Školská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Andrej 19. apríla 2019

Dobry den,
Na skolskej ulici neustale parkuju auta aj napriek zakazu (mimo hodin, kedy je to dovolene) a Mestska policia to dostatocne neriesi. Vodici porusuju platne predpisy. Fotky su niekolko rozdielnych dni okolo 17:00 hodiny.
Prosim ake napravne opatrenia (aj kratkodobe) su naplanovane?
Dakujem,
A.

25. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe Vášho podnetu sme si vyžiadali stanovisko Mestskej polície Stupava. Odpoveď poskytol náčelník MsP:
Hliadky MsP denne v nepravidelných intervaloch kontrolujú statickú dopravu aj na ulici Školská, zistené priestupky riešia v zmysle platnej legislatívy. Na monitorovanie danej lokality je využívaný aj kamerový systém. Občania sa môžu na MsP obrátiť s daným problémom v statickej doprave bezprostredne a to na skrátené číslo 159, hliadka MsP ho vie riešiť takmer okamžite.

Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
30. apríl 2019

Andrej

Odpoved nepovazujem sa dostatocnu. Odpoved je velmi vseobecna, nic nehovoriaca. Ked danu ulicu
monitorujete, ako je mozne, ze takmer kazdy den su tam zaparkovane auta?

Pridavam dalsie fotografie z dnesneho pondelka. Priamo na ceste nastupovali deti do autobusou pocas plnej premavky, povazujete to za bezpecne? Kde bola mestska policia? Mestska policia absolutne nema danu ulicu pod kontrolou.

Prosim nacelnika Mestskej policie o vyjadrenie. Taktiez by som poprosil o konkretne kroky na zlepsenie situacie a nie vseobecneho typu.
06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ako Vám už bolo jasne a zreteľne napísané, podnety na zle parkujúce autá treba hlásiť na Mestskú políciu na číslo 159. To čo som nepíšete sa dostane ku samospráve za 3-4 dni. Tie autá tam už dávno nestoja. Okrem toho kontakujeme MP rovnako ako Vy. Takto len zbytočne a neefektívne predlžujete riešenie problému. Ak vidíte zle zaparkované auto, zavolajte na 159 a nahláste to. Hovory sú nahrávané a preto musia (ak majú voľnú hliadku) na dané miesto prísť a riešiť to. A ešte jedna vec. MP nehliadkuje na Školskej ulici, ale v celom rajóne Stupavy. Preto ak vidíte porušenie, prosím nahláste to. Nečakajte, či tam MP príjde, nakoľko môžu byť na inom mieste Stupavy.
Ďakujeme za porozumienie a hlavne za pochopenie ako aplikácia Odkaz pre starostu funguje.
Prajem príjemný deň
Kto? Mestská polícia Stupava na telefónnom čisle 159

Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Mestská polícia Stupava
06. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. máj 2019

Andrej

Dobry den pan Kubicka,

V prvom rade dakujem ze ste odpovedal, ale vasa odpoved vobec neriesi podnet. Rozumiem, ze najjednoduchsie pre vas je zmietnut podnet zo stola.

Myslim, ze dospelym ludom nemusite hovorit a vysvetlovat ako sa vola mestska policia. Ale skor pravdepodobne ste tento podnet nepochopil tak skusim vysvetlit.

Nie je ulohou obcanov, aby kontrolovali ulicu ako strazny pes a hlasili vsetky porusenia zakazu a nebodaj sa tesili, ze niekto dostane pokutu. Nemyslim, ze toto je spravna vec, aby ste ziadali od obcanov.

Cize este raz, viem ako tato aplikacia funguje a ze to niekolko dni trva kym sa k vam dostane ( a ked si myslite, ze to obcania nevedia, tak ich podcenujete), ale nejde o to, aby vodici dostali pokutu.

Podnet pre starostu som dal preto, aby sa problem riesil konceptualne. Ked ste si vsimli z mojho prispevku, problem sa nachadza pred skolou, co vnimam ako kriticku cast z pohladu bezpecnosti deti. Kazdy den su na danej ulici zaparkovane auta, mozem vam poslat dalsie fotky, to znamena, ze MP danu oblast VOBEC neriesi a to povazujem za problem. Bezpecnost deti povazujem za prioritu, dufam, ze aj samosprava. (Poslal som fotky, kde deti nastupuju do autobusu a pobehavaju medzi autami, co ste jasne a zretelne odignoroval)

Ako mesto ste zriadovatelom mestskej policie, cize musite vediet danu situaciu posunut vpred. A ako mesto by ste sa k danej situacii mali postavit konstruktivne.

V pripade, ze chcete odpovedat rovnako detskym sposobom a pripomenut, ze mestska policia ma cislo 159 , tak radsej neodpovedajte.

Dakujem a pekny denorajem
Andrej
14. máj 2019

Markus Berger

Suhlasim s panom Andrejom.
Treba spravit viac koncepcny pristup, nez jendorazovu akciu metskej policie, i ked na zaciatok by aj to pomohlo. Idealne nech policia tam kazdy den raz prejde a uvidi kolko aut tam stoji.
07. august 2019

Petra Škopek

Dobry den, tiez suhlasim s panom Andrejom. Nie je riesenie volat policiu a davat pokuty. Ani osadit dalsi retarder. Na zaciatok vypracovat varianty na riesenie "kratkodobeho" parkovania pred skolou (napr. Vytvorenim dalsieho pruhu pred skolou na nastupovanie a vystupovanie deti vyuzitim 2 m sirokeho travnika alebo zuzenim chodnika). Bezpecnost deti na 1.mieste :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania