Marianska-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Juraj Hrican 24. decembra 2021

Na chodniku pred ludovou skolou umenia je v strede chodnika kamen trciaci zo zamkovej dlazby cca 30 cm nad urovnou dlazby. Tvori nebezpecnu prekazku. Preco nebol odstraneny pred revitalizaciou Namestia Svetej Trojice, ktora zasahovala aj do tejto casti namestia?

01. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Informoval som o ňom kompetentného pracovníka a požiadal ho o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
11. január 2022

Jozef

Kameň podľa pamiatkového úradu nie je kultúrnou pamiatkou.
31. august 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, od zadania podnetu ubehlo 8 mesiacov a stanovisko samosprávy chýba. Nepozná náhodou zadávateľ aktuálny stav?
01. september 2022

Jozef

Odpoved prisla 24.8.2022. Kamen je jednym z dvoch kamenov-odraznikov v Stupave, ktore sluzili z dovodu ochrany chodcov pred kocmi v zakrute, ako odraznik , aby koleso koca neslo v zakrute cez chodnik a nezrazilo chodca. Dnes je to uz len jeden z dvoch odraznikov ktory sa po rekonstrukcii namestia zachoval a preto mesto zamietlo jeho odstranenie. O bezpecnosti dnesnych chodcov nie je vo vyjadreni ani slovo.
01. september 2022

Anonym

Dobrý deň Jozef, ďakujem za informáciu aj priložené stanovisko. Odfotený odrazník je teda súčasťou histórie mesta a vedenie ho neplánuje odstrániť. Z pohľadu bezpečnosti chodcov je však na mieste otázka, či by ho nebolo možné označiť nejakým vhodným spôsobom - prípadne spolu s tabuľou, na ktorej by bolo uvedené historické pozadie resp. jeho význam (podobne ako sú napr. tabule v Malom parku). Prispelo by to o. i. k edukácii miestnych občanov, k informovaniu turistov a snáď aj k budovaniu istej spolupatričnosti k prostrediu, v ktorom obyvatelia žijú.
01. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. september 2022

Jozef

Darina. Lepsie by bolo kamen premiestnit - nainstalovat ho na druhu stranu cesty, tam kde bolo umiestnene pred rokom 2004 jeho dvojca. K nemu umiestnit tabulu s popisom jeho funkcie a historickou fotografiou. Ale kedze stanovisko mesta je NESUHLASIME, tak tazko nieco robit a kamen i ked s historiou ostane nadalej prekazkopu. Skoda ze uradnik ktory pisal stanovisko nevyuzil moju snahu a potencial a nestanovil podniemky za ktorych som mohol kamen vykopat a premiestnit . Tak sa to bezne robi, ak sa pri vystavbe objavy nejaky historicky predmet, nenecha sa na mieste kde je prekazkou , ale sa premiestni a nainstaluje na ine vhodne miesto s patricnym popisom kde bol najdeny, aku funkciu plnil...
04. september 2022

Anonym

Jozef, skúste otvoriť túto tému po komunálnych voľbách - najlepšie s niekým, kto pracuje v danej oblasti (t. j. ochrana kultúrnych pamiatok), má s tým praktické skúsenosti a teda by vedel poradiť resp. usmerniť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania