Cementárenská-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
V.K. 07. augusta 2022

Dobrý deň, prosím o upravenie/opravu na ulici Cementárenská odkedy tam niekto “šikovný” odstránil spomaľovač úsek je aktuálne už v katastrofálnom stave s veľkou dierou na ceste kde vidieť už aj pletivo z cesty. Ďakujem

08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o informácie u kompetentného pracovníka, aký je plán s danou situaciou robiť. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
10. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie, že daná cesta nie je v majetku mesta, ale v súkromnom vlastníctve. Preto sa treba obrátiť na jej vlastníka.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
10. august 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Vlastník cesty
10. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
10. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

momentálne nevieme pokračovať v riešení podnetu, nakoľko nemáme informáciu, kto túto komunikáciu spravuje. V prípade, že viete zistiť kontakt na majiteľa, radi podnet znovu otvoríme a prepošleme zodpovednému subjektu.

Ďakujeme za spoluprácu,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. august 2022

Marian

Na rovnaky problem, ale na inej ulici v meste, upozornujeme vedenie mesta uz roky. Cesta je tam vo vlastnictve mesta a niektore casti su v naozaj katastrofalnom stave, aj tak s tym nic nerobia. Od "hovorcu" mesta stale pocuvame iba nejake vyhovorky. Cakal som ze aspon pred volbami nieco spravia, ale aj ked "o danom probléme kompetentní vedia a majú záujem ho vyriešiť" tak s tym nic nerobia. Tiez verim ze coskoro nastanu zmeny k lepsiemu...

https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/30443/rozbita-cesta-j-ondrusa
15. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ako bolo spomenuté vyššie, momentálne nevieme pokračovať v riešení podnetu, nakoľko nemáme informáciu, kto túto komunikáciu spravuje. V prípade, že viete zistiť kontakt na majiteľa, radi podnet znovu otvoríme a prepošleme zodpovednému subjektu.

Ďakujeme za spoluprácu,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. august 2022

Miroslav Lenko

Dobry den, trvalo mi to asi 20 sekund zistit cez katastralnu mapu kto je vlastnikom komunikácie. Predpokladam ze velmi dobre viete kto je majitel a takisto mate na majitela kontakt. Vdaka za doriesenie co najskor.
16. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Marian,

Váš komentár, kde ste použili vulgarizmus bol vymazaný. Urážky v akejkoľvek forme sú v príkrom rozpore s pravidlami portálu. Pravidlá komunikácie na portáli sú dostupné na nasledovnom odkaze: https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Ďakujeme.

Barbora Peregrim
Koordinátorka projektu
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Lenko,

ďakujeme za zaslanie informácie o vlastníkovi, bez mailového kontaktu však podnet nemáme kam preposlať. Naši administrátori nie sú zamestnancami samosprávy, ale dobrovoľníci nášho neziskového projektu, ktorí čas portálu venujú vo svojom voľnom čase. Nemajú prístup k žiadnym neverejným databázam kontaktov a na vyhľadávanie verejných kontaktov žiaľ nemajú časovú kapacitu. Konkrétne administrátorka Stupavy spravuje desiatky ďalších zapojených miest. Z tohto dôvodu máme aj v pravidlách zakotvené, že podnety, ktoré sa týkajú súkromných pozemkov, alebo verejných pozemkov v správe súkromných osôb na portáli neriešime. Je dobrá vôľa administrátorov, ak podnet prepošlú aj súkromnému subjektu, ak sa dostanú ku kontaktu.

Podozrenia z nestrannosti našich dobrovoľníkov degradujú ich prácu, prosím rešpektujte, že portál nemá vplyv na vyjadrenia samosprávy a admini len dodržiavajú pravidlá portálu, ktoré boli vytvorené, aby sme mohli poskytovať služby Odkazu aj naďalej efektívne a bezplatne pre všetkých užívateľov.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Koordinátorka projektu
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. august 2022

Marian

Barbora, ďakujeme za angažovanosť, a chapeme pravidlá, no problém je v samospráve prípadne v osobe zodpovednom za tento portál na strane mesta. Pokiaľ by zverejnil, kto je majiteľom pozemku ( neporušil by žiadne GDPR ), prípadne by mesto v ramci svojej kompetencie preposlalo tento podnet priamo majitelovi pozemku, nič by sa nestalo a neprišlo by k tejto diskusii. Ale žial, " Stupava".
24. august 2022

Anonym

@Zadávateľ podnetu: Pri identifikácii majiteľa nehnuteľnosti (stavby, pozemku) Vám v budúcnosti výrazne pomôže mapový klient ZBGIS - webová aplikácia, vďaka ktorej zistíte aj údaje z katastra nehnuteľností. Vlastníkom pozemku s parc. č. 4137/314 zapísaného na LV 10376 je spoločnosť NOEMIS bytový dom, s. r. o. (IČO: 53 145 640) so sídlom v Trnave. Keďže ide o súkromné vlastníctvo tohto podnikateľského subjektu, opravy na ňom nebudú financované z rozpočtu mesta (t. j. z verejných prostriedkov).
https://www.geoportal.sk/sk/sluzby/aplikacie/mapovy-klient-zbgis/

https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/detail/kataster/parcela-c/859338/
4137_314?pos=48.273389,17.020146,18

Kontaktné údaje (telefón, email) na vlastníka nehnuteľnosti sú zverejnené v účtovnej závierke: https://registeruz.sk/cruz-public/domain/accountingentity/show/1921199

@Marián: GDPR sa vzťahuje výlučne na fyzické osoby, nie právnické. Komunikácia cez tretiu osobu, ktorá navyše nie je zamestnancom MsÚ, nie je podľa môjho názoru efektívna (stačí si pozrieť množstvo otvorených podnetov a takisto lehoty ich vybavovania). Berúc do úvahy kvalitatívnu úroveň odpovedí samosprávy si myslím, že rozhodne je na čom pracovať a čo zlepšovať. Kľúčom k úspechu bude asertívna komunikácia a istá dávka trpezlivosti na oboch stranách...
26. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. august 2022

Anonym

@Admin: V mene zadávateľa podnetu Vám ďakujem za ochotu. Na jednej strane som si vedomá toho, že robíte prácu navyše (vo svojom voľnom čase a na báze dobrovoľnosti), na strane druhej rozumiem aj frustrácii obyvateľov žijúcich v niektorých častiach daného mesta. Ak bude treba s niečím pomôcť, ponúkam pomocnú ruku.
06. september 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, prikladám aktuálnu fotografiu priamo z miesta a ortofoto z webovej aplikácie ZBGIS. Výtlk sa nachádza na súkromnej komunikácii pri bytovom dome súp. č. 2752 (vchod 23). Obyvateľov žijúcich v danej lokalite by určite zaujímala odpoveď na otázku, prečo sú komunikácie (vozovky) pri ich bytových domoch naďalej v súkromnom vlastníctve obchodných spoločností a prečo neboli prevedené do majetku mesta (štandardný postup pri iných zrealizovaných developerských projektoch).
06. september 2022

Marian

este by to pri prevzati do majetku mesta dopadlo tak, ako v inom prispevku s retarderom, kde mesto prevzalo komunikaciu ktora nesplna normy a teraz hlada prostriedky ako ju opravit. ciste kocurkovo. ale ano, Cementarenska mala byt davno odovzdana. nieco za tym bude ze este nie je....
13. september 2022

Anonym

Cementárenská a podnet týkajúci sa prevodu súkromnej komunikácie do majetku mesta:

https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/40598/odovzdanie-komunikacie-developerom-mestu
23. september 2022

Ujo Juo

Fušeri to zase na chvílu zakamuflovali, do roka to tu riešime znova... 🤦
08. jún 2023

jozef

kto vybudoval a odsuhlasil spomalovače? mesto? sukromnik? na oddeleni dopravneho znacenia musi byt o tom zmienka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania