Ferdiša Kostku-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Zuzana 14. januára 2022

Dobry den,

prosim o zabezpecenie osvetlenia priechodu pre chodcov na vyznacenom mieste (priechod sa nachadza na ulici Ferdisa Kostku k ulici Jana Ondrusa). Priechod nie je nijako osvetleny a chodcov nie je vidno, hlavne ked sa stmieva a v noci. Navrhujem osadit osvetlenie ako na zaciatku ulice Fredisa Kostku pri autobusovej stanici, kedy zacne priechod blikat akonahle zaeviduje osobu, ktora chce prejst cez priechod. Priechod sa nachadza na vyjazde/vjazde zo/do Stupavy, kde auta nedodrzuju predpisanu rychlost a o to je neosvetleny priechod este nebezpecnejsi.

Dakujem za vybavenie podnetu.

S pozdravom,

Zuzana

17. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Žiaľ, cestná komunikácia na ulici Ferdiša Kostku patrí BSK a nie mestu Stupava, preto na nej nemôže zriadiť prechod pre chodcov, ktorý navrhujete. Presmerujem Váš podnet na BSK a taktiež o ňom upovedomím kompetentného pracovníka na MsÚ Stupava.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
17. január 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Bratislavský samosprávny kraj
17. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
25. august 2022

Anonym

@Zuzana: Dobrý deň, od zadania Vášho podnetu uplynulo 7 mesiacov. Stanovisko BSK tu zverejnené nebolo, preto by som sa Vás chcela spýtať na aktuálny stav. Zmenilo sa medzičasom niečo? Informácia o vlastníkoch a správcoch pozemných komunikácií v Stupave:
https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/stupavske-ulice-470sk.html

V tejto veci by možno vedel pomôcť pán Martin Smeja, ktorý je o. i. poslancom zastupiteľstva v Stupave aj v BSK a takisto členom dopravných komisií. Obrátili ste sa aj na neho?
http://new.bratislavskykraj.sk/zastupitelstvo-bsk/
http://new.bratislavskykraj.sk/komisie/

https://www.stupava.sk/samosprava/poslanci-1/
https://www.stupava.sk/samosprava/komisie-1/komisia-dopravy-infrastruktury-a-
informacnych-technologii/
25. august 2022

Zuzana

Dobry den, Darina,

pisala som aj na BSK, do dnesneho dna som neobdrzala ziadnu odpoved, ci uz od mesta Stupava, alebo BSK.

Priechod stale osvetleny NIE JE, dokonca, ako vidite aj bielo-cerveny plot - vyrasta z neho burina do cesty, ktora zhorsuje viditelnost pre vodicov...

Vyzera to tak, ze zaujem riesit tuto situaciu nema ani mesto Stupava a ani BSK.
25. august 2022

Anonym

Zuzana, okrem už spomenutej osoby, ktorá by mohla pomôcť urýchliť riešenie tohto problému sa skúste obrátiť aj na pána Kazarku (dlhoročný poslanec MsZ a súčasne zástupca primátora) a vedúceho oddelenia územného rozvoja a životného prostredia MsÚ: https://www.stupava.sk/kontakt/kontakty-1/

Ak sa v danej lokalite nachádza zeleň vyčnievajúca do chodníkov a komunikácií, ktorá prekáža chodcom alebo ohrozuje cestnú premávku, odporúčam zadať nový podnet - samozrejme spolu s aktuálnou fotografiou. V takom prípade totiž ide o porušovanie VZN č. 3/2011 o ochrane životného prostredia na území mesta Stupava. Nehnuteľnosti sa nachádzajú v územnom obvode mesta, je preto v kompetencii jeho pracovníkov upozorniť vlastníka na daný problém a stanoviť mu lehotu na zjednanie nápravy. Screenshot z nariadenia prikladám.
26. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. august 2022

Anonym

Dobrý deň, na problém nedostatočného osvetlenia v danej lokalite poukázala aj pani Kristína v súvislosti s napadnutím, zranením a okradnutím miestneho občana. Podľa stanoviska samosprávy z januára t. r. sa pripravovalo verejné obstarávanie, aktuálnejšia informácia však chýba.

https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/130766/ferdisa-kostku-osvetlenie-chybajucenedostatocne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania