ZŠ kpt. J. Nálepku v Stupave - zničený školský dvor

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Branislav Lorenc 16. februára 2018

Dobrý deň p. primátor,

Preposielam Vám 2 fotky, ktoré naozaj nebudia veľmi dobrý dojem školy, do ktorej chodia naše deti. Každý deň, keď idem cez školský dvor, pýtam sa sám seba, či toto je normálne. Niekedy vážne pochybujem, či vôbec žijeme v 21. storočí. Na jednej stránke je to super, že sa niečo takéto podarilo mestu zrealizovať, avšak na strane druhej sa pýtam, kto realizujúcej fy. dal súhlas na to, aby zo školského dvora spravila stavenisko, doslovne oráčinu. Ako je vôbec možne, že ťažké stavebné mechanizmy parkujú na tráve v areali školy. Kto z kompetentných dal tejto fy. súhlas, aby parkovali mimo staveniska? Žiadam Vás o bezodkladné vyriešenie tejto absurdnej situácie a taktiež o to, aby fy. dalo školský dvor do pôvodného stavu.

S pozdravom

B. Lorenc

19. február 2018

Andrej

Tak tu by som rozhodne nehadzal vsetku vinu na stranu tej firmy. Oni tam maju 1-2 auta. Skor sa treba pozriet do svojich radov. Nasim malym sportovcom skonci trening a my lenivi rodicia napriek zakazu vjazdu do arealu skoly ideme pomaly az k hale. Samozrejme tam nieje miesto pre nas vsetkych, tak napriek tomu, ze je mokro, tak parkujeme na trave. Behom chvilky sa na tychto travnikoch vystrieda kopec aut a vysledok je vidiet aj na fotkach. Mna by zaujimalo, ze kolko z tychto rodicov bolo aspon na jednej brigade v skole, ked im nieje luto nicit prostredie nasich deti. Jedine riesenie zo strany mesta je tam dat rampu, inak nema absolutne zmysel investovat do opravy tych travnikov, lebo o chvilku budu tak ci tak znicene.
03. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v týchto dňoch finalizujeme opatrenia na zlepšenie stavu a hlavne zvýšenia bezpečnosti detí, zamestnancov a návštevníkov školy. Za stav trávy nie je zodpovedná len stavebná firma v rámci realizácie modulovej školy alebo parkoviska, ale každý návštevník areálu školy, ktorý nerešpektuje pravidlá a svoje auto parkuje na zeleni. Po vybudovaní nového parkoviska pri športovej hale bude statická doprava premiestnená na toto parkovisko. Momentálne čakáme na ukončenie kolaudačného konania. Zároveň na vstupnej bráne bude umiestnená automatická rampa, ktorá zabráni svojvoľnému pohybu automobilov po areály. V rámci jarných brigád sa plánuje s úpravou areálu.

Roman Maroš, primátor
09. apríl 2018

M. Lakostikova

Parkovanie v školskom areáli

Dobrý deň, chcem sa opýtať, dokedy sa bude tolerovať parkovanie v školskom areáli. Na bráne je 2x označenie zákazu vjazdu. Autá pri vjazde, parkovaní, cúvaní a výjazde ohrozujú deti a dospelých, ktorí prichádzajú na športoviská peši. Takisto sa ničí zeleň, autá parkujú aj na tráve. Hneď vedľa je nové parkovisko, skolaudované pred 2 týždňami, pre ktoré bol v projekte naplánovaný vjazd v smere od starej školy. Doteraz sa nepoužíva. Areál školy by mal byť priestor bezpečný pre presuny medzi jednotlivými budovami a telocvičňami.
02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, po zrealizovaní nového parkoviska a vybudovaní automatickej rampy na vstupe do školského areálu sa situácia zlepšila. Pohyb áut v areáli školy je regulovaný. Povolenie na vstup do areálu majú len obyvatelia bytovky a ovládanie od rampy bolo odovzdané 10 zamestnancom školy pre potreby zásobovania, obslužnosti vrátnice a podobne. Pre zamestnancov a návštevníkov bolo vybudované bezplatné parkovisko. Momentálne v prednej časti areálu základnej školy prebiehajú stavebné aktivity na rozšírení školskej jedálne. Podnet je uzatvorený a vyriešený.

Ing. Lívia Štulajterová, referent územného plánovania a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania