Nové parkovisko pri ZUŠ?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
majkazgurunu 04. apríla 2017

Kedy zriadilo mesto toto parkovanie?!!!! V pešej zóne na zákaze zastavenia!! Kde mame mestských policajtov. Je to tak uz viac ako dva mesiace najnovšie.

04. apríl 2017

majkazgurunu

Parkovanie v zákaze zastavenia v pešej zóne

Mesto zriadilo nove parkovacie miesta?!!!! Na zákaze zastavenia v pešej zóne! Je to pred ZUŠ. Kde su mestskí policajti? Tento stav trva uz druhy mesiac.
07. apríl 2017

Stefan Havran

No ono to bude asi tim, že tam stavaju aj auta niekoho komu sa pokuty nedavaju (tak som pocul) ,lebo takto stava cez CELÝ chodnik(pod oblokmy ZUŠ) červena dodavna aj čierna audina majitela zmrzliny už X rokou a nic sa nedeje.Neverim že to nevidia len to nechcu riešit!!!
Krasna ukažka ako sa riešia priestupky je v tomto odkaze , ani sa neunuva odpovedat pan načelnik a nie to zjednat napravu https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/37655/volny-pohyb-psov
Velmi ale velmi by ma zaujimala anketa (cca 5-6 otazok) v našej obci na temu "Mestsky policajti ", som si istý že výsledok by bol veeelmi poučný
Netreba zabudat že oni su platený z našich (obecných) penazi a nie malo!!! Priemerný plat je 1330E (zdroj-- stranka mesta --rospocet --program 5--bezpecnosť,právo,poriadok)
10. apríl 2017

Renáta

Námestie Svätej trojice nie je pešia zóna, ani pešou zónou v pravom slova zmysle nikdy nebolo. Takýto "honosný názov" dostalo po revitalizácii v roku 2007. Denno-denne tadeto jazdí a parkuje tu množstvo aut. V pešej zóne takáto situácia nie je prípustná.
V Stupave je veľa ulíc, kde na verejnom priestranstve parkujú obyvatelia bývajúci v blízkych domoch, alebo bytovkách. Mestská polícia ich nepokutuje. Na priložených fotografiách je väčšina áut, ktorých majitelia bývajú (pracujú) na námestí, alebo jeho blízkom okolí. Aj obyvatelia z námestia majú právo parkovať na verejnom priestranstve pri svojich domoch bez toho, aby boli pokutovaní. Vyjadrenie "tak som počul! - komu sa pokuty nedávajú" napísal človek, ktorý o pomeroch na Námestí Svätej trojice evidentne nič nevie! Hlavne, že si kopol do mestských policajtov aj majiteľov aut, ktorí tu parkujú oprávnene.
Obyvatelia námestia riešime denne problémy s bezohľadnými a často arogantnými vodičmi, ktorí aj napriek upozorneniam na bránach parkujú na prístupových cestach k našim domom. Pokiaľ požiadame Mestskú políciu o pomoc vždy nám ochotne pomôžu.

Renáta Ľachová - obyvateľka z Námestia Svätej trojice
11. apríl 2017

Moje Meno

fuha, pravo parkovat na verejnom priestranstve??? to asi nebude ustavne pravo, alebo hej? A pravo parkovat v bizkosti domu, prevadzky? nikto vas nenuti vlastnit motorove vozidlo... Ono, mozno aj ti co vam parkuju pred vjazdom do dvora su presvedceni, ze maju pravo tam parkovat, lebo to je dostatocne blizko k cielu do ktoreho idu. Alebo jednoducho maju pravo sa postavit pred branu, ktora je natreta na zeleno, alebo sa im nepaci. Holt kto si co vymysli, take ma pravo...
13. apríl 2017

Renáta

V Zákone o cestnej premávke, v časti Zastavenie a státie, § 23, bod (2) sa uvádza citujem: "Vodič nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel ..." koniec citátu.
Ten istý zákon, § 25, bod (1), písm. u/ citujem: "Vodič nesmie zastaviť a stáť na miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel, OSOBITNE NA MIESTACH VJAZDOV ALEBO VÝJAZDOV Z POZEMKOV ..."koniec citátu.
Holt, netreba si vymýšľať ale ovládať elementárne pravidlá cestnej premávky, učili nás to už v autoškole, alebo najskôr si naštudovať a potom sa vyjadrovať! R. Ľachová
13. apríl 2017

Moje Meno

ohanate sa zakonami a pointa napisaneho vam uteka... smutne, ale ste presne zrkadlo dnesnej doby. moje prava nemozu byt porusene za nic na svete, ale ze ja porusujem prava inych to ma absolutne nezaujima. Verim, ze si zmaknete do buducna nacitat aj ostatne body z par. 23 a 25 zakona o cestnej premavke v casti zastavenie a statie, nielen pismeno U a z bodu 2 to co vam vyhovuje, kedze sa hned na zaciatku pise: pri zastaveni a stani je vodic povinny prednostne pouzit parkovisko...
Apropo, garantujem vam, ze zakon ovladam, preto sa vyjadrujem...
13. apríl 2017

Renáta

Na rozdiel od anonýma Moje meno, píšem o konkrétnych problémoch s bezodhľadnými aj arogantnými vodičmi, ktorí nám bránia vo výjazde z pozemku, resp. vjazde na pozemok a tým porušujú nielen zákon ale aj naše práva. Takže "pointa uteká" niekomu inému. Prečo mi pán anoným doporučuje prednostne použiť parkovisko pri vjazde na svoj pozemok, to mi skutočne nie je jasné? :-)))
Ďakujem za pochopenie R. Ľachová
18. apríl 2017

Moje Meno

mne nieje celkom jasne, preco vam uteka pointa a v prispevku o parkujucich autach na namesti, resp. na chodniku riesite vas vjazd do dvora?
prednostne pouzitie parkoviska sa samozrejme vstahuje na vase pravo parkovat na verejnom priestranstve, treba citat s porozumenim. to sa snazia naucit uz deti na zakladnej skole, zial, nie vsetci to zvladnu a potom sa to s nimi taha cely zivot...
28. apríl 2017

Jozef

Ad "Moje meno". Vecsina ploch na ktorych sa parkuje v Stupave je verejnych. Parkovisk je malo, preto sa parkuje vsade, kde to nie je zakazane. Nerozumiem v com je problem ked tie auta na fotkach parkuju tam kde parkuju. Su prekazkou ? Alebo ti dieta navstevuje LSU a nemas kde parkovat ked tam parkuju ucitelia z LSU? Hold tak to chodi. Nie som Stupavcan, ale v Bratislavskych mestskych castiach su miesta kde je parkovanie ZAKAZANE!!! / travnate plochy, chodniky... pozri VZN MC /. Vsade inde sa parkovat moze. Predpokladam ze v Stupave je to podobne. Ked ta uz bavi fotit, tak fot na pesej zone, na hlavnej ulici 50 m povyse a ponize hotela Eminem. TAm je pesia zona. A su tam auta, zavolaj na MP. Ak nebudu riesit tvoje udanie, stazuj sa u primatora. Kazdy majitel nehnutelnosti na pesej zone by mal mat mat rezidencnu kartu neprenosnu na ine auto. To je taka karticka ktoru by malo mat auto na viditelnom mieste, vydava ju MU. Je zadarmo. Odkedy namestie Svatej Trojice uz nie je pesia zona, rezidencne karty majitelov byvajucich na namesti su uz neplatne, nepotrebne. Ale ostatni majitelia parkujucich aut na hlavnej ulici na zamkovej dlazbe by ich mat mali. Co ti pisala pani Lachova, je uplna pravda. PS. Sprav foto s autami na pesej zone a spytaj sa kompetentnych. S pozdravom Jozef
07. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet sme zaevidovali a postúpili na riešenie MsP v Stupave. O riešení podnetu Vás budeme priebežne informovať.


Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania