Stavebne upravy na hradbach

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Neriešený
meno
Mlady Juran 15. septembra 2014

Na mestskych hradbach v Bratislavskych zahumeniciach prebehli stavebne upravy - vybudovanie novej branky a navysenie muru na bastione. Zrejme ich vykonal majitel susediaceho pozemku. Vie mesto ako majitel hradieb o tychto zasahoch? Vedia o nich pamiatkari? Boli tieto upravy niekym povolene?

16. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za daný podnet. Ja osobne o ničom takom neviem. Ale posúvam uvedené na preverenie správnemu oddeleniu. Z fotografie sa zdá, že sa jedná o mestský pozemok a ten si nemôžu bez právneho podkladu len tak ohradiť. Tak isto nemám informácie o tom, že by Krajský pamiatkový úrad vydal povolenie na úpravy hradieb.. ale tak isto posúvam podnet na preverenie.

Ing. Fiamová - prednostka MsU
01. október 2014

Odpoveď samosprávy

po preverení pracovníčkami MsU - správnym oddelením - jedná sa o evidentnte staré ohradenie. Nové je len zelené prekrytie plotu. V každom prípade nemáme informácie o vlastníkovi stavby. MsÚ pristúpi celoplošne k výzve všetkým vlastníkom rodinných domov na ul. Bratislavská, aby odstranili čierne stavby z pozemku mesta a odstránili teda aj všetky takéto a podobné oplotenia.

Ing. M. Fiamová - prednostka MsÚ
08. október 2014

Rastislav

A zasahy na hradbach veselo pokracuju dalej, nad novou brankou je dokonca vyvedeny elektricky kabel .. Na porovnanie prva foto je z polovice septembra, druha zo 7. oktobra
21. december 2014

Mlady Juran

To este z KPU stale neodpovedali, ci povolili upravy hradieb?
28. december 2014

Mlady Juran

Dokedy bude tento podnet "V rieseni"? Po viac ako 3 mesiacoch sa na veci stale nic nezmenilo ..
27. máj 2015

Mlady Juran

Dostali uz ludia avizovanu vyzvu na odstranenie oploteni? Minimalne to, ktore bolo sucastou podnetu, tam je aj po osmich mesiacoch.
A co upravy na hradbach? KPU sa este stale nevyjadril?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.