Stará cesta-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

V priestore za dopravnou značkou zákaz vjazdu všetkých vozidiel, vedľa okresného súdu Spišská Nová Ves, veselo parkuje hromada áut. Už raz som to tu pripomienkoval, ale záhadne to odtiaľ zmizlo. s pozdravom, Galdun Juraj

08. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Hliadky Mestskej polície Spišská Nová Ves v rámci mesta vykonávajú dohľad nad parkovaním, ktoré je, ako vo väčšine miest, problematické. Predmetné parkovisko na ul. Stará cesta v Spišskej Novej Vsi je vo vlastníctve Slovenskej republiky. Existujúcu dopravnú značku DZ 231 – Zákaz vjazdu pre všetky vozidlá by bolo vhodné zo strany prevádzkovateľa parkoviska vhodné doplniť dodatkovým dopravným značením DZ 509 – Spresňujúce informácie “Okrem dopravnej obsluhy“. Prevádzkovateľ po požiadaní Okresného riaditeľstva Policajného zboru Odboru dopravnej polície Spišská Nová Ves so sídlom Elektrárenská ul. 1, Spišská Nová Ves, o schválenie zmeny, prípadne o doplnenie dodatkovej tabule na základe dopravného projektu, prípadne zakreslenej dopravnej situácie s presným umiestnením dopravného značenia. Na základe schválenia dopravnej značky Mestským úradom Spišská Nová Ves bude vydané určenie trvalého dopravného značenia bez poplatku.
Prevádzkovateľ parkoviska by týmto vyriešil dlhodobý problematický stav a umožnil zákonné parkovanie vodičom, ktorí by spĺňali zákonné podmienky. Mestská polícia bude riešiť zistené porušenia zákonných ustanovení u osôb, ktoré môže riešiť zákonným spôsobom v rámci svojej kompetencie.

Mgr. Ľubomír Chroust
náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
22. máj 2023

Juraj Galdun

to je taký problém umiestniť tam dodatkovú tabuľku napr."vjazd povolený zamestnancom okr. súdu."
23. máj 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
23. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prevádzkovateľom spomínaného parkoviska nie je mesto Spišská Nová Ves. Ide o parkovisko Okresného súdu Spišská Nová Ves.

Prosím preto smerovať daný podnet prevádzkovateľovi.

Ďakujem za pochopenie.


Mesto Spišská Nová Ves
Radničné námestie 7
052 70 Spišská Nová Ves
23. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.