Cementárenská-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Obcan Stupavy 03. októbra 2019

Neoznaceny retarder na Cementarenskej ulici , Je osadenie uvedeneho retardera v sulade s platnymi predpismi ? Aka je bezpecna prejazdova rychlost uvedenych retarderov ?

Na prítomnosť spomaľovacieho prahu na PK musí upozorniť dopravná značka (ZDZ č. IP 8 Spomaľovací prah alebo A 6 Spomaľovací prah v [Z5]). Spomaľovacie prahy sa používajú v kombinácii s dopravnými značkami obmedzujúcimi rýchlosť na najvyššie dovolenú rýchlosť umožňujúcu bezpečný prejazd vozidiel cez spomaľovací prah, stanovenú výrobcom spomaľovacieho prahu.
Spomaľovacie prahy sa nesmú použiť na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I., II., III. triedy aj v úsekoch ciest v prieťahoch obcí a na miestnych komunikáciách funkčnej triedy A1 až A3, B1, B2.

07. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu z Referátu územného plánovania a dopravy:
"Nejedná sa o miestnu komunikáciu, ale o súkromnú komunikáciu a montáž spomaľovačov si zabezpečili obyvatelia sami. Mesto bude túto situáciu s nimi ďalej prejednávať, aby bolo zabezpečené aj zvislé dopravné značenie."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
25. október 2019

Milan Balbický

Ako keby si nepoznal retarder :D “Aka je bezpecna prejadova rychlost” Dobre som sa zasmial :D Podla mna ti iba vadi, ze uz nemozes tade jazdit 50 a vyssie cez tuto rovnu ulicu a ohrozovat ludi, co tade prechadzaju pesi. Inac, uz tam mas tabulu, uz vies aka je bezpecna rychlost prejazdu? :D
13. máj 2020

jozef

spomalovac si obcania zabezpecili sami? a to akoze aj so suhlasom policie? mali projekt na to?
03. september 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, ide o pozemnú komunikáciu nachádzajúcu sa na pozemku s parc. č. 4137/159, ktorej vlastníkom je spoločnosť CEVASERVIS, a. s. Spomaľovací prah sa nachádza v blízkosti bytového domu so súp. č. 3063 (bližšie k vchodu č. 33). V súčasnosti je pri ňom umiestnené zvislé dopravné značenie v oboch smeroch jazdy - aktuálne fotografie prikladám spolu s ortofoto danej lokality.

Informácia MsÚ z júla 2020: Návrh dopravného značenia vyhotovuje odborne spôsobilý projektant. Projekt schvaľuje Okresný dopravný inšpektorát OR PZ Malacky a vlastník (správca) pozemnej komunikácie. V zmysle schváleného projektu a súhlasu vlastníka cestný správy orgán mesta Stupava vyhotoví dokument "Určenie dopravného značenia". Až po týchto úkonoch je možné dopravné značenie zrealizovať.
05. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. september 2022

Anonym

V tejto súvislosti dávam do pozornosti podnet ID 94550 z júla 2020, ktorým občan upozorňuje na rovnaký problém a navyše čaká na konštruktívne riešenie kompetentných. Namontovaný spomaľovací pruh je totiž v súčasnosti dlhší ako šírka súkromnej komunikácie (vlastníkom je CEVASERVIS a. s.) a zasahuje až na parkovacie miesto - pozemok vo vlastníctve FO. To vo finále znamená, že cyklisti nemajú možnosť obísť retardér, ak je na parkovacom mieste zaparkované motorové vozidlo. Je to skutočne tak veľký problém, aby sa nedal vyriešiť za oveľa kratší časový úsek? Na jednej strane zaznieva z každej strany, aké je dôležité chrániť životné prostredie a hľadať alternatívne spôsoby dopravy (napr. bicykle) a na strane druhej... čo pre to robíme?

https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/94550/cementarenska-zuzenie-spomalovaca-pre-lahsi-prejazd-cyklistov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania