Krajinská cesta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Marika Klepacova 11. mája 2021

Dobry den,
chcela by som nahlasit nebezpecnu situaciu ktora vznika na prechode pre chodcov na Krajinskej ceste - v momente ked maju chodci zelenu, sa z ulice SNP vyruti auto (smerom do Bratislavy), neprimeranou a nebezpecnou rychlostou, netusiac ze na prechode mozu byt chodci - stava sa nam to casto ked ideme zo skolky, minuly piatok nas tam jedno auto takmer nabralo, chybal kusok.
Tiez by som chcela upozornit na to, ze auta na Krajinskej ceste urcite nejazdia rychlostou 50km/h, ale neprimerane vyssou - ci by sa toto dalo prosim v zaujme verejnej bezpecnosti vyriesit.
Dakujem velmi pekne

14. máj 2021

Jana

To, že vodiči neovládajú vyhlášku a nedávajú prednosť chodcom,keď majú zelenú, lebo sa nepozrú,je chyba daného vodiča a nie mesta. A ak by sa vždy pri prechode chodcov cez prechod nastavila červená pre autá, tak je to stále upchaté. A čo sa týka dodržiavania rýchlosti na Krajinskej ceste ako hlavnom ťahu,tu asi iba ak by mesto požiadalo o posilnenie hliadok za účelom merania rýchlosti.
24. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Križovatka aj Cestná svetelná signalizácia sú riadne povolené a schválené a tiež sú zrealizované v zmysle platnej normy. Na výnimku tam máme doplnený jeden blikač, ktorý upozorňuje práve vozidlá prichádzajúce z ulice SNP a odbočujúce na Bratislavu.
Meranie rýchlosti spadá výhradne pod Policajný zbor. Mesto už požiadalo o častejšie meranie rýchlosti na Krajinskej a Prostrednej.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.