Vandalizmus na námestí?

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Karol Mikuš 14. apríla 2014

Takýto pohľad sa naskytol 14.4. uvedomujem si, že mesto nemá kapacity na prevenciu proti vandalizmu. Ale rozhodne má kapacity aby takéto veci dalo promptne do poriadku.

05. máj 2014

Karol Mikuš

No plynú dni, plynú týždne a nič sa nezmenilo, sklo sa roznieslo na topánkach a tá oceľová tyč s betónom občas zmení destináciu. Dúfajme, že sa skôr ocitne v kovošrote ako v okne auta.
06. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, keďže poškodené zariadenia nie sú majetkom mesta, vyzvali sme ich majiteľov – SPP (demontovaná tyč) a Efektív media, s. r. o. (poškodený city light). Túto spoločnosť pracovníci právneho referátu už v minulosti vyzývali na odstránenie zariadení, ktoré boli v meste inštalované bez príslušných povolení. Nakoľko uvedená spoločnosť nepreberá zásielka, budeme musieť zvoliť iný systém doručenia.
V prípade doručenia stanovísk uvedených spoločností Vás budeme informovať.

Mesto Spišská Nová Ves
29. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe odpovede SPP - distribúcia, a.s., nás samospráva mesta Spišská Nová Ves informovala o oprave zdemolovaného železného stĺpika označujúceho trasu plynu.

Odkazprestarostu.sk
03. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto Spišská Nová Ves sa opäť zaoberalo týmto podnetom. Jeho riešenie je zložité, najmä preto, že mesto nie je vlastníkom poškodeného reklamného zariadenia. Na naše výzvy vlastník, ktorým je spoločnosť EFEKTIV MEDIA, spol. s r.o., nereagoval, preto odstránenie city lihgtov, a telefónnych búdok pri city lightoch, na návrh mesta začal riešiť exekútor. Spoločnosť, ktorá predmetné zariadenie vlastnila, však počas exekučného konania zanikla, preto bolo mesto nútené podať návrh na zastavenie exekučného konania. Okrem tohto zariadenia, táto spoločnosť nelegálne osadila ďalších 10 rovnakých zariadení v rôznych lokalitách mesta, s ktorými mesto nesúhlasilo a tiež ich navrhlo nútene odstrániť. Aktuálne mesto čaká na rozhodnutie súdu o zastavení exekúcie, a po jeho obdržaní zváži ďalšie opatrenia. Momentálne, v tomto štádiu, sa mesto pokúsi v spolupráci s mestskou políciou predísť poraneniu okoloidúcich osôb označením a provizórnym zabezpečením rozbitého zariadenia.

Mesto Spišská Nová Ves
20. október 2014

Emil

Prešlo vyše polroka! Čo s tým? Ostane to tak nafurt?
20. október 2014

Anna Uhrová

Dňa 2.10.2014 sme požiadali samosprávu mesta Spišská Nová Ves o poskytnutie aktuálnych informácií týkajúcich sa riešeného podnetu. Doposiaľ sme ich neobdržali.
11. november 2014

Jan

Ten reklamny strasiak je tam stale... Do kedy este? Ake je stanovisko samospravy na ziadost o informacie o tomto z 2.10.2014? Snazia sa este aspon, alebo nikto s tym uz nerobi nic a vec ostane nevyriesena?
24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto zabezpečilo 4. 11. 2014 prostredníctvom oddelenia komunálneho servisu odpojenie zariadenia od elektrickej energie, prostredníctvom právneho referátu bola riešená exekúcia a následne zastavená pre zánik spoločnosti.
Medzi časom dochádza k zmene vlastníkov "reklamných zariadení". Pozemky pod objektmi sú v súkromných rukách.
Referát stavebného poriadku je v mailovom kontakte s údajným splnomocneným zástupcom vlastníka, ktorý prisľúbil doriešiť záležitosť nelegálneho zariadenia.
Podobná je situácia aj v iných mestách na Slovensku napr. v Bratislave.

Mesto Spišská Nová Ves
11. december 2014

Karol Mikuš

Beriem Vaše argumenty na zreteľ a vážim si Vašu aktivitu. Povedzme, že pre ilustráciu "častokrát legislatívou zviazaných rúk samospráv" prikladám fotku súčasného stavu podnetu :(
21. január 2015

Roman

asi to tak ostane nafurt, maju to v pazi...
14. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Podnet je vyriešený, keďže búdky sú preč.

Andrea Jančíková,
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania