Prechod pre chodcov na Vajanského ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
M. Lakostikova 08. septembra 2018

Prosím o namaľovanie prechodu pre chodcov na Vajanského ulici smerom k Zipave. Vozidlá na tomto mieste neočakávajú pohyb chodcov, nie je ich vidno, idú preto vyššou rýchlosťou, prechádzajúcich chodcov zaregistrujú až v poslednej chvíli. Chodci naopak nemajú v križovatke rozhľad, kryje ich zeleň a stĺpy s vedením. Potrebný rozhľad získajú doslova až priamo na ceste.

24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v zmysle platných technických noriem, podľa ktorých sa navrhujú a realizujú priechody pre chodcov, nie je možné v tomto mieste vyznačiť Vami požadovaný priechod. Podľa príslušnej STN „Úrovňové priechody sa navrhujú ako pokračovanie chodníka a/alebo cestičky pre chodcov a/alebo cyklistov cez MK.“ a „...majú byť umiestnené v dobrých rozhľadových podmienkach...“. Na základe znalosti pomerov na tomto mieste je zrejmé, že stanovené podmienky pre umiestnenie priechodu pre chodcov nie sú splnené. V blízkosti cesty sa nenachádzajú chodníky pre chodcov a priestorové pomery a vlastnícke pomery k priľahlým pozemkom nedávajú možnosť chodníky dobudovať.


Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
mesto Stupava
24. september 2018

M. Lakostikova

Ďakujem pani Štulajterová za odpoveď, na ktorej časti Vajanského ulice teda navrhujete umiestniť prechod? Z tejto ulice sa stala pomerne frekventovaná cesta hlavne v čase rannej a poobednej špičky a prechod pre chodcov tu nie je žiaden. Jeden by mohol byť pri križovatke Vajanského-Dlhá, druhý pri novovybodovanom mostíku od Zipavy (tu žiaľ chodník idúci cez most skončil na strane Vajanského ulici "do stratena").
14. november 2018

Helena Valcekova

Dobry den. Tento usek je pre chodcov nebezpecny. Je nedostatocne osvetleny a bez chodnikov. Vyuzivaju tuto cestu aj mamicky s kocikmi a male deti. Rozumiem, ze pre vlastnicke pomery sa tazko nieco buduje, ale vzdy sa najde cesta. Verim, ze novozvoleny primator Stupavy zvysi bezpecnost chodcov nie len na tomto useku, ale aj na inych, ako napr. na Keltskej ulici, ktora je slabo osvetlena.
Zatial dakujem a verim, ze v Stupave nastanu pozitivne zmeny a poriadok
29. júl 2022

Anonym

Priechod pre chodcov bol v tejto lokalite nakoniec predsa len zrealizovaný a podľa môjho názoru prispel k zvýšeniu bezpečnosti najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky. V danom prípade ide o pozemnú komunikáciu - pozemok s parc. č. 287/1 (LV 2783), ktorej vlastníkom je mesto Stupava. Aktuálnu fotografiu a ortofoto prikladám.

@Admin: Otázne je, či nezmeniť status podnetu z "uzavretý" na "vyriešený".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania