 2014

Evka

Veru, staci sa ist pozriet do nedalekej Levoce, ako ma vyzerat prechod pre chodcov...
21. január 2015

Roman

dalsia zrazena chodkyna :(
30. január 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto zadalo spracovanie projektovej dokumentácie pre asymetrické nasvietenie priechodov pre chodcov na cestách v správe KSK /Duklianska - aut. zastávka sídl. Západ I, Duklianska - železničné priecestie, Duklianska - pri STK, Elektrárenská - zimný štadión/. Realizácia je podmienená súhlasom všetkých dotknutých orgánov a povolenia výstavby. Usilujeme sa o čo najrýchlejšie vyriešenie tohto problému.

Mesto Spišská Nová Ves
31. január 2015

Paťo

Je naozaj smutne, ako sa riesia taketo veci. Najprv odpoved mesta, kde je uvedene, ze osvetlovat tieto prechody sa budu az pri generalnej vymene osvetlenia, ktore zacne mozno tohto roku. No a nasledna odpoved po necelych 2 mesiacoch a jednom nestasti na uvedenom prechode je taka, ze rychlo rychlo sa to ide osvetlit. Vazene mesto nabuduce zacnite mysliet skor ako sa stane horsie nestastie a ak uz nieco zrekonstruujete (prechod zel. priecestie ), tak aby to bolo naozaj v prospech ludi.
09. február 2015

wilkers

V súčastnosti nie je možné z dôvodu rizika oslepenia vodičov osadiť výkonnejšie svietidlá. Prepáčte ale ako môžete napísať takúto vetu!!! V uliciach susedného mesta Poprad jazdím pravidelne 5 rokov aj v nočných hodinách ale zatiaľ som na žiadnom riadne osvetlenom prechode nebol oslepený práve naopak s dostatočnej vzdialenosti som videl osoby aj v tmavom oblečení ktoré nim prechádzali prípadne sa pohybovali v jeho tesnej blízkosti. Osvetlené sú takto frekventované prechody
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Bezpečnostné asymetrické nasvietenie priechodov pre chodcov je zrealizované /Zimný štadión, STK, žel. priecestie na sídl. Západ, autobus. zastávka sídl. Západ/


Mesto Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania