Hluk motokrosovej dráhy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Denisa 27. marca 2015

Dobrý deň, počasie je čoraz príjemnejšie a opäť prichádza "sezóna" motokrosovej dráhy. Aj napriek tomu, že dráha je od Lesnej ulice vzdialená asi 2 km, hluk je veľmi nepríjemný. Pritom nejde o 2-3 hodinky denne, ide o celodennú prevádzku od rána až do západu slnka, kedy z dráhy "bzučia" motory.
Bolo by veľmi žiadúce zvážiť presunutie takejto hlučnej záležitosti mimo dosahu obytných zón.
Ďakujem za možnosť vyjadriť sa.

28. marec 2015

Andrej MX

Motokrosová trať je v danej lokalite dlhšie ako všetci prisťahovalci na ul. Lesnej, ktorí od nej bývajú cca 2 km. Je situovaná v priemyselnej zóne mesta. Takto to dopadlo aj so Stupavskou strelnicou, ktorú nám vďaka prisťahovalcom zrušili... Treba sa sťažovať na všetky miesta kde sa prevádzkujú športové aktivity. :-)
28. marec 2015

Milan T.

Andrej MX má pravdu. Všetko dobré čo tu máme treba zrušiť, alebo aspoň obmedziť na minimum. A len pre info - trať je v lokalite "za Durou" viac ako tridsať rokov.
29. marec 2015

Jaro M.

Ja bývam v Stupave už 48 rokov . Tá dráha je tam už od môjho detstva . Som proti zrušeniu . Tí ktorí sa tam prisťahovali tak vedeli do čoho idú . Aj amfiteáter je tam už desaťročia . V okolí boli vinohrady . Poskupovali pozemky , postavili domy a potom im začal vadiť hluk z amfiteátra ktorí napokon vďaka im zrušili . Tiež vedeli do čoho idú - že ja tam amfiteáter . Čo najbližšie začne vadiť ..... Plne súhlasím Milan T. a Andrej MX. aj keď ich osobne nepoznám .
30. marec 2015

Alzbeta JN

My sme pristahovalci na Lesnej, hluk drahy nas neobtazuje, ale hneva ma, ze motokari sa zvyknu rutit zavratnou rychlostou cez novu ulicu Platanova, kde byvaju rodiny s detmi. Jednak je to nezodpovedne a kedze tato cesta je zatial prasna o tom kolko prachu rozviria ani nehovorim.
30. marec 2015

Marin N.

Tak rozmyslam, preco Stuapava vydava uzemne a stavebne rozhodnutia v lokalite kde zjavne neplanuje rozvyjat byvanie ale pestovat ine aktivity? Respektujem nazor starousadlikov, ale potom naco je existuje uzemny plan?
Stupava ma velky potencial a verim ze to nie je "starousadlici" vs "pristahovalci" ;)
01. apríl 2015

Ivan.K

Pekny den,
najkrajsie na celom je ze tie pozemky predali obcania Stupavy a vedeli ze ich novy majitelia budu stavat a pokial viem teraz bojuju dalsi majitelia za predaj pozemkov .... otazka je ked ich niekto kupi necha ich lezat ladom aby sa niekto nenahneval??? treba najst rozumny kompromis a nie hadat sa kto je starousadlik kto novonusadlik ved vsetci sme obyvatelia Stupavy a myslim ze hrdy.....Ivan
07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Motokrosová dráha v lokalite Moligrunty (za bývalým objektom výrobného areálu DURA) sa nenachádza na pozemkoch mesta a podľa dostupných podkladov mesta nie je ani oficiálnym športovým areálom a ani vo vlastníctve motokrosového zväzu.

Katarína Macáková, vedúca oddelenia územného rozvoja a ŽP
13. apríl 2015

Monika

Deniska kazdy kto sa niekam stahuje ma moznost obzriet si miesto stavby/ kupi ale aj mesto a jeho okolie. Keby ste tak urobila mozno by ste isla inam. Ja verim ze vam to vadi ale nuz ........ Keby sa malo kazdemu jednemu vyhovet tak zachvylu bude cela Stupava pesia zona a pri jurky pumpe mega parkovisko
13. apríl 2015

Denisa

Dobry den, som rodena stupavcanka a tak som vedela, kam si presuvam veci. Tak ako mamicky s detmi nemaju dost miest pre deticky v skolkach, tak ako motoristi nemaju dostatok parkovacich miest, tak ako po dialnici jazdi x krat viac aut ako pred 20rokmi a hluk uz nie je nezanedbatelny, ja pocitujem obtazujuci hluk z motokrosovej drahy za domom. To je fakt. Vyjadrila som svoj nazor.
App.o zruseni nikto nepisal, nie som zastancom rusenia sportovych arealov..skor naopak, zucastnujem sa kopca akcii, kt.mesto poriada, dodnes mam odlozene mini siraciky.
Nikdy nejde o zaujem jednotlivca a cim je nas tu viac, tym viac komplikacii a kompromisov nas caka. Niektori to beru ako prirodzeny vyvoj situacie, ini ako problem.
Opat dakujem za priestor vyjadrit svoj nazor.
24. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

V tomto prípade mesto Stupava nemá možnosť regulovať užívanie pozemku.

Zuzana Lovíšková, prednostka MsÚ
24. apríl 2015

Ivan Kolenič

V tomto prípade mesto Stupava nemá možnosť regulovať užívanie pozemku.
Zuzana Lovíšková, prednostka MsÚ


...no takze, ked si na vlastnom pozemku spravim strelnicu a budem robyt hluk od rana do vecera , tiez nikto nic???? som zvedavy ako sa bude ten hluk pacit... a kolko bude podnetov...ved vlastne hore je to jasne uvedene.... tak toto je skutocne riadny kompromis....
21. júl 2015

Pavol Bubnic

Pan Kolenic jednoducho ta trat tam je od nepamati a vy ste sa tam dostahoval a museli ste o tom vediet. To je proste vsetko. A aj ta strelnica tu bola od nepamati a dalo sa tam strielat uplne vsetko lebo bola na urovni a taky ludia ako vy ju nakoniec zrusili....
21. júl 2015

Ivan Kolenič

....je to snad len o tolerancii...a ked Vam daky ten sialenec o ide ako blazon na konci Stupavy ....niekoho zrazi lebo sa ponahla zajazdit si asi az potom bude vsetko ok....ostatne nemam nic proti motorkam a motorkarom aj ich rad sledujem ale nerobte s pristahovalcov nepriatelov ...starousadlici tie pozemky predavali a nam ide o dobre spoluzitie ale to chce kusok tolerancie ...nikto nohovori o zrusnie ale o nastaveni dakych pravidiel to je tak vela???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.