Krádeže v Jurskom Parku / Novostavby Kačačnice

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Štefánia Haburajová 02. júla 2013

Dobrý deň, opakovane došlo k vykrádaniu kočikárni v novostavbách Jurského Parku zlodejmi, ktorí vykradli jednu kočikáreň kompletne a v druhom bytovom dome sa pokúšali o vykradnutie. Vzhľadom na zvyšujúcu sa kriminalitu v našom meste je na mieste otázka, či nie je na čase porozmýšľať nad zriadením mestskej polície?

Mesto sa rozrastá a žiadny policajt. Potom majú zlodeji v našom meste hotový raj na Zemi.

Ako príklad uvediem obec Rusovce, kde pri rozrastaní obce mesto platí aspoň jedného mestského policajta, ktorý sa prechádza po obci a dohliada na poriadok.

Myslím, že 2 policajtov by mesto určite zvládlo, keď zvláda ušetriť ročne kopec peňazí.

03. júl 2013

Juran

Ako presne pomozu jeden az dvaja mestski policajti zrusit v Juri "raj na Zemi" ?
Prosim o konkretne priklady, lebo suvislost medzi existenciou mestskych policajtov a vykradaniami kocikarni mi nie je jasna.
To, ze maju Rusovce policajta, nie je argument.
07. júl 2013

Štefánia

Tak ja nevravím, že stačí jeden alebo dvaja. Na počet obyvateľov by sa mal stanoviť počet policajtov. Pomohlo by to hlavne v tom, že by chodievali po mesta na obchôdzky. Štátny policajti sa tu prevezú, tak raz do týždňa a aj to cez obed. Zlodej bol v našom vchode už 2 krát a keď tu boli štátny policajti, tak sa tak akurát z toho smiali. Mestský policajti by si na seba v našom meste určite vedeli zarobiť (parkovania v zákazoch, psíčkari a pod.). Zlodeji boli ráno o pol piatej kradnúť. Čo neuspeli u nás, tak v ten deň vykradli dva domy. Ľudia by aspoň mali aj väčší rešpekt a tak, keď vedia, že sa tu s tým nič neurobí, tak prečo by sa tu nerozmáhal vandalizmus?
23. júl 2013

Juran

Nesuhlasim s tym, aby sa stanovoval na pocet obyvatelov pocet policajtov. Nie sme dufam policajny stat.
Nesuhlasim ani s tym, aby si policajti na seba zarabali pokutovanim. To by potom neboli nestranni, ale vymyslali by, ako a kde vyuzit (pripadne nastrazit) nezmyselne predpisy na pokutovanie.
Od policajtov by som ocakaval, aby vo Vasom konkretnom pripade kradezi zabranili, alebo aspon nasli pachatela. Ktore z toho povazujete za realne ? Ja ani jedno. Pochybujem totiz, ze by tomu zabranili pochodzkou a ani ze by v noci vobec robili, nieto este pochodzky. A ked nevedia najst pachatela statni, preco myslite ze to zvladnu mestski ?
Podla Vasho popisu si tych zlodejov predstavujem tak, ze nadranom prisli kradnut do bytovky, ale niekto na nich zavolal policajtov, a napriek tomu vykradli dva domy. Tak takychto policajtov si naozaj neprosim zivit, ani statnych, ani mestskych.
21. august 2013

Denka

Súhlasím aby malo mesto Svätý Jur mestskú políciu, nenechajme feťákov aby nám vykrádali domy, mal by sa tu stanoviť už konečne poriadok, veď od toho tu máme starostu, tak ho prosím nech s tým niečo robí..
27. august 2013

Robo

Juraj patri zjavne medzi tu skupinu, ktorej policajti v meste vadia, prekazaju.. Preco asi? Nejake opatrenia urcite spravit treba. Su 2 moznosti. Bud si majitelia bytov zvyssia zabezpecenie a pomoze sa tak iba im, alebo si to zoberie na zodpovednost aj mesto a pomoze vseobecne vsetkym obcanom.
17. september 2013

Juran

Robo zjavne patri medzi tu skupinu, ktora verejne utoci na ludi s inym nazor. Aj ked neviem, ktoreho Juraja mal na mysli, odpoviem mu na jeho otazku s utocnym podtonom. Pretoze existuju aj lepsie a hlavne lacnejsie sposoby, ako si zabezpecit majetok - kazdy sam podla svojich moznosti a potrieb. A na pouzitie mestskych penazi mam ine priority (napr. v Jure nie je kino, kniznica...) a mestska policia je az daaleko vzadu.
Myslim si, ze moznosti mestskej policie precenujete.
17. september 2013

Juran

Tu je napr. vizitka policie pri objasnovani kradezi vlamanim:
http://www.poistenie.sk/zabezpecenie-majetku-proti-kradezi
30. október 2013

Odpoveď samosprávy

Mesto v súvislosti s prípravou spoplatnenia parkovania na uliciach mesta Svätý Jur uvažovalo aj so zavedením mestskej polície. Prvé návrhy boli len počas dňa dvojčlenná hliadka... ale padlo viacero návrhov a možností.

Ing. Fiamová, prednostka MsÚ
19. január 2014

George

Nuž milý" JURAN" Zjavne si nepochopil Roba ,ktorý nedopatrením zmanil tvoje JURAN na Juraj . Ale to mi nevadí.Keďže som pamätníkom ešte 50-60 tých rokov minulého storočia tak ak dovolíš uvediem ti lacnejší spôsob ako ty uvádzaš vo svojom návrhu.Predstav si tvoj lacnejší aj lepší návrh ochany spoločného majetku (mesta,obce)./Podľa teba si každý podla svojích možností a portieb môže zabezpačiť majetok.Dobre,teda investujeme do ochany kočikárne (elekrtonika resp. mreže cca jednorázovo 500 ečiek.Zlodejov rozhodne nezastaví ani alarm ani mreža a 5oo éčiek je vyhodených do luftu (vzduch).A takto môžem pokračovať ďaľje.Spôsob ochrany ktorý si pamätám ja spočíval v 50-60 rokoch v obyčajnom pochôdzkárovy(mestsý poliš)ktorý dostával cca 700-900 kčs dnešných 250-300 ečiek .Chodili cez deň aj v noci .Keď sme ho ako detská alebo ako chalani stretli ,slušne sme sa mu pozdravili a on vedel (psychologia),že sme asi slušniaci a nič zlé navykonáme.(niektorí poznali vo svojom rajóne aj naších rodičov)Takže sme mali prirodzený rešpekt..Zaplaťme teda 2-3 pochodzkárov (cca3000 éčiek) a máme všetci pokoj.Zamestnáme tým aj určitý počet ľudí(ktorí nebudú trčať na socialke )budú odvádzať dane(a št.kasa sa bude plniť)(hoci tej kase moc neverím,lebo sa iba nezodpovedými politikmi rozkráda).Apropó,knižnica v Jure je na Prostrednej. Tak nezavádzaj(neklam).Daj iné dôvody k tvojej skepse:Ps.nie som ochránca Roba ale uveď jediný dôvod v ktorej skupine je ktorá verejne útočí na ľudí s inými názor..(keďže jediný iní nazor si tu mal iba TY.
28. apríl 2014

Juranka

Nikto neuvažuje o kamerovom systéme ?
28. apríl 2014

Juranka

Nikto neuvažuje o kamerovom systéme ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania