Kaviareň Ceva

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý

Na Cementárenskej 15 sa v piatok 13. otvorila nová kaviareň. Hned prvý deň s ňou boli problémy ohľadom rušenia nočného kludu. Prosím Vás kto povolil tento podnik medzi bytovkami. A poprípade aké má mestom schválené otváracie hodiny? Za odpoveď ďakujem.

17. apríl 2018

Klára Španka

Táto kaviareň nemá udelené povolenie na podnikanie, nemá nahlásenú podnikateľskú činnosť na MÚ.
30. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za Váš podnet. Na základe sťažností obyvateľov okolitých bytových domov a informácií od Mestskej polície v Stupave bol prevádzkovateľ kaviarne pri oznamovaní času prevádzky upozornený na dodržiavanie prevádzkového času v zmysle VZN.
Keďže napriek upozorneniu sa sťažnosti opakujú, voči prevádzkovateľovi bude vedené správne konanie vo veci správneho deliktu porušenia VZN.

S pozdravom


Mgr. helga Csalavová
ved. oodelenia majetko-právneho
MsÚ Stupava
29. máj 2018

Klára Španka

Kaviareň Ceva

Dobrý deň, prosím kompetentných o vyzvanie kaviarne Ceva na zabezpečenie zábrany voči šíreniu hluku napr. vysadením stromov, tuji oproti bytovej zástavbe Agátky. Nepretržite denno denne sa z terasy kaviarne šíri hluk, zároveň je narušené súkromie obyvateľov Agátok, nakoľko vidieť priamo do bytov. Ďakujem za kladné a promptné riešenie.
06. jún 2018

Klára Španka

Prístavba kaviareň Ceva

Pred kaviarňou Ceva sa dnes začali práce ktoré vyzerajú na stavbu terasy. Akým spôsobom bude odhlucnena bežná denná prevádzka keď už pri návšteve šiestich ľudí ide z hornej terasy neustále hluk. Šíri sa ozývanim zvukov do bytového domu oproti. Maju na to povolenie, aby denne obťažovaly ľudí hlukom návštevníkov? Majú nariadenie ako zamedziť hluk, zvedavé pohľady.
07. jún 2018

Bérešová

Dobrý deň, k predmetnému problému sa chcem opýtať, kto povolil prevádzku takéhoto podniku v obytnej zóne? Hodnota našich bytov týmto značne polesla, byty priamo oproti sa prakticky stali nepredajnými. Aj my sme sa presťahovali z BA do Stupavy hlavne kvôli kľudu a po piatich rokoch zisťujeme, že sme uprostred staveniska a oproti vyrástla krčma. K spokojnosti občanov Stupavy by bolo lepšie riešiť radšej obchodnú sieť (jedna Billa je na smiech) a celkovo občiansku vybavenosť.
Ďakujem kompetentným za riešenie problému. Nedovoľte prosím, aby mlčiaca väčšina slušných občanov opäť ťahala za kratší koniec.
08. jún 2018

Maros

Vytvorenie terasy namiesto zelene

Kaviaren Ceva tento tyzden zelenu plochu meni na terasu. bude tam tak vystavana uz druha terasa ktora zasa bude narusat pokojne nazivanie ludi, sukromie a klud pocas dna v bytovke oproti a je to uz neunosne Je zastavanie zelene povolene uradmi? Ako obyvatelia ziadame jej zastavenie, nepovolenie a terasu ktoru ma teraz otvorenu nech is zakryje kvoli ruchu a hluku opilcov.
04. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stavebný úrad vykoná štátny stavebný dohľad, v prípade, že stavebník vykonáva stavebné práce bez ohlásenia alebo stavebného povolenia, vyzve stavebníka na zastavenie stavebných prác a následne bude postupovať v zmysle ustanovení stavebného zákona.

Mgr. Helga Csalavová
ved. oodelenia majetko-právneho
MsÚ Stupava
04. júl 2018

Klára Španka

Prosím kompetentných aby riešili a vyjadrili sa k obťažujucému hluku, ktorý spôsobila kaviareň vrchnou aj spodnou terasou. Žijeme nedobrovoľne v hluku, ktorý nie je prospešný k zdraviu človeka. Ľudia vyhľadávajú kľud a nie toto, čo tu vyrástlo. Žiadame úrad, aby zasiahol a mali sme kľud ako pred otvorením kaviarne. Ta patrí na hlavnú zónu a nie sem!
05. júl 2018

Klára Španka

Hluk z kaviarne Ceva

Prosím kompetentných aby riešili a vyjadrili sa k obťažujucému hluku, ktorý spôsobila kaviareň Ceva vrchnou aj spodnou terasou. Žijeme nedobrovoľne v hluku, hlasité zvuky z konverzácii, hlasné smiechy, ktorý nie je prospešný k zdraviu človeka. Pohľady na ožranov, ktorý sa tackajú z krčmy von je pod úroveň tejto zastavanej oblasti, kde žijeme. Toto je vizitka? Ľudia vyhľadávajú kľud a nie toto, čo tu lvyrástlo. Žiadame úrad, aby zasiahol a mali sme kľud ako pred otvorením kaviarne. Tá patrí na hlavnú zónu a nie sem! Chceme kľud!
10. september 2018

Klára Španka

Zvažuje MÚ riešenie tohto problému, ktorý sa zhoršuje. Ľudia do 22.00 vyrušuju smiechom, debatovanim, prekrikovanim sa pri pive a ľudia si tu musia kvôli nim zatvárať okná. Zmeňte povolenie terasy do 20.00,podnik je aj tak otvoreny dlhšie ako má mestom stanovené a ani polícia nie je sucinna s nami občanmi. Keďže vieme aké vzťahy majú vybudované každý kto hlasuje proti, prajeme mu taykto podnik pri jeho spálni. Očakávame riešenie a nie mlčanie!!! Už toho máme dosť!!!
18. september 2018

Jan Kratochvil

tak to si snad robis srandu. konecne tu vyrastla prevadzka so slusnym zazemim v ktorej sa da travit volny cas a ty tu ides nariekat ze sa tam ludia citia prijemne a vedia sa uvolnit? co pride dalsie budes plakat ze trava rastie a slnko svieti? ludia ako ty su dovod preco demokracia nefunguje!
19. september 2018

Klára Španka

Ľudia ako ty by nemali vôbec reagovať na tento podnet. Tebe by som dopriala, aby si celý deň mal pod oknom ruch od hulakajucich ľudí, kt nadávajú. Ďalší inteligent sa ozval. Počuť každé slovo. Chodia tam stavbári, od slušnosť to má ďaleko. Otvorené majú po zatváracích hodinách, nikto nič nerieši,chodia odtiaľ ožratý a rušia nočný kľud.Nech sa podniky sústreďujú do centra a nie na sídliska. Uvoľňovať sa môžeš vieš kde...
19. september 2018

Jan Kratochvil

Mne uz bolo dopriate, dakujem. Byvam na Hlavnej, mam cely den ruch pod oknami a byvam v bytovke takze mi je jasne co to obnasa, co tebe ocividne nie je. A ako normalny clovek cez den chodim do prace a nemam cas na pocuvanie ludi pod oknami mojho bytu. Ked chces pokoj a klud prestahuj sa do lesa na samotu, nikto ti v tom nebrani. Je mi az smutno ked tu citam tie tvoje sprosti a som rad ze kompetentni pochopili velmi rychlo ze ta nemaju brat vazne.
19. september 2018

Klára Španka

Ako môžeme posúdiť podľa tvojej inteligentnej reakcie že takáto skupina ľudí sa tam chodí zabávať, odreagovať. Normálny človek sa ide zabaviť do mesta na diskotéku, v kaviarni sa sedí a rozpráva. Nepoužívajú sa vulgarizmy a kľudne s tichu vedú konverzáciu. Asi si si pomýlil podnik a zjavne slušnosť ti nič nehovorí. Vytvorenie profilu len na vyryvanie by som zrušila :) mimochodom, do budúcna.. Tykaj si s inými sebe rovnými, napr. čo potrebujú každý deň vysedavat na pive a utekajú od svojej rodiny.
19. september 2018

Jan Kratochvil

Neviem ako si mam vysvetlit to mnozne cislo na uvod lebo asi si si nevsimla ale vymiename si tu nazory iba dvaja. To je v poriadku, aspon vidim s cim tu mam docinenia. Taktiez by ma zaujimalo co tu splietas o hulakajucich ludoch a vulgarizmoch, to si si asi pomylila s vecernym programom na JoJke. Tvaris sa ze to tu je pravidelny problem, ale co ma fascinuje je ze si jediny clovek ktory to riesi a tvrdi ze sa take nieco deje. To je celkom na zamyslenie co povies? Co sa tyka vytvarania profilov urcite by som uvital nejaky drobny inteligencny testik na uvod, aspon by potom ludia ako ty nedostali priestor zbytocne zatazovat samospravu so svojimi osobnymi frustraciami a nechali ju riesit naozajstne problemy ktore toto mesto ma. Myslim ze som ti to vysvetlil dost jasne na to aby si to pochopila aj ty, takze vypinam si to sledovanie a utekam z tejto konverzacie tak ako tvoja rodina ocividne usla od teba :) Ahoj
19. september 2018

Klára Španka

Ak pozeráš joj, tak mi je jasné, do akej skupiny patríš. Tvoj profil bol vytvorený na všetky účely, len nie na zlepšenie mesta.. Sadni k televiznemu programu s pivom a budeš šťastný, jedine seba dokážeš nahnevať, ja sa na tebe smejem.
21. september 2018

Maros

Obťažujúci hluk

Niekolko mesiacov zijeme v hluku, ruchu, kriku, nadavkach, smiechu vdaka kaviarni Ceva. Doteraz nevidime zlepšenie, prave naopak. Ludia uz nemaju sukromie, Nemozeme plnohodnotne vyuzivat nas majetok pretoze toto povazujem za obtazovanie pokojneho vykonu vlastnickeho prava vdaka opakovanemu intenzivnemu hluku, ktory je vytvarany v prospech zisku druhej strany vyhlaska Ministerstva zdravotnictva SR c 549/2007 Z.z. . Prevadzka porusuje VZN ma otvorene aj po stanovenych zatvaracich hodinach a odchadzajuci ludia rusia nočný klud. Navrhnite opatrenie tak aby sme mohli kludne zit napriklad skratenie otvorenia terasy pomoze vtom,ze budeme mat klud v domacnostiach. Urobte vynimku, kaviaren je v blizkosti bytov. Ine kaviarne nemaju taku velku terasu ako tato. Dakujem
30. október 2018

Klára Španka

Ceva otváracie hodiny

Preco má kaviareň Ceva neustále otvorené dlhšie ako má povolené od úradu? Kontroluje niekto toto porušovanie? Každý deň, keď tam pošlete policajnú hliadku, tak zistíte, že je po 22.00 alebo aj po inych otváracich hodinach prevádzka otvorená. Prosím o dodržanie a kontrolu, aby neboli otvoreny dlhšie, pretože potom zákazníci rušia nočný kľud. Môžete si vyberať pokuty do rozpočtu porušovaním povolení nielen u tohto podnikateľa a tak zveľaďovať toto mesto.
08. júl 2019

Občan Občan

Cementárenská-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

https://youtu.be/B0c4abcMW5A.
Dobrý, môžete sa vyjadriť ci ti tie v takomto hluku dennodennom je vporiadku.kuknite video Vypočujte si video a pochopíte, že vreskot deciek a rehoty ozranov stupňujuce sa minútami k večeru je v poriadku, to kto dovolil tento bordel podnik kaviareň ceva . Človek tu nemôže ani kľudne žiť medzi týmito zvieratami. Nehovoriac o nedodržani zatváracieho času ktorí predlžuje táto prevádzka. Spravte s týmto volaco. Skratte čas terasy. Ja chcem kľud a ne počúvať hurhaj ako na trhu každý boží deň
23. júl 2019

Obyvatel 42

Cementárenská-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Z EVIDUJE TO AKO NOVÝ PROBLEM MOJA ŽIADOSŤ. K INÝM SA NEVVYJADRUJETE A MAM PRAVO VEDIEŤ ODPOVEĎ! Deň dobry, vyjadrite sa k tomuto videu, ci je normálne takto bývať celý čas co sa vrátim z roboty? Je tu furt hluk a preto s tým urobte niečo. Keď vstavam na rannu ja potrebujem kľud večer a zadajte prevádzkové hodiny len do 20.00 na tejto kaviarni Ceva. Žiť v ruchu je škodlivé a toto je už považované za obťažovanie video je z hodiny 21:47 a vážne sa to nedá počuvat

https://www.youtube.com/watch?v=qg3J8G_iqxQ&feature=youtu.be
29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obrdžaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
06. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržali sme informácie z majetkovo-právneho oddelenia:

Otváracie hodiny-prevádzky

Mestským zastupiteľstvom v Stupave dňa 23.10.2014 bolo uznesením B/358 schválené VZN č. 5/2014 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Stupava.
Majetkovoprávne oddelenie pri posudzovaní jednotlivých žiadostí postupuje v zmysle neho. Pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb sú uvedené v čl. 3 vyššie uvedeného VZN.
Podľa čl. 1, Prevádzkový čas predaja v obchode a prevádzky služieb na území mesta sa stanovuje od 06.00 hod. do 22.00 hod, pokiaľ v tomto nariadení nie je uvedené inak.
Podľa čl. 3 ods. 4, Prevádzkový čas v prevádzkach s pohostinskou činnosťou na celom území mesta je stanovený v dňoch pondelok až štvrtok a nedeľa od 06.00 hod. do 22.00 hod, piatok a sobota od 08.00 hod do 02.00 hod. Počas letných školských prázdnin, t.j. od 1. júla do 31. augusta sa prevádzkový čas v nedeľu povoľuje do 24.00 hod. Prevádzkový čas letnej terasy je stanovený vždy do 22.00 hod.
Podnikateľské subjekty majú v zmysle VZN č. 5/2014 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Stupava, len povinnosť oznámiť prevádzkový čas, ktorý si sami určia v medziach príslušných ustanovení VZN. VZN je záväzné pre všetky podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta. Mesto Stupava neposkytuje žiadne individuálne výnimky mimo rámca daného týmto VZN a taktiež nie je možné podnikateľskému subjektu individuálnym správnym aktom obmedziť resp. skrátiť prevádzkový čas.
Článok 5 v záverečných ustanoveniach vyššie uvedeného VZN v ods. 1 hovorí, že kontrolnú činnosť nad dodržiavaní tohto nariadenia vykonávajú :
a) Primátor mesta,
b) Hlavný kontrolór,
c) Zamestnanci oddelenia podnikateľských aktivít MÚ,
d) Zamestnanci Mestskej polície v Stupave

Pokiaľ dochádza v súvislosti s výkonom podnikateľskej činnosti v prevádzke k porušovaniu nočného kľudu a verejného poriadku fyzickými osobami je možné, že sa takéto fyzické osoby dopúšťajú priestupku v zmysle § 47 ods. 1 písm. b) resp. § 48 zákona č. 372/1990 Zb. V zmysle zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, je mestu daná pôsobnosť na prejednávanie priestupkov len vtedy, ak tak ustanovuje osobitný predpis. Na prejednanie vyššie uvedených priestupkov v blokovom konaní ako aj kontrolu dodržiavania VZN je v meste právomoc zverená mestskej polícii. Dodržiavanie otváracích hodín teda kontroluje mestská polícia. Tá na podnet občanov môže zasahovať priamo na mieste. Za porušenie otváracích hodín môže uložiť prevádzkovateľovi aj pokutu.
Tejto problematike sa na Slovensku venujú tri zákony:
1/ Zákon o priestupkoch, 2/ Občiansky zákonník a 3/ Zákon o ochrane zdravia ľudí.
Priestupkový zákon hovorí, že priestupku sa dopustí ten, kto poruší nočný kľud. Nočný kľud určuje Zákon o ochrane zdravia ľudí, ktorý ho definuje v čase od 22:00 hod. do 6:00 hod..
Občiansky zákonník hovorí, že každý vlastník alebo nájomca nehnuteľnosti je povinný zdržať sa všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného, alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Tieto zákony hovoria jasnou rečou a nedefinujú žiadne výnimky. To znamená, že nerozlišujú medzi víkendom a normálnym pracovným dňom, letným a zimným obdobím alebo medzi domom a bytom. Nočný kľud musíte dodržiavať celý rok v byte aj v rodinnom dome.
Prvým krokom je slušne upozorniť hlučného suseda a požiadať o nápravu. Ďalším krokom je zavolať mestskú políciu. Previnilcovi, ktorý sa dopustí rušenia nočného kľudu v takom prípade podľa zákona hrozí pokuta vo výške 33 eur.
Ak nepomohlo napomenutie a ani pokuta, môžete sa obrátiť aj na mestský úrad, čo ste aj spravili. Obec či mesto by mali postupovať na základe všeobecne záväzných nariadení, ktoré sa týkajú verejného poriadku. V menších obciach sa takéto problémy riešia osobným pohovorom všetkých dotknutých strán na Mestskom úrade. Až následne sa vec rieši v správnom konaní.
Posledným možným riešením je podanie žaloby na okresný súd Malacky. Tento krok by ste mali zvažovať ako poslednú možnosť, nakoľko môže ísť o beh na dlhú trať, ktorý navyše nemusí byť zadarmo. Tu sa môžete odvolať na zásah do výkonu vášho vlastníckeho práva podľa Občianskeho zákonníka.
Okrem už spomínanej definície Občiansky zákonník ďalej hovorí, že majiteľ nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením, vibráciami a podobne.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania