Priesak vody

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Marián Solár 11. februára 2013

Zdravím,
Už dlhšiu dobu si všímam priesak vody na vyšliapanom chodníku medzi ulicami Nad Medzou a Nábrežie Hornádu. Nachádza sa pod oporným oplotením ZŠ Nad Medzou a tlačiarňou MIDa. Priesak vytvára malé jazierko, ktoré zamŕza pri silnejších mrazoch. Teraz je to trochu zasnežené, takže to nevyzerá až tak strašne. Bolo by dobré zistiť, či nepresakuje kanalizácia alebo vodovodné potrubie.

12. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

V súvislosti s týmto problémom sme oslovili Podtatranskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť, od ktorej sme následne obdržali informáciu, že sa nejedná o zariadenie v ich správe.

Pravdepodobne sa jedná o poškodenú kanalizačnú prípojku (jemný zápach) doposiaľ neidentifikovaného objektu. Predmetnému problému sa budeme venovať a pri získaní nových informácii Vás budeme informovať.

Fotografie vyhotovené pri miestnej obhliadke dnes, t. j. 12. 2. 2013.

Mesto Spišská Nová Ves
09. marec 2013

me

zumpove kupalisko
07. apríl 2013

Marián Solár

Dobrý deň!
Vidím, že po takmer 2 mesiacoch odkedy som nahlásil podnet, v tejto veci sa nič neriešilo. Jazierko so splaškami v strede mesta blízko obytných domov nikomu nevadí. Nechodím tadiaľ veľmi často, ale jazierko malo niekedy aj červenú farbu, teraz je to farba biela. Pokiaľ poloha "jazierka" nekorešponduje s mapou kanalizácie, potom je to asi iba trativod, pričom splašky voľne unikajú do pôdy. Nikto nevie odkiaľ "tekutina" pochádza. Pokiaľ viem zákony fyziky sa nezmenili a voda prúdi stále dole kopcom. A práve nad týmto "zázrakom prírody" sú budovy tlačiarne a základnej školy. Týmto apelujem na ochrancov životného prostredia a ochrancov zdravia pred prípadným zdrojom chorôb.
Marián Solár
10. apríl 2013

Marián Solár

Dobrý deň!
Pri dnešnej prechádzke okolo jazierka so splaškovou vodou som zistil, že voda z jazierka už preteká na cestu ulice Nábrežie Hornádu a vteká do uličnej kanalizačnej vpuste.
To znamená, že jazierko má prítok, pričom je vidieť prúdenie "vody". Prítok nie je silný, podľa môjho odhadu je to okolo 50 l /hod. (menej ako 1 štamperlík za 1 sekundu). Po prepočítaní množstva za 24 hod. je to 1200 l. A tak by sa dalo ďalej rátať.
Ktovie aký je prítok v skutočnosti keďže predpokladám, že to čo je vidieť na povrchu (jazierko) je iba to, čo už nestačí vsakovať do okolitej pôdy.
Pretože považujem tento problém za haváriu kanalizácie a tento podnet je vzhľadom na množstvo problémov niekde vzadu, budem to riešiť tiež ako nový podnet.
11. apríl 2013

Odkaz pre starostu SNV

Dobrý deň. Vo veci riešenia problému s priesakom vody sme prijali určité opatrenia (fotografia vyhotovená dnes, t.j. 11. 4. 2013) na zamedzenie akumulovania vody. Problém je aj naďalej v štádiu riešenia, t.j. odstránenia samotnej príčiny priesaku vody.
Mesto Spišská Nová Ves
19. jún 2013

Odkaz pre starostu SNV

Problému sa v súčasnosti venuje Podtatranská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s., (ďalej len PVPS), ktorá vykonala potrebné opatrenia a zároveň preverila funkčnosť kanalizácie použitím kamerového systému. Momentálne PVPS v spolupráci s mestom monitoruje jej funkčnosť.

Mesto Spišská Nová Ves
05. máj 2014

Anna Uhrová

Podnet doriešený. Podtatranská vodárenská spoločnosť vykonala prečistenie existujúcej kanalizácie v roku 2013.

Mesto Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania