Prechod pre chodcov - Hlavná - Školská - Zdravotnícka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
M. Lakostikova 03. septembra 2018

Dobrý deň, chcela by som požiadať o opatrenie (ostrovček, semafor, atď.), ktoré zvýši bezpečnosť chodcov na tejto rušnej križovatke, situovanej vedľa školy. Onedlho začína školský rok a deti začnú po skončení vyučovania prechádzať na druhú stranu cesty. Prechádzajúci chodec musí sledovať nielen či mu zastavia vozidla zľava a sprava, ale ešte aj to, či ho zaregistrovali vozidlá vychádzajúce z vedľajších ciest (Školská, Zdravotnícka). Bezpečnejší pohyb detí na uliciach Stupavy = menej áut krúžiacich okolo školy.

13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Stupava má hotovú projektovú dokumentáciu k požadovanej úprave priechodu pre chodcov na danej križovatke, pričom k projektu sa súhlasne vyjadril aj Krajský dopravný inšpektorát. Nakoľko spomínaná cestná komunikácia je v správe iného správcu (Slovenskej správy ciest), bol mestom požiadaný o stanovisko k uvedenej úprave. Odpoveď zatiaľ nebola mestu doručená.

Denisa Komíneková, Mestský úrad Stupava
21. február 2019

M. Lakostikova

Dobrý deň, od dotazu uplynulo pol roka a stále sa nič nedeje. Prechádzanie detí cez Hlavnú je vyriešené len v čase 7:30-8:00, v poobedňajších hodinách nie. V ranných časoch vznikajú nebezpečné situácie na prechode na Školskej ulici, kde vozidlá predbiehajú vozidlá, ktoré zastavia školákom na prechode.
22. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania