Nekrytá kanalizácia

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Ivan 08. novembra 2012

Dlhodobo nekrytý systém kanálov v blízkosti Agátovej ulice.

21. november 2012

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.

Pracovníci oddelenia komunálneho servisu MsÚ stav prekontrolovali. Ide o staré kanály po parovodoch Tatrasvitu v časti od chodníka na svah k Hornádu. Keďže Tatrasvit už neexistuje, mnohé takto zistené odkryté šachty mesto už dalo zasypať. Rovnako to bude i v tomto prípade.

PaedDr. Ján Olejník, vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ SNV
22. november 2012

Ivan

Dobrý deň,
Tatrasvit už ale neexistuje niekoľko rokov a niekoľko rokov chýbajú na týchto kanáloch poklopy. Navyše 23.10.2012 som o situácii aj s fotodokumentáciou informoval Oddelenie výstavby a dopravy na Mestskom úrade v SNV. Predpokladám, že chýbajúce poklopy sú v rozpore nielen so zákonom o verejných kanalizáciách ale napĺňajú aj skutkovú podstatu verejného ohrozenia. Vzhľadom na existujúce prípady úmrtí osôb v dôsledku chýbajúcich poklopov a na blížiacu sa zimu a prípadnú snehovú pokrývku, ktorá môže hrajúcim sa deťom znemožniť rozpoznanie nebezpečenstva, navrhujem nečakať a tieto šachty okamžite prikryť kým nedôjde k ich zasypaniu.
S pozdravom Ivan Hamráček
27. december 2012

Ivan Hamráček

Dotyčné kanalizačné otvory síce boli zasypané, avšak ani nie 100m od spomínaných kanálov sú ďalšie nekryté otvory a to hneď v blízkosti chodníka pod medzou pri schodisku z Agátovej na Sadovú 1. Preto nemôžem podnet považovať za doriešený. S pozdravom Ivan Hamráček
15. január 2013

Odkaz pre starostu SNV

Kanály, ktoré boli označené sme zasypali, ak sú aj ďalšie a občania o nich vedia, žiadame o ich nahlásenie, následne ich zasypeme. Ide o kanály po parných rozvodoch z bývalého Tatrasvitu, ktoré sa môžu objaviť po celom sídlisku Tarča.

PaedDr. Ján Olejník, vedúci OKS, Mesto Spišská Nová Ves
20. február 2014

Odkazprestarostu.sk

Ďakujem za ďalší podnet.
Po preverení situácie bola šachta zasypaná. Fotografia v prílohe. O iných odkrytých šachtách k dnešnému dňu nevieme.
S pozdravom

PaedDr. Ján Olejník
vedúci oddelenia komunálneho servisu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania