Prostredná-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Juran 17. augusta 2021

V akom stave je riešenie parkovacej politiky vo Svätom Jure ? Po rozsiahlej kritike k návrhom VZN upustilo mesto od zámeru
riešiť parkovanie v meste ? Berúc do úvahy, že predložené VZN neboli riadne pripravené a paradoxne favorizovali ostatných
v neprospech rezidentov dávam do pozornosti parkovanie v BA od 1.10.2021
(Bratislavský parkovací asistent PAAS).
Aj tentoraz zostane len pri sľuboch alebo mesto reálne urobí niečo v prospech občanov (resp. rezident) a pripraví
Nediskriminačné podmienky parkovania v meste ?

17. august 2021

Michal

Ake je nediskriminacne parkovanie ? Nik si neuvedomuje, ze auto je luxus a za ten sa plati, kto ma dvor nech si parkuje vo dvore alebo zakupi parkovacie miesto, nemam na vyber a som si zakupil. Mam pokoj. Naco su domacnosti 4 auta ? Ak na ne maju a potrebuju tak nech si riesia parkovanie, preco ma mesto prihliadat na taketo problemy, hold. Kazdy vie len frflat a brat, no nik nechce dat a ubrat zo svojho luxusu.
18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Najskôr môj pohľad na vec: K návrhu VZN bolo doručených 108 pripomienok, z nich sa však viacero opakovalo a stretli sme sa aj s tým, "že načo mi odpisujete, ja som nič nepodal". Ja osobne to nevnímam ako rozsiahlu kritiku, pretože je úplne normálne, že sa občania vyjadria k veci, ktorá sa ich priamo týka. Nakoniec, 31 pripomienok sme aj zapracovali, pretože boli objektívne a zákonne.
Systém parkovania na námestí ide do druhého kola rokovania komisií, následne Mestskej rady a pred schválením budeme ešte zvolávať stretnutie s občanmi Prostrednej ulice, nakoľko ich sa najviac dotkne zavedenie parkovania - či už spoplatneného, alebo rezidentného - napríklad aj bezplatného. Toto stretnutie plánujeme predbežne na september - október. Po vyhodnotení tohto stretnutia bude opätovne predložený s najväčšou pravdepodobnosťou významne upravený návrh na rokovanie Mestského zastupiteľstva.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania