Spomalovač na Marcheggskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Lucia Slezakova 12. mája 2017

Dovoľujem si upozorniť na situáciu na Marcheggskej ulici, kde sa nachádza materská škola, pričom na tejto ulici nikde v blízkosti nie je možné prejsť bezpečne cez cestu (t.j. chýbajúci priechod pre chodcov), nehovoriac o fakte, že rýchlosť domiešavačov a iných (nielen nákladných) vozidiel nie je ani len obmedzená žiadnou dopravnou značkou alebo spomaľovačom. Bolo by vhodné zrealizovať nejaké opatrenia čo najrýchlejšie (nechávam na zvážení kompetentných, čo je najvhodnejšie), kým sa niekomu niečo nestane. Ďakujem. s pozdravom Lucia Slezáková

22. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Mesto Stupava rieši všetky podnety na zmeny organizácie dopravy (ZOD) v spolupráci s dopravným inžinierom a s Okresným dopravným inšpektorátom. Mesto Stupava, ako správca miestnych komunikácií, pristúpi k procesu zmeny organizácie dopravy za podmienok, že návrh zmeny je:
- v súlade s bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky
- vo verejnom záujme
- rozpočtovo krytý z finančných prostriedkov pre danú oblasť
Návrh musí byť v súlade so všetkými podmienkami. V prípade, že sa nejedná o verejný záujem, správca komunikácie nemá zákonnú povinnosť riešiť takýto návrh ZOD.
Mesto teda posúdi Váš návrh z hore uvedených kritérií a v prípade, že sa bude jednať o opodstatnený podnet, pristúpi Mesto k procesu ZOD. Z dôvodu efektívnosti Mesto rieši vždy viaceré podnety na ZOD naraz.

Ďakujeme za porozumenie.


Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
22. máj 2017

Lucia Slezakova

Myslím si, že tento podnet je aj vo verejnom záujme (keďže pán Primátor sa niekoľkokrát verejne vyjadril (napr. v súvislosti s detskými ihriskami), že bezpečnosť detí je prvom mieste, nehovoriac o tom, že plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky toto nijako neobmedzí (nevidím dôvod, prečo by tam domiešavače mali "lietať" ako po diaľnici nerešpektujúc ani len 50tku), takže jediné, čo by mohlo byť situáciu "skomplikovať" je nedostatok financií, avšak vzhľadom k tomu, že sa jedná skutočne o neúnosnú situáciu, ktorá denno-denne ohrozuje životy a zdravie nielen deti, myslím si a verím, že Mesto nájde príslušnú sumu v rozpočte a tento "nedostatok" dorieši k spokojnosti.
26. máj 2017

Vlado

Len na zamyslenie pre vsetkych ktory pozaduju spomalovace: teraz pozadujete od mesta spomalovac no ked tade prejde 4t naves a jeho korba s nalozenym materialom nadskoci a ozve sa cca 105dB hluku tak sa Vam vsetci obyvatelia podakuju. Je tam novy asfalt a nakladne auta tam jazdia uz niekolko rokov- co takto si davat pozor ked budete deti davat do skolky a NECUVAT Z PARKOVISKA NA HLAVNU CESTU. Myslim ze to riesi aj vyhlaska. Hned tam bude bezpecnejsie
27. máj 2017

Lucia Slezakova

Vacsina aut vychadzajucich z parkovicka necuva (samozrejme najdu sa aj taki, co cuvaju) .... problem, ze aj skolka aj parkovisko je v tesnej blizkosti krizovatky. Okrem iného, precitajte si aj ostatne fakty, ktore uvadzam a ktore podla mna toto Mesto "nezruinuju". Existuju priechody pre chodcov, existuju obmedzenia rychlosti, dopravne znacky oznamujuce, ze su tam deti a pod.
11. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Stupava pripravuje druhú etapu zmien organizácie dopravy v Stupave, ktorá zahŕňa aj umiestnenie priechodu pre chodcov pred Materskou školou na Marchéggskej ulici. Táto aktivita je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie. Samotná realizácia bude možná vzhľadom na časovú náročnosť najskôr na jeseň tohto, alebo na jar budúceho roku. Spomaľovací prah je vzhľadom na veľkú intenzitu nákladnej dopravy na tejto komunikácii nevhodným riešením, pretože pri rýchlom prejazde nákladných automobilov by spôsoboval nadmerný hluk a otrasy, a tým diskomfort pre blízko bývajúcich obyvateľov.

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
12. september 2017

Lucia Slezakova

Dobrý deň,
rada by som sa spýtala, či bude možné doriešiť v.u. problém už teraz na jeseň, nakoľko sa začal školský rok a prechádzanie cez komunikáciu (bez ujmy na zdraví) je na tejto ulici je čoraz náročnejšie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania