Auta nicia vzacne mokrade - sur

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý

auta nicia vzacnu lokalitu sur. ziadam osadit pevne zelezobetonove zabrany na vsetky vstupy do vzacnej rezervacie.

07. november 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. V lokalite Šúr sa nachádza aj "záhradnícka osada" Panónský Háj. Do tejto lokality majú majitelia nehnuteľností povolený vjazd. "Povolenky" vydáva Mestská časť Vajnory na prejazdy cez katastrálne územie Vajnor a naša mestská spoločnosť I. Svätojurská a.s.na prejazdy cez Šúr. Taktiež povolenky na vjazd majú aj poľovníci vykonávajúci výkon práva poľovníctva.Ostatné automobily majú vjazd zakázaný. Tak ako vjazdy do lesa tak aj vjazdy do Šúru občasne kontroluje Mestská polícia. S umiestnením rámp a fyzických zátaras mesto momentálne neuvažuje.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
08. november 2017

Ignác gwsssc

Nerozumiem preco je tento podnet uzavrety a nerozumiem co to znamena. Nesuglasim s odpovedou. Nikto nema pravo nicit a zamorovat tuto ani ziadnu inu prirodnu rezervaciu. Ziadam o oznacenie podnetu ako nerieseny az do doby kedy bude ucinne zabranene niceniu rezervacie a tamojsej prirody. Co to je za prales cez ktory sa hromadne premavaju auta?

5. stupeň ochrany - A. zóna NPR Šúr http://www.pralesy.sk/component/oblasti/?id=81&task=view

http://enviroportal.sk/clanok/narodna-prirodna-rezervacia-sur
08. november 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

status uzavretý využívame v prípadoch, že samospráva nesúhlasí s navrhovaným riešením podnetu a zároveň k tomu uvedenie relevantné vysvetlenie. Ide o kompromis, nakoľko udelenie statusu "vyriešený" ako aj "neriešený" by bolo nepresné.

Martin Kollárik
[email protected]
10. november 2017

Henrieta

Dobrý deň pán Ignác, vy ako občan máte predsa len jednu možnosť ako riešiť tento problém. Odporúčam tento návod http://www.wolf.sk/sk/dolezite-informacie/postupy-navody/ako-na-motocyklistov-v-lese ktorý platí pre všetky motorové vozidlá s neoprávneným vstupom, nie len motocykle.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.