Chýbajúca bezbariérovosť na priechodoch.

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Slavo 28. júla 2015

Priechody pre chodcov v celom meste sú málokde prispôsobené kočíkom alebo invalidným vozíkom. Pekným príkladom je Bardejov - s problémom si jednoducho poradili (foto Bardejov). Zvlášť by som chcel upozorniť na 2 nebezpečné priechody v centre mesta. Priechod (foto 1): Ide o priechod s vysokým obrubníkom a zlým výhľadom na autá, ktoré prichádzajú z námestia. Priechod (foto2): V blízkosti je kanál s veľkými otvormi a absentuje tu príchodzí chodník k priechodu ktorý by vymedzil parkovisko a cestu.
Riešením je použitie chodníka okolo gymnázia. Bude ale potrebné: A.Vytvorit priechod pre chodcov a upraviť chodník od parku pred kulturákom ku gymnáziu (foto 3). B. Schodisko pod gymnáziom upraviť pre kočíky a invalidne vozíky (foto 4).Ďakujeme, že myslíte na bezpečnosť chodcov. Strakula

03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Čo sa týka bezbariérových prechodov, tak tohto roku dokončujeme prvý medzi OD Družba smerom na Tatranskú ulicu. V priebehu tohto roku si zmapujeme potrebu všetkých bezbariérových prechodov v meste a dáme návrh do rozpočtu na budúci rok ako aj na ďalšie roky tak, aby v našom meste postupne bezbariérové prechody pribúdali. Je to skutočne pálčivý problém, ktorý chceme riešiť.

Ďalšími Vašimi návrhmi sa budeme do budúcnosti zaoberať a ďakujeme za vizualizácie.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania