Školská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
L. 16. marca 2021

Pretrvávajúci problém pred školou. Odstavené vozidlá na chodníku brániace obojsmernej premávke a nebezpečná situácia pre deti. Plánuje sa nejaké riešenie? Ďakujem

16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som pána náčelníka MsP Stupava o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
18. marec 2021

Martin K.

Dobry den,

pridavam info, ze problem sa este zradikalnil po osadeni stlpikov (pridavam foto).
Doteraz bola doprava najma v rannej spicke ako tak zohruhovana: v smere Skolska - popred staru budovu skolu - Hlavna. Nerozumiem uplne tomuto kroku, pretoze situaciu skor komplikuje a koliznych situacii pribuda.

Ak je vsak osadenie stlpikov trvaly stav, zokruhovanie tym padom uz neexistuje a je dolezite zabezpecit 2-smernu premavku pred starou budovou skoly. Tj. ako sa pise v povodnom podnete - riesenie je zakaz parkovania na chodniku.

dakujem
22. marec 2021

Katarína F.

Dobrý deň,

pridávam sa k žiadosti o vyriešenie situácie pred starou budovou školy. Každé ráno tam vznikajú zápchy a to do školy chodia iba žiaci 1.stupňa. Pri bežnej prevádzke školy bude situácia neúnosná. Osadením stĺpikov sa znížila plynulosť premávky cez malé parkovisko. Ideálnym riešením je podľa mňa odstránenie stĺpikov a osadenie zrkadiel pri výjazde na Hlavnú, ak je problémom výhľad pri výjazde. Ak sú tam stĺpiky natrvalo, je potrebné zakázať parkovanie na chodníku pred starou budovou školy.

Ďakujem.
22. marec 2021

J.

Riesenim nie je zakaz parkovania na chodniku, tym sa posunie problem o 50m, Zablokovanim vyjazdu cez ulicku okolo pizerie na hlavnu ulicu stlpkmi sa cela premavka smerujuca k sportovej hale fakticky zdvojnasobila , a presmerovala na trasu kadial chodia deti peso . Auta smerujuce od starej skoly ostanu zablokovane na vyjazde na skolsku autami ktore cakaju na krizovatke na vyjazd na hlavnu .
Odporucam vsetkym ktori sucasne riesenie vymysleli a podpisali sa pod neho (bolo by super dozvediet sa kto to vymyslel) aby sa isli pozriet rano pred skolu ako to tam vyzera , deti prepletajuce sa cez prechod zablokovany z kazdej strany autami, neprehladna situacia, auta blokujuce vsetky cesty okolo skoly. Dufam ze vysledkom nebude prave "stupavske" riesenie ze stlpiky ostanu a pridaju sa tam minimalene 4 retardery. Stary stav nebol idealny ale nove riesenie je katastrofa. Ak uz je to stav ktory sa nebude menit je treba dosledne oddelit pohyb deti po chodniku od vozovky zabradlim hlavne v casti kde je vchod do skoly
27. marec 2021

Jana

osadením stĺpikov sa nielen zkomplikovala doprava pred školou, ale aj sa v podstate znemožnilo parkovanie na parkovacích miestach pri pizzerii, respektíve odchod z parkoviska je pri obsadenom parkovisku možné len cúvaním na hlavnú, čo je myslím proti predpisom - myslel niekto aj na toto?
16. apríl 2021

peter spacil

Starý stav bol zlý ale aktuálny je čistá katastrofa . Ak to navrhol dopravný inžinier tak sa tam asi nebol nikdy pozritet
04. máj 2021

J.

Dostaneme od mesta informacie ako sa planuje vzniknuta situacia riesit ? Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania