Zvýšený hluk z diaľnice

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

Neriešený
meno
Kristína Baloghová 11. novembra 2015

Na ulici Sama Tomášika sa výrazne zvýšila hladina hluku z dialnice, potom, ako pribudla ďalšia fáza projektu Agátky. Buduvy su vyššie ako zástavba rodinných domov situovaných bližšie k dialnici. Hluk sa pravdepodobne odráža. Cez deň to nie je až také významné, ale večer je hluk naozaj nepríjemný. Na jeseň, ako začali opadávať stromy, sa to ešte zhoršuje. Bola prodložená k projektu Agatky hluková štúdia a ako táto stavba ovplyvní okolie? Uvažuje sa v Stupave o stavbe protihlukovej steny, prípadne nad dákou alternatívou? ďakujem za odpoveď

12. november 2015

Ujo Juo

Suseda mylite sa trochu, Agátky tam boli skorej ako sa ul. Sama Tomašika vôbec začala robiť, máte na mysli skorej Gaštanovú Alej.
12. november 2015

Kristína Baloghová

Mate pravdu, pomylila som sa. Projekt sa volá Gaštanova alej. Keď sme sa prisťahovali, doma tam ešte nestáli.
14. november 2015

Zuzana Fuseková

Pripájam sa k názoru, hluk je večer skutočne dosť nepríjemný. Vzhľadom na stále rastúcu zástavbu tejto oblasti by bola protihluková stena, podľa môjho názoru, viac ako opodstatnená.
14. november 2015

Miro Kulich

Suhlasim, ze intenzita sluhu sa zvysuje so znizujucou sa hustotou drevnych a travnatych porastov.
Riesenie je vysadba stromov v bezpecnej vzdialenosti od dialnice a vymena povrchu vozovky na dialnici D2 za menej hlucny asfalt. Tento povrch bol vymeneny tento rok na D2 v Bratislave za tunelom Sitina smerom na Malacky. Toto je ale moznost pre mesto, aby poziadalo NDS o vymenu asfaltoveho povrchu v okoli mesta a pripadne umoznilo obcanom vysadbu vhodnych drevyn.
30. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, obrátili sme sa so žiadosťou o riešenie problému na NDS. O výsledku Vás budeme informovať.

Roman Maroš, primátor
16. september 2016

Miroslav Toman

Dobry den rad by som vedel ako je to z danym podnetom na protihlukovu barieru z dialnice. Ci sa nieco riesi. Rad by som vizval aj ostatnich obyvatelov komu hluk prekaza aby sa zapojili kontaktovali starosru Stupavi aj NDS. Hluk sa bude len stupnovat
16. september 2016

Kristína Baloghová

Súhlasím, hladina hluku sa stále zvyšuje, september 2016 je zatial najhlučnejší, v noci počuť trúbenie kamiónov z dialnice. Na poschodí sa v noci nedá spať s otvoreným oknom, čo je v týchto teplách nanič. Na výsadbu drevín a kríkov sme sa už informovali, chceli sme zorganizovať akciu, vyzvať ludí, aby prišli na brigádu...údajne ale mesto nevlastní pozemky, kde by sa zeleň dala nasadiť. Pár metrov od dialnice stoja pomerne staré domy, predpokladám, že tam stáli skôr ako dialnica, čiže NDS by sa tým mala zaoberať.
07. október 2016

Daniela Baxová

Zvýšený hluk z diaľnice

Zvýšený hluk z diaľnice

pripájam sa k podnetu, ktorý bol aktualizovaný 16.septembra 2016.

Hluk je značný, nenašla som sľúbené stanovisko NDS, v akom štádiu je riešenie problému?
Ďakujem
07. október 2016

Odkazprestarostu.sk Stupava

Samospráve bola z mojej strany opätovne zaslaná žiadosť, o zverejnenie stanoviska k danému podnetu a jeho vyriešenie.

Maroš Kramár

Administrátor portálu Odkaz pre starostu pre obce Stupava, Lozorno, Zohor
14. október 2016

Miroslav Toman

List zaslany splnomocnencovi vlady SR pre dopravu.

Dobry den dnes som sa docital ze v obci Zavar sa bude stavat protihlukova stena na D1 po peticnej akci. Byvam v meste stupava a uz vise roka sa snazime o protihlukovu stenu na dialnici D2, mesto tvrdi ze poslalo podnet na NDS pred rokom, ale nic sa nedeje a hluk z dialnice sa len stupnuje. Chcem sa Vas opytat ako splnomocnenca ci aj my obivatelia mesta Stupava musime spravit peticnu akciu a cely problem medializovat aby sa uz konecne niekto rozhibal? Alebo ako mame postupovat. Vopred Vam dakujem za odpoved.
Toman Miroslav
04. september 2017

Daniela

Dobry den.
stale nevieme stanovisko NDS.
Dakujem
05. október 2017

Daniela Baxová

Podnet je zaradený ako neriešený, dočkáme sa odpovede prečo?
Zverejniť zodpovednosť - Národná diaľ.spoločnosť- je nevyhovujúce.
Aké je jej stanovisko, aké kroky boli podniknuté zo strany mesta?
Ďakujem
Daniela Baxová
05. október 2017

Daniela Baxová

Dobrý deň,
ešte doplňujúca poznámka,

to ste nedostali stanovisko NDS od 30.11.2015? Alebo ste nepovažovali za nutné nás informovať?

Baxová
06. október 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný Národnej diaľničnej spoločnosti.

S pozdravom
Martin Kollárik
[email protected]
15. december 2017

Monika Labova

Dobrý deň,
situácia s hlukom z diaľnice sa zhoršuje a stáva „otravujúca“ aj na Krajnej ulici. Táto časť mesta nieje voči dialnici chránená ani kríkmi, stromami...ani protihlukovou barierou.
Sú náplánované nejaké opatrenia k riešeniu tejto situácie?
Labová
24. jún 2020

Miro Kulich

Dobry den,

kto z mestskeho uradu komunikuje z NDS a riesi problem hluku z D2?
Dakujem
25. jún 2020

Zuzana Fuseková

Roky sa tento problem prehliada. A nové vedenie zjavne tiez nemá v pláne to riešiť. Bol by dobré otvoriť túto tému na zasadnutí mesta..
26. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve a Národnej diaľničnej spoločnosti so žiadosťou o rekaciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si Vás informovať, že pre diaľnicu D2 v úseku od štátnej hranice s Českou republikou až po križovatku v Lamači bola v termíne II/2016 vypracovaná štúdia realizovateľnosti, ktorá riešila potrebu rozšírenia diaľnice a zároveň na základe hlukovej štúdie stavba rozšírenia diaľnice zahŕňala aj potrebu vybudovania protihlukových opatrení. Na základe hlukovej štúdie v tomto úseku nebola v štúdii realizovateľnosti preukázaná potreba vybudovania protihlukovej steny.

NDS v rokoch 2011 až 2014 zabezpečila v zmysle platných predpisov vypracovanie strategických hlukových máp a akčných plánov ochrany pred hlukom, ktoré určujú oblasti, v ktorých sú prekročené stanovené limity hluku a tiež počet ľudí, ktorí sú vystavení nadmernému hluku. Strategické hlukové mapy a akčné plány boli NDS opätovne zabezpečené koncom roka 2018. Ani tieto strategické hlukové mapy nepreukázali potrebu budovať v tomto úseku protihlukové steny, nakoľko neboli prekročené akčné hodnoty hlukových indikátorov a územie nebolo zaradené medzi problémové lokality.

NDS aktuálne neplánuje na základe strategických hlukových máp realizovať opatrenia na zníženie hluku v Stupave. Celá predmetná ulica je postavená už pri existujúcej D2. Podľa nášho názoru by investori mali zohľadňovať podmienky hygienika. Pri umiestňovaní, projektovaní a povoľovaní nových stavieb v blízkosti existujúcich komunikácií by sa v maximálnej miere malo zohľadňovať existujúce zaťaženie územia hlukom a túto skutočnosť by investor v prípade povolenia stavieb v takomto území mal riešiť v rámci týchto stavieb aj s prípadnými protihlukovými opatreniami.

S úctou

Tím NDS
01. júl 2020

Daniela Baxová

Dobry den,
posledny odsek ma zarazil - nevydava stavebne povolenia mesto Stupava? Pri vydavani stavebneho povolenia neriesi Stavebny urad zatazenie hlukom? Preco pri povolovani stavby nie je klauzula o pripadnych protihlukovych opatreniach? Nie je mi vobec jasna uloha Stavebneho uradu v Stupave, tu si asi investor moze robit co sa mu zapaci. A povolena je vystavba komplexu NEOMIS, zase v zone zvysenej hlucnosti..
Dakujem
01. júl 2020

Zuzana Fuseková

Dobrý deň,
Rada by som si preštudovala spomínané hlukové mapy a akčné plány. Nájdem ich na stránke mesta?
Ďakujem.
02. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve so žiadosťou o dodatočnú reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. júl 2020

Zuzana Fuseková

V náväznosti na výstavbu dalšieho velkeho bytoveho komplexu by ma zaujímalo, čo má mesto v pláve v rámci zabezpečenia občianskej vybavenosti a dopravnej infraštruktúry, keďže už teraz je problem zaparkovať pri našom jedinom supermarkete a o každodenných zápchach ani nehovorím. Keď sa NOEMIS postaví už tu neprepadne ani špendlík, nehovoriac o tom, že NOEMISom to nekončí..
Ďakujem.
09. august 2022

Daniela Baxová

Dobry den,
aka je situacia s hlukom z dialnice, pocet obyvatel sa zvysil takze odpoved NDS je neaktualna:
NDS v rokoch 2011 až 2014 zabezpečila v zmysle platných predpisov vypracovanie strategických hlukových máp a akčných plánov ochrany pred hlukom, ktoré určujú oblasti, v ktorých sú prekročené stanovené limity hluku a tiež počet ľudí, ktorí sú vystavení nadmernému hluku.
Ake kroky podnika mesto pre svojich obyvatelov?
Baxova
09. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania