Hurbanova-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Uzavretý
meno
Paulína Roháčková 19. marca 2021

Dobrý deň, podnet je orezať, pripadne zrezať stromy oproti 2. základnej škole, alej listnatých stromov, tvorba plesne na fasáde domu,vlhkosť a chlad v bytoch, tma a nedostatok slnečného svetla v prízemných bytoch. Návrh: miesto stromov zo strany od školy urobiť parkovisko na šikmé státie, vo vnútri bloku na druhej strane upraviť dvor, vybudovať ihrisko pre deti a upraviť okolie domov. Ďakujem. Pekný deň

22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Roháčková,
k výrubu týchto stromov nie sú žiadne zákonné dôvody ani opodstatnenie, dokonca sú aj v dostatočnej vzdialenosti od bytového domu. Tieto stromy sú pravidelne orezávané. V minulosti bol urobený dokonca radikálny orez, kde sme nakoniec boli vystavení sankčným pokutám od Inšpekcie životného prostredia. I preto bude možné vykonať na týchto stromoch len udržiavacie a kozmetické rezy, k čomu aj pristúpime, aby boli koruny priechodné a neohrozovali bezpečnosť, občanov ako aj vozidiel. V súčasnosti vykonávajú pracovníci technických služieb ešte viacero orezov drevín a následne sa dostane aj na tieto stromy.
V priestore vnútrobloku bolo v minulosti navrhované riešenie parkovania a priechodnosť dvora, avšak na podnet od občanov boli projekčné práce pozastavené. V súčasnosti sa pripravujú riešenia a návrhy viacerých vnútroblokov v meste Stará Turá, kde je predpoklad, že sa opätovne prehodnotí i tento daný vnútroblok.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá
14. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
udržiavacie a kozmetické úpravy korún stromov boli dávnejšie vykonané, aby neohrozovali bezpečnosť občanov ako aj vozidiel. K výrubu týchto stromov, tak ako sme informovali nie sú žiadne zákonné dôvody ani opodstatnenie.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania