Námestie svätého Mikuláša-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení

Už nejaký čas sme bez snehu, no na chodníkoch nám ostalo dosť posypového materiálu - kamienkov. Nemohlo by mesto zapojiť našich spoluobčanov, ktorí zvyčajne berú dávky bez práce, do vyčistenia týchto posýpaných chodníkov? Aj sami by sa možno cítili užitoční a mesto by sme mali čistejšie a zároveň by sa posypový materiál mohol znovu použiť. Počasie tejto činnosti ešte pár dní bude priať. Ďakujem.

23. január 2022

Jozef

Tak už nič. Pekne nám to zasnežilo a situáciu mestu poriešilo počasie. Tak snáď sa budú môcť spomenutí realizovať po ďalšom roztopení snehu. A možno sa dočkám aj reakcie samosprávy.
07. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď. Štandardne v meste sa posypový materiál spratáva raz ročne v jarnom období. Podľa slov predstaviteľov VPS, p.o. ako správcu miestny komunikácií sa tým, že kamienky zostávajú na chodníkoch/cestách vytvorí vrstva, ktorá lepšie zabráni šmykľavosti. Súhlasím s Vašim názorom, že je to dosť neestetické a pôsobí to ako neporiadok. V zmysle aktivačných prác máme tohto roku pracovníkov cez Úrad práce až od 1.2.2022. I
Kto? Verejnoprospešné služby

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
17. júl 2023

Marek Krafčík

Lenže to nie len o estetike, ničí to zároveň obuv, spôsobuje problém pri presune na vlakovú stanicu v prípade batožiny na kolieskach, atď.
18. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania