Neprehladna krizovatka

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Ferko Mrkvicka 14. februára 2018

Dobry den pan Primator.
Chcel by som sa opytat, ci by mesto nemohlo pouvazovat o rieseni nanajvis nebezpecnej situacie, ktora vznika pri vyjazde aut z Bratislavskych zahumenic na Krajinsku cestu.
Vdaka Vinoteke, ktora brani vo vyhlade je vyjazd na Krajinsku cestu znacne obmedzeny. Casto musi vodic vyjst autom az takmer na Krajinsku aby zbadal ze sa lava vali >50km/h plne nalozeny kamion.
Vopred velmi pekne dakujem.

14. február 2018

Ferko Mrkvicka

Priklad...
Vodic prichadzajuceho vozidla iduci po suchej vozovke k spominanej krizovatke ide rychlostou 50 km/h po Krajinskej ceste. Brzdna draha jeho vozidla pri tejto rychlosti je asi 14 metrov.
Vyhlad vodica prichadzajuceho z Bratislavskych zahumenic ale nie je ani tych 14 metrov.
Vodič vozidla na vedľajšej ceste sa preto vysunie viac do cesty, aby videl ci moze prejst a z poza Vinoteky sa rychlostou 50km/h vyruti v pravom jazdnom pruhu autobus, ktory na 14 metroch proste nezabrzdi.....
Za jednu sekundu reakcnej doby prejde vozidlo 14 metrov, teda tolko kolko meria samotna brzdna draha.
16. február 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet, V tomto prípade ťažko nejako objektívne vyriešime túto situáciu. Dom - vínotéka- bola postavená v roku 1976, na tomto úseku neevidujeme v poslednom období dopravnú nehodu a v prípade dodržania prikázaného smeru jazdy (možné obdobočenie iba doprava) po "jemnom" nadbehnutí je dostatočný rozhľad na vozidlá prichádzajúce zľava.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
16. február 2018

Ferko Mrkvicka

Dobry den pan Primator.
Ja osobne som nedavno videl koliznu situaciu ktora vznikla prave pri vyjazde z Bratislavskych zahumenic na Krajinsku cestu. Vozidlo p. Duraja starsieho takmer zramovalo auto prichadzajuce po Krajinskej ceste. Od dopravnej nehody ich delil sotva meter....
Nebolo by objektivne riesenie napriklad umiestnenie zrkadla, ktore by ukazovalo situaciu na Krajinskej ceste za rokom vinoteky? Napriklad??
16. február 2018

Ferko Mrkvicka

Este doplnim....
Chapem, ze tu ide k niekolko problemov:
1) vlastnicke pravo majitela Vinoteky
2) rozdielne kompetencie v sprave Krajinskej cesty a Bratislavskych zahumenic.

Napriek tomu je spominana krizovatka nebezpecna nakolko vodic nevidi prichadzajuce vozidla. Ak sa vysunie do Krajinskej cesty hrozi, ze sa posunu aj za nim stojace auta, cakajuce na vyjazd a vodic uz nebude mat moznost cuvnut, ak by zbadal prichadzajuce auto.
Vzite sa do koze vodica, ktory sa takto vysunie a zbada ako sa v krajnom pravom jazdnom pruhu vali proti nemu plne nalozene nakladne auto a nema sa kam uhnut, lebo v lavom jazdnom pruhu idu subezne dalsie vozidla.

spominate "dodržanie prikázaného smeru jazdy". Vozidlo stojace na Bratislavkych zahumeniciach odbocuju na Krajinsku cestu v prikazanom smere nema tiez polomer otacania nulovy....to znamena ze vozidlo pri vychadzani casto vyjde az do laveho jazdneho pruhu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania