Parkovanie na Dlhej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Neriešený
meno
Alžbeta 03. júla 2015

Na Dlhej ulici pri bytovom dome 6/A je povolené pozdĺžne parkovanie motorových vozidiel. Ziadam o preverenie správnosti rozhodnutia o tomto parkovani, nakolko pri strete dvoch aut sa niet kam uhnut. Pri tomto druhu parkovania sirka cesty nesplna sirku stanovenu zakonom.

03. júl 2015

Miro Kulich

Tiez by som rad vyriesil prejazd cez tuto ulicu, ktory by mal byt umozneny len pre majitelov pozemkou a bytovych jednotiek v obytnej casti Agatky I. etapa.
Kedze sa priemyselna zona v tejto casti Stupavy meni na cisto obytnu, navrhujem znizit rychlost na 30km/h. Zvysila by sa tak bezpecnost na tejto ulici pre vsetkych
S parkovanim mesto asi nic nezmoze, pretoze cesta je majetkom majitelov bytoviek na Dlhej ulici 6A-C a pri ich zruseni, by majitelia bytoviek nemohli parkovat na svojom pozemku, ako je to uzmozne majitelom bytov Agatky v podzemnych garazach.
05. júl 2015

Alžbeta

Moze byt tam aj 30 km/h, ale treba vyriesit sirku cesty, ta nezodpoveda min. sirke dannej zakonom. Mesto moze, aj agatky I etapa ma zakazane parkovat v atriu a je tam zlta ciara a je to ich pozemok zakon o cest. premavke je nad zakon o vlastnictve nehnutelnosti. Na dlhej ulici sa porusuje zakon o cestnej premavke a je to tam nezebpecne, niet sa kam vyhnut, dve auta neprejdu.
To ze obyvatelia Dlhje nemaju parkovacie miesta je ich problem, tada miesto maju... na boku bytovky je kopec prazdnych parkovacich miest, len su uzamknute bez pouzivania (ze sa vchody Dlhej ulice medzi sebou hadaju je ich problem).
31. júl 2015

Jozef

Inak sa pripajam, prečo nedostavajú pokutu zavadzajúce vozidlá medzi ul Mierová a Bernolákova? Každú chvílu tam sú odstavené autá dlhodobo pred domami a širka cesty ani zdaleka nezodpovedá tomu. nemá byť sirka vozovky pre jeden smer 3,5 metra pre kazdý smer??? Tiež opäť ulica DLHÁ.
18. august 2015

Ujo Juo

Ludia sa spamätajte toto mesto je jeden velký bordel, žial musíme si to priznať. Polícia je úplne nefunkčná máme ju len na okrasu. Policajti mi mnohokrát povedali že čo oni môžu, len prosiť a žiadať - dosť málo, nie? Nepomôže Vám s tým ani mesto ani stavebný úrad ani mestská polícia ani štátna polícia, všetkým sme u r... Každý si tu robí čo chce, stačí mať známeho.
Na Dlhej ul. majú pozdĺžne parkovanie a dopravné značenie dokonca schválené dopravným inšpektorátom v Malackách aj SÚ v Stupave, vôbec nikoho nezaujíma ze sa tam porušuje nikoľko paragrafov cestného zákona.
19. august 2015

Miro Kulich

Ked si pozriete kataster, tak zistite, ze nova cesta, ktoru postavil Reding s asfaltovym povrchom, patri majitelom vlastnikov bytov na Dlhej 6A -C. Ano, zakon poruseny bol, ked p. Novosad dal vytrhat obrubniky, ktore su sukromnym majetkom, bez suhlasu majitelov pozemkou.
Jedine breno je umoznenie prejazdu pre majitelov pozemkou v areali cevaservisu.
Kedze cesta je sukromna, tak aj osvetlenie a ostatne vydavky, ktore znasaju jej vlastnici...
Predtym ako nieco napisete, tak si najprv overte fakty.
20. august 2015

Ujo Juo

:-) myslite tú čiernu stavbu čo tam aktivisti cez víkend uplácali - tú som registroval, vydržala 1 deň, tak by mali končiť všetky čierne stavby, dostali ste to aj od SÚ čierne na bielom, nie? :-), to že je cesta súkromná nič nemení na tom že cestný zákon platí aj tam, každý pozemok pod cestou niekomu patrí, keby sme sa riadili listami vlastníctva by sme neprešli ani cez mesto, raz bola tá cesta skolaudovaná ako komunikácia s dvomi pruhmi 2x3m, tak tam majú byť dva pruhy 2x3m a navyše cestný zákon par. 23 si treba doštudovať aby ste vedeli kde v obci môžete parkovať, nebojte nič, pravda výjde jedného dňa na svetlo. "Predtým ako niečo napíšete, tak si najprv overte fakty", svätá pravda :-) (y).
20. august 2015

Ujo Juo

navyše na tom Vašom LV majú právo prechodu vlastníci bytov v Agátky I, Agátky II, Gaštanovej Aleje a ešte všetkych ďaľších stavieb ktoré vzniknú v areáli Cevaservis aj v budúcnosti, takže treba sa naučit aj rozumieť tomu čo čitate, naopak majitelia Dlhej 6 nemajú právo prechodu po ceste medzi Agátkymi I a II ani pri detskom ihrisku smerom do potravin, Houk.
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetná ulica nie je v správe ani vo vlastníctve mesta Stupava. Podnet treba adresovať na správcu či vlastníka miestnej komunikácie. Cestný správny orgán mesta Stupava požiada o vyjadrenie ORPZ – ODI v Malackách či by ich pracovník situáciu vyhodnotil a následne oslovil správcu - vlastníka komunikácie. V prípade ak dochádza k porušovaniu predpisov a k obmedzeniu premávky na predmetnej ulici, bude žiadať o nápravu.

Martin Zelinka, referent majetku a dopravy
03. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe tohto podnetu sme oslovili zástupcu ORPZ-ODI v Malackách a komunikovali sme vzniknutý problém. Investor mal postaviť v blízkosti ďalšie parkovacie miesta avšak nepostavil. ORPZ-ODI obyvateľom Agátiek vyšlo maximálne v ústrety a umožnilo parkovať vozidlám na predmetnej ceste pre nedostatok parkovacích státí. Pokiaľ sa nepostavia ďalšie parkovacie státia na priľahlom pozemku, problém bude pretrvávať.
Ing. Mgr. art. Roman Maroš, primátor
03. september 2015

Ujo Juo

Zase sa nič nevyriešilo, presne ako som písal vyššie, podnet zahraný do autu resp. riešilo sa zase niečo iné ako sa malo. V podnete je jasne napísané že sa jedná o ulicu pred Dlhou 6/A je to zrejmé aj z fotky nejde o Agátky. Na tejto ceste parkujú jedine obyvatelia Dlhej 6/A majú dokonca vyrobené parkovacie kartičky, ktoré majú za čelným sklom a ak tam zaparkuje niekto iný hneď volajú MsP. Netuším aký Investor mal pre Dlhú 6/A budovať ďalšie parkovacie miesta. Parkovacích miest majú vedľa bytovky dostatok, lenže na Dlhej sa vchody nevedia dohodnúť medzi sebou, tak jeden vchod má miest prebytok a dva majú nedostatok preto parkujú na ceste, dokonca si zrušili miesto pre invalida. Takže podľa odpovede p. primátora je to trvalé riešenie lebo obyvatelia Dlhej nemajú už kde postaviť parkovacie miesta, lebo majú zastavaný už celý pozemok a neverím tomu že budú nejaké pozemky prikupovať aby tam urobili parkovacie miesta. Je to smutné no v Stupave sa nejako toleruje porušovanie zákonov, nedbá sa na občanov a ich bezpečie a majetok. Odparkované autá nielen obmedzujú a bránia súčasnému prejazdu v oboch smeroch ale bránia aj výhľadu z vedľajšej cesty. Verím tomu že ak by polícia postupovala v zmysle zákona a dotyčných pokutovala za obmedzovanie plynulosti premávky, riešenie by si našli aj sami a dohodli by sa z vedľajším vchodom a parkovali tam kde sa pôvodne plánovalo aby parkovali.
03. september 2015

Alžbeta

Odpoved od primatora nie je k problemu ktoru som nahladovala vobec tu nie je vyjadrenie DI ako bolo uvadzane. Odpoved vobec nehovori o nahlasenom probleme len p. primator chcel odskrtnut problem ze ho vyriesil ale nevyriesil. Problem stale pretrvava ziadam o zmenu stavu podnetu na nevyriesemy. Dakujem
03. september 2015

Slavomir Slezak

Dobrý deň p. primátor,
Nerozumiem vašej odpovedí z 3. septembra nakoľko mi nie je známe že by na predmetnej ceste parkovali majitelia bytového domu Agátky. Váša odpoveď odbočila od témy ! Daný problém spočíva v tom že tam vôbec nejaké vozidlá parkujú napriek tomu že porušujú cestný zákon ! Z jednej strany chápem že daný problém sa Vám nechce riešiť s plným nasadením nakoľko ste ho len zdedili. Kedže ste ale volený obyvatelmi Stupavy tak by som sa nestaval k problému alibisticky.
03. september 2015

Dasa Klimentova

Suhlasim s tym,ze parkovanie na dlhej je nestastne.okrem toho,ze pozdlznym statim sa vytvorila vlastne jednosmerka,je navyse parkovanie prveho auta pri vjazde do agatiek 1 v zakrute!niekolkokrat som bola ohrozena autom iducim po dlhej.a to pri vychode z parkoviska zastavujem a dokladne sledujem.akokolvek pomaly vychadzam,dochadza k nebezpecnym situaciam,nakolko vyhlad je blokovany prvym autom v zakrute.toto zakon nepovoluje.ci sa tam ma stat nestastie,aby sa to riesilo?dakujem
03. september 2015

Ujo Juo

Niečo na zopakovanie autoškoly z cestného zákona, vybral som len to čo sa týkajú témy

Zastavenie a státie

§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

(2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.

§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty,

u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.
03. september 2015

Edo H.

Vážený pán Primátor,

už sa tu vyjadrilo viacej občanov, ale dovoľte mi to nejak ucelene zhrnúť. Je tu viac problémov a ďalšie a ďalsie kroky, ktoré v tejto oblasti robia príslušníci ODI v Malackách (konkrétne jeden, ktorého nebudem menovať) + vaši zamestnanci + developeri, tak iba viac sa tu eskaluje napätie medzi občanmi. Je zarážajúce, že firma Reding dostala kolaudačné rozhodnutie k stavbe, keď nemala vybudovaný požadovaný počet parkovacích miest. Cesta, ktorá je na ich pozemku je skolaudovaná ako cestná komunikácia a spôsob ako tam boli vybudované parkovacie miesta, aby sa dosiahol akože potrebný počet požadovaných parkovacích miest, tak porušuje v minimalne troch prípadoch Zákon o cestnej premávke 8/2009. Tie 3 porušenia sú nasledovné:
- § 23 Zastavenie a státie - Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Tu sa defakto úplne zrušil jazdný pruh.
- ak už sa vybudovali parkovacie miesta, tak mala byť tato cesta jednosmerná. Stav v akom je to teraz, tak je neprípustný podľa zákona
- § 25, 1d - na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5m za ňou. Tu nie je dodržaný žiaden odstup od križovatky a defakto sa križovatka stala neprehľadnou pri výjazde aút zo slepej uličky od Agátok a je zázrakom, že doteraz sa tu ešte nestala dopravná nehoda. Ak sa v tejto križovatke stane dopravná nehoda, tak som zvedavý ako ju budú dopravní policajti posudzovať. To je už, ale iná téma :D
- obyvatelia Dlhej ulice tam mali dovolené vybudovať iba 8 parkovacích miest a majú ich tam až 9!!! Čiže povolenie, ktoré dostali od ODI a mesta nekorešponduje s reálnym stavom a zvislé dopravné značenie je vlastne asi v skutočnosti neplatné. Tu sa mi natíska otázka, že či zamestanec referátu dopravy takéto veci nekontroluje aj na mieste a spolieha sa iba, že sa to vybuduje na čestné slovo?
Toto celé ešte zhriem v skratke, že aj keď ma niekto súkromnú cestu, ale je skolaudovaná ako cestná komunikácia, tak sa musia dodržiavať všetky náležitosti cestnej premávky. Neznamená to, že keď je cesta súkromná, tak to môže byť ako chce.
Ja si ešte počkám ako to teda doriešite, ale toto celé je zrelé na podnet na prokuratúru, aby prešetrili zákonnosť jednotlivých postupov a vyvodili sa z toho aj dôsledky.

Ešte, aby som to celé doplnil, tak na začiatku Dlhej ulice stáva v noci nákladiak pred jednou výrobnou prevádzkou. Ďalej na Dlhej ulici stoja autá aj mimo parkovacích miest. V tej slepej uličke som si všimol, že je nakreslená žltá čiara, je tam zákaz zastavenia, autá stávajú v križovatkách alebo tak, že blokujú jazdný pruh, prípadne stoja na mieste pre invalidov. Mestská polícia sa tu premáva na tej svojej Dacii a voči týmto priestupkom je tu nejaká ľahostajná. Počul som, že operujú tým, že veď ide o súkromný pozemok, tak oni s tým nič nemajú. Vraj sa aj nejakí obyvatelia bránili listom vlastníctva, že majú spoluvlastnícky podiel a preto možu stať na zákazoch. Opäť musím pripomenúť, že ide o to isté, čo som už vyššie spomenul, ak je raz cesta skolaudovaná ako cestná komunikácia, tak sa musia dodžiavať zákony. Zo spoluvlatníckého podielu skôr vyplývajú povinnosti :D Toto všetko bude asi nejaký súkromný výklad našej obecnej polície ako ospravedlniť, že sa im nechce konať v tejto veci. Aj parkovisko pred Billou je súkromné a keby som sa tam postavil s autom na miesto pre invalidov, tak by došli určite veľmi radi vybrať pokutu. V zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii sa nikde nehovorí o tom, že sa rozlišuje súkromný a verejný majetok a podľa toho sú vyhradené kompetencie mestskej polície. Hneď v prvom bode sa hovorí len o tom, že obecná polícia zabezpečuje verejný poriadok v obci!!! Ak budem robiť v noci hluk a nejaký sused na mňa zavolá obecnú políciu, tak akože mám podľa tohto ich výkladu právo ich vypoklonkovať z môjho súkromného majetku preč? Nie je to tak, ako si to vykladá mestská polícia a podľa toho vyzerá aj správanie obyvateľov. Táto celá zóna je jedna veľká katastrofa, ku ktorej prispelo hlavne mesto. Na Dlhej a Cementárenskej ulici to vyzerá ako v bratislavskej Karlovej Vsi a za toto celé nesie hlavnú zodpovednosť mesto, tak by malo konať. Vy ste tu schvalovali plán rozvoja mesta, rozdávali stavebné a kolaudačné rozhodnutia, tak by ste to mali aj riešiť. Teším sa na odpoveď.
24. september 2015

Ujo Juo

Tu sa nkdy nič nevyrieši, táto stránka je úplne zbytočná, majú nás úplne na háhu, dôležité veci sa posúvajú ďalej ako neriešené a riešia sa iba drobnosti. Až je niečo trochu komplikovanejšie ako poslať pracovníkov TSS a odviesť odpad na skládku, tak sa to radšej nebude ani riešiť. Hamba celému vedeniu mesta...
12. október 2015

Edo H.

Zacinam mat pocit, ze tuto oblast nechce nikto riesit.
16. november 2015

Alžbeta

Pan primator to sa stale policia nevyjadrila a nedala stanovisko?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania