Ilegálne parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Občania 07. februára 2017

Dobrý deň, chceli by sme nahlásiť,že majiteľ búdky si vytvoril na zelenej ploche parkovacie miesta,nielen pre seba,a jeho priateľov na káve,ale bežne tam dnes už parkuje ktokoľvek. Myslíme si,že ulica,kde je zákaz vjazdu a značenie žltej čiary po celej ľavej strane a časti pravej je jasným zákazovým značením. Niekoľko metrov od prevádzky sa nachádza parkovisko pred poštou,kde je dostatok parkovacích miest,nemyslíme si,že musí ulica prísť o ten kúsok zelene,aj keď už výstavbou kontajnerov sa lúka skoro zlikvidovala.Je tu bohatý dopravný ruch,už len vozovým parkom SP a Telekomu,niekedy my domáci sa nemáme ani ako dostať domov,a to si neželajme nejaký požiar,lebo šírka na prejazd aut by ani nebola možná. Voľakedy sme tu videli MP,ktorá sa snažila o aký taký poriadok parkovania,dnes bežne štátna polícia dôjde autom na kávu,postaví na žltú čiaru a dajú si pauzu. Niektorí z nás majú aj preukazy ZŤP, niektorí si platia za parkovanie pri činžiaku a tu teraz vidno,že vlastne zničiť zelenú plochu nie je problém,mesto získalo titul naj mesto Slovenska, nekazme to. Už tie kontajneri na lúke sú zvláštnym mementom v centre mesta,a ešte niečo,všetci podnikatelia si odteraz môžu parkovať pri svojich prevádzkach a vytvárať vlastné parkoviská?

13. február 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia kontroluje dopravnú situáciu na uvedenej ulici a rieši porušenia právnych noriem. Zároveň upozornila majiteľa bufetu na dodržiavanie dopravných predpisov a dodržiavanie stavebného zákona.

Andrej Boroň, zástupca náčelníka MsP
28. marec 2017

OBČANIA

To je iba pár záberov,ako to vyzerá opäť na ulici.Parkovanie prekvitá a
čím bude teplejšie,tým bude parkujúcich viac.Pevne veríme,že sa mesto
pustí do obnovy žltých čiar,zelene,a netušíme,ako bude konečne
rešpektovať každý vodič zákazové značky.Nateraz to vidíme na čoraz
väčšiu premávku na ulici.Občania.
31. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia od začiatku roka 2017 na uvedenej ulici riešila 31 dopravných priestupkov (vodiči sú asi nepoučiteľní). Aj naďalej budeme kontrolovať túto ulicu, ale hliadky mestskej polície tam nemôžu byť neustále, majú aj iné úlohy a požiadavky od občanov z celého mesta, nie len z tejto malej ulice.

Andrej Boroň, zástupca náčelníka MsP SNV
05. apríl 2017

OBČANIA

Vážený pán Boroň,vodiči sú nepoučiteľní a sme malá ulica,to je adekvátna odpoveď zástupcu MP?Obrátili sme na starostu a mesto,zatiaľ nám odpisujete iba vy z MP,myslím,že stavebné povolenie a schválenie podnikania na malej ulici vydalo mesto a stavebný úrad,odkiaľ neprišla žiadna reakcia.A ešte niečo,nečakáme,že sa budete venovať iba našej malej ulici,len ako občania patríme k mestu,ktorému odvádzame dane a z tých zase mesto uhrádza aj vašu činnosť MP.Každý,kto chodieva tadeto vie,aký ruch tu býva,pomedzi autá predierajúci sa chodci,bežiace deti z blízkej školy,nákladné autá,osobné atd.a sediaci kávičkári pri ceste,alebo aj na nej,kočíky.Dúfajme,že sa nič vážnejšie nestane,ako to,že žiadame o aký taký poriadok na tejto MALEJ ulici.
12. jún 2017

Marek

Myslim si, ze toto je miesto je na parkovanie skor prirodzene a vhodne. Bolo by skor lepsie upravit plochu a urobit oficialne parkovisko, nez tu nahanat vodicov pokutami. Neviem si predstavit, ze toto miesto napr. ohranicia a neurobia s toho parkovisko, hoci aj zaciatok zelene bude o cca 2m posunuty. Parkovacie miesta je narastajuci problem, a zial, kedze za sociku sa "riesili" vystavby ako take vobec nepremyslene a bez predvidania, mame dnes na krku stale vacsie otazniky kde vlastne parkovat.....
05. júl 2017

Občania

Pán Klešč,nesúhlas.Vedľa je prevažne prázdne parkovisko,ktoré mesto prevádzkuje.Chceme zachovať ešte posledné kúsky zelene na našej frekventovanej ulici,a nie je ptedsa možné,aby sme si sami budovali P,kde sa komu zapáči.
06. júl 2017

Marek

suhlasim s vami, ale s pohladu daneho miesta, a aktivit - bez ohladu na vedlajsie park., tam parkovat auta budu, a asi je lepsie urobit tam normalne parkovisko s posunutim travnika, ako volat stale hliadky, vyjazdit diery a nicit travnik... v kazdom pripade je to mesto, ktore ma kompetenciu rozhodnut....
11. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Parkovisko pri pošte permanentne monitorované, t. č. bez problémov.

JUDr. Michal Komara, PhD.
náčelník MsP SNV
13. júl 2017

Občania

Problém ostal,podnet ste označili za vyriešený,a občan nech si píska.A podnikatelia,vlastne všetci bývajúci v problémových lokalitách,kľudne si budujte svoje parkoviská,tak vyzerá naj mesto roka.
13. júl 2017

Občania

A pritom problém mohol byť vyriešený jednoducho,obnovením zdevastovanej plochy bufetárom,a mesto mohlo postaviť dva kvetináče,či zabetónovať stĺpiky a obnoviť žlté čiary-položka uhraditeľná.Fakt už nerozumieme politike mesta,ani teórii mať poslancov za MČ,načo?arogantne nás vybaví MP.V iných mestách vidíme snahu zachovať zeleň,každý kúsok...smutné,že nejde o občana,zeleň,ale o pohár kávy zdarma,či kto komu ruku myje?
13. júl 2017

Marek

zasobovanie je len dalsi z dovodov preco je tam vhodnejsie upravit plochu na parkovanie, ako ist neustale represivnou cestou....uprava je len otazka casu....
13. júl 2017

Občania

Zásobovanie je do stánkov minimálne,vidno,že nepoznáte problém tejto ulice,kde je neustály dopravný ruch v rámci SP a Telekomu,plus ostatných firiem či bývajúcich,dve drevené búdky snáď nepotrebujú zlikvidovať ten kus zelene čo ešte ostal.A to nehovoríme o sediacich na ceste a o kočíkoch atď.Treba zažiť,potom navrhovať.Ulica je dopravným problémom,ktorý ešte zhoršujú parkujúci v zákaze...
13. júl 2017

Marek

Chapem, tak snad vam to mesto vyriesi k vseobecnej spokojnosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania