Nesprávne parkovanie na Východe

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Martin 04. januára 2016

Dobrý deň. Často sa stáva, že na parkovisku pri Sintre na sídlisku Východ parkujú na mieste pre ZŤP autá, ktoré tam nemajú čo robiť a navyše zaparkujú tak, že sa okolo nich s invalidným vozíkom či destským kočíkom nedá prejsť. V minulosti tam bol stĺpik, ktorý bránil vodičom zaparkovať až pri obrubníku, vtedy to bolo v poriadku, lenže stĺpik z neznámych príčin zmizol a odvtedy sú s tým dlhodobé problémy. Dá sa to nejak riešiť? Zároveň sa chcem opýtať, či sa neplánuje rekonštrukcia chodníka na Mlynskej ulici. Ak chcem ísť do Madarasu, tak pohodová prechádzka sa odrazu mení doslova na zdravie ohrozujúcu aktivitu. Za odpovede ďakujem.

14. január 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetné parkovisko je vo vlastníctve majiteľa objektu Sintra. Akékoľvek úpravy sú v kompetencii vlastníka. Pokuty za nesprávne parkovanie môžu udeliť príslušníci dopravnej polície.
S údržbou chodníka na Mlynskej zatiaľ neuvažujeme. Snažíme sa predovšetkým uspokojiť príslušné mestské výbory z hľadiska ich prioritných požiadaviek, medzi ktoré táto zatiaľ nepatrí. Samozrejme sme značne obmedzení rozpočtom mesta na opravy a údržbu miestnych komunikácií.
V prípade kapacitného obmedzenia je možné využiť aj parkovisko na trhovisku.

Ing. Peter Susa
vedúca odd. výstavby a dopravy MsÚ
14. január 2016

Martin

V tom prípade že pokuty môžu udeliť príslušníci DOPRAVNEJ polície, ako je možné že minule tam dávali pokuty MESTSKÍ policajti? A nešlo mi o kapacitné obmedzenie parkoviska ale o to, že sa okolo toho auta nedá prejsť. A na Mlynskej si môžme ďalej lámať nohy. Super. Ďakujem za ,,vyriešenie".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania