Verejné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený

ako stesi vsimli, vecer je tma skor a rano trva dlhsie. osvetlenie si to ale nevsimlo. ist z mesta na stanicu v tomto case peso a este za silnej hmly nieje nic prijemne. co je ale najhorsie, ze ani prechody pre chdcov niesu tym padom osvetlene. na jar budu zasa svietit aj za vidna. Nebolo by nacase pokrocit s dobou a nechat tie svetla zapinat automaticky? sumrakove snimace stoja par eur a dalsia potrebna elektronika by tiez mesto nemala zrujnovat. prinieslo by to svietenie len za tmy a hlavne zvysenu bezpecnost tam kde to treba najviac. porozmyslajte pani. fotka je len symbolicka.

26. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho spoločnosti VPS, p.o. ako správcovi verejného osvetlenia v meste Stará Ľubovňa. Ich odpoveď Vám čoskoro prinesieme.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
28. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V uvedenom týždni, sme mali na verejnom osvetlení tri poruchy spôsobene výmenou zvodidiel a následným preseknutím káblov verejného osvetlenia. Závady boli odstránené a osvetlenie momentálne svieti tak, ako bolo nastavené. V časti mesta, kde prebehla rekonštrukcia, sa osvetlenie zapína automaticky na základe astronomického času, nezrekonštruované spínacími hodinami. Súmrakové snímače sme demontovali zhruba pred 8 rokmi, lebo v zimných mesiacoch boli s nimi zlé skúsenosti. Stačil odraz svetla od snehu, automobilu alebo majáku a celé verejne osvetlenie sa vyplo. Momentálne dúfam, že verejné osvetlenie svieti k spokojnosti občanov mesta.

Ing.Ľubomír Krett, riaditeľ VPS, p.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania